• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hernepesto

Hernepesto on kauniin vihreä ja moneen tilanteeseen. Kun teet peston suomalaisista herneistä, herneitä ei tarvitse keittää. Tämäkin resepti vain n. 1,75€/annos*.
Hernepesto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 300 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Paahda mantelit pannulla ja rouhi ne veitsellä. Nypi basilikasta ja mintusta lehdet. Sulata herneet.
  2. Mittaa kaikki aineet öljyä lukuunottamatta monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon öljyä. Mikäli tahna jää paksuksi, lisää hieman vettä tai öljyä.
  3. Tarjoa hernepesto dippinä tai syö pastan tai varhaisperunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia8,89 g
  • Hiilihydraatteja4,65 g
  • Rasvaa27,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3