Hernepesto
Hernepesto on kauniin vihreä ja moneen tilanteeseen. Kun teet peston suomalaisista herneistä, herneitä ei tarvitse keittää. Tämäkin resepti vain n. 1,75€/annos*.
4 annostaalle 30 min300 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
- 1ruukkuminttua
- 1/2ruukkuaPirkka basilikaa (tuore)
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Paahda mantelit pannulla ja rouhi ne veitsellä. Nypi basilikasta ja mintusta lehdet. Sulata herneet.
- Mittaa kaikki aineet öljyä lukuunottamatta monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon öljyä. Mikäli tahna jää paksuksi, lisää hieman vettä tai öljyä.
- Tarjoa hernepesto dippinä tai syö pastan tai varhaisperunoiden kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 300 kcal1 260 kJ
- Proteiinia 8,89 g
- Hiilihydraatteja4,65 g
- Rasvaa27,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi