KevättarjotinTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kevättarjotin

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokoa kevään ihanimmalle herkkutarjottimelle sesongin parhaat maut. Tällä yllätät pääsiäisenä tai vappuna!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 ps (1 kg)
 
tai
1 ruukku
 
tai
1/2 dl
 
tai
1/4 dl
 
vettä
tai
1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
n. 1/2 tl
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Pikkelöidyt kurkut ja punasipuli

1 (300 g)
 
kurkku
tai
1 (100 g)
 
tai
1 dl
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
3 dl
 
vettä
tai

Grillattu kana

1 pkt (500 g)
 
tai
2 tl
 
tai
1 rkl
 
tai

Paahdettu parsa

500 g
 
vihreää tuoretta parsaa
tai
1 rkl
 
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1/4 tl
 
tai

Minttuherneet

1 ps (200 g)
 
tai
1 rkl
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai

Valmistus

yli 60 min
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä perunat, kuori ja paloittele ne. Hienonna sauvasekoittimella basilika, öljy ja vesi kastikkeeksi. Mausta sitruunanmehulla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike perunoiden joukkoon ja anna tekeytyä noin tunti jääkaapissa.
Leikkaa pesty kurkku juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se puoliksi ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Kaada hieman jäähtynyt pikkelöintiliemi omiin kulhoihinsa kurkkujen ja sipuleiden kanssa. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Ota kanat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Mausta kanat pintamausteella. Grillaa tai paista kypsäksi pannussa tilkassa öljyä 8-10 minuuttia välillä käännellen.
Huuhdo parsat ja napauta niistä kuiva kanta pois. Kuivaa parsat ja sivele ne öljyllä. Grillaa tai paista parsoja kevyesti pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Mausta sitruunankuorella ja suolalla.
Kuumenna herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hiukan. Mausta suolalla ja mintulla.
Kokoa tarjottimelle raaka-aineet lomittain. Tarjoa osa perunasalaatista erikseen. Valuta kurkut ja sipulit ennen lisäämistä. Koristele tuoreella mintulla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    1,39/kpl
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Pirkka oliiviöljy 1l
    7,35/kpl
    7,35/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
    Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
    0,99/kpl
    2,83/kg
  • K-Menu etikka 1,5l
    K-Menu etikka 1,5l
    1,69/kpl
    1,13/l
  • Pirkka kanan fileepihvi maustamaton 3kpl/500g
    Pirkka kanan fileepihvi maustamaton 3kpl/500g
    7,25/kpl
    14,50/kg
  • Pirkka rub mausteseos 17g sitruuna-yrtti
    Pirkka rub mausteseos 17g sitruuna-yrtti
    0,59/kpl
    34,71/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    0,89/kpl
    4,45/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti