KevättarjotinTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kevättarjotin

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Kokoa kevään ihanimmalle herkkutarjottimelle sesongin parhaat maut. Tällä yllätät pääsiäisenä tai vappuna!
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 ps (1 kg)
 
tai
1 ruukku
 
tai
1/2 dl
 
tai
1/4 dl
 
vettä
tai
1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
n. 1/2 tl
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Pikkelöidyt kurkut ja punasipuli

1 (300 g)
 
kurkku
tai
1 (100 g)
 
punasipuli
tai
1 dl
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
3 dl
 
vettä
tai

Grillattu kana

1 pkt (500 g)
 
tai
2 tl
 
tai
1 rkl
 
tai

Paahdettu parsa

500 g
 
vihreää tuoretta parsaa
tai
1 rkl
 
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1/4 tl
 
tai

Minttuherneet

1 ps (200 g)
 
tai
1 rkl
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
390 kJ / 93 kcal
Rasva
2,7 g
josta tyydyttynyttä
0,4 g
Hiilihydraatit
11,6 g
josta sokereita
6,2 g
Proteiini
4,8 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Perunasalaatti

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä perunat, kuori ja paloittele ne. Hienonna sauvasekoittimella basilika, öljy ja vesi kastikkeeksi. Mausta sitruunanmehulla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike perunoiden joukkoon ja anna tekeytyä noin tunti jääkaapissa.

Pikkelöidyt kurkut ja punasipuli

Leikkaa pesty kurkku juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se puoliksi ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Kaada hieman jäähtynyt pikkelöintiliemi omiin kulhoihinsa kurkkujen ja sipuleiden kanssa. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Grillattu kana

Ota kanat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Mausta kanat pintamausteella. Grillaa tai paista kypsäksi pannussa tilkassa öljyä 8-10 minuuttia välillä käännellen.

Paahdettu parsa

Huuhdo parsat ja napauta niistä kuiva kanta pois. Kuivaa parsat ja sivele ne öljyllä. Grillaa tai paista parsoja kevyesti pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Mausta sitruunankuorella ja suolalla.

Minttuherneet

Kuumenna herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hiukan. Mausta suolalla ja mintulla.

Kokoa tarjottimelle raaka-aineet lomittain. Tarjoa osa perunasalaatista erikseen. Valuta kurkut ja sipulit ennen lisäämistä. Koristele tuoreella mintulla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Hinta 18,40/kpl
    18,40/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • K-Menu etikka 1,5l
    Hinta 1,39/kpl
    0,93/l
  • Pirkka kanan fileepihvi maustamaton 3kpl/500g
    Hinta 7,25/kpl
    14,50/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka rub mausteseos 17g sitruuna-yrtti
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,00/2 kpl
    29,41/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,59/kpl (34,71/kg)
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,85/kpl
    4,28/l
  • Parsa vihreä 500g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    11,98/kg
  • Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    Hinta 0,89/kpl
    4,45/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Parsa vihreä 250g Suomi 1lk
    Hinta 6,95/kpl
    27,80/kg
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (45 arviota)

  • L
    1 vuosi sitten
    Tämä resepti jäi meidän perheen käyttöön! Helppo muuntaa ”mitä kaapeista löytyy” -reseptiksi.
  • Kyyg
    1 vuosi sitten
    Hyvää oli!
  • Mie
    1 vuosi sitten
    Herkullista 😋
  • eikkapee
    1 vuosi sitten
    Näyttää ja varmasti maistuukin hyvältä.Mutta miksi parsaa tähän aikaan,ei sen sesonki ole meillä vielä.Teen tämän ruuan pääsiäisenä käyttämällä parsan sijaan porkkanaa.Toivoisin että resepteissä suosittaisiin kotimaisia raaka-aineita,etenkin kasvisruokien reseptit perustuvat pääasiassa tuontiraaka-aineisiin. Minusta se kuvastaa ruokatoimittajien ammattitaidon puutetta ettei osata tehdä kasvisruokaa kotimaisista varastossa olevista kasviksista,pakasteista ja suomessa kehitetyistä kasviproteiinivalmisteista.