Uppomunat ja parsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uppomunat ja parsa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Uppomunat rakastavat parsaa! Parsojen päälle aseteltu uppomuna tarjotaan parmesaanin, sitruunankuoren ja mustapippurin kanssa. Ruskistettu voi kruunaa annoksen.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 nippu (500 g)
 
tuoretta vihreää parsaa
tai
2 tl
 
tai
1/4 tl
 
tai

Ruskistettu voi

75 g
 
tai

Uppomunat

2 l
 
vettä
tai
1 dl
 
tai
4
 
tai
1/4 tl
 
tai

Lisäksi

1/2 dl (n. 20 g)
 
tai
2 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1/2 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
651 kJ / 156 kcal
Rasva
12,4 g
josta tyydyttynyttä
6,3 g
Hiilihydraatit
1,8 g
josta sokereita
1,7 g
Proteiini
6,6 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele ja kuivaa parsat. Katkaise varren puumainen osa napsauttamalla tai leikkaamalla. Voit halutessasi kuoria parsat nuppujen alapuolelta, jos kuoret ovat paksut. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista parsoja käännellen pari minuuttia, kunnes saavat hieman väriä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Voit myös grillata parsat. Mausta suolalla.

Ruskista voi pienessä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se on saanut paahteisen vaalean ruskean sävyn. Laske lämpötila mahdollisimman pienelle ja pidä lämpimänä.

Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.

Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen pieneen kulhoon ja kaada varovasti veteen pyörteen keskelle.

Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 3½–4 minuuttia. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Nosta kattilasta reikäkauhalla talouspaperin päälle ja mausta suolalla.

Jaa parsat neljän lautasen kesken. Aseta uppomuna parsojen päälle ja kaada lämmin ruskistettu voi munan päälle. Viimeistele parmesaanilastuilla, sitruunankuorella ja mustapippurilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Parsa vihreä 500g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    11,98/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,85/kpl
    4,28/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • K-Menu etikka 1,5l
    Hinta 1,39/kpl
    0,93/l
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,83/kpl
    3,16/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Parsa vihreä 250g Suomi 1lk
    Hinta 6,95/kpl
    27,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (21 arviota)

  • Highlander
    2 kuukautta sitten
    Kiinnostava, menee kokeiluun 🙂
  • Lispe
    1 vuosi sitten
    Selvästi neuvottu!