Lohi ja hernehummusTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi ja hernehummus

Raikkaan vihreä hernehummus ja mehevä paistettu lohi ovat ihana makupari. Lisää lautaselle vielä sitruunalohkoja ja versoja, niin saat näyttävän annoksen.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 800glohi- tai kirjolohifileetä
    • 2rklöljyä ja voita paistamiseen
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Hernehummus

Lisäksi

    • sitruunalohkoja tai -viipaleita
    • versoja (esim. Mimis)

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata herneet ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon muut raaka-aineet ja soseuta sauvasekoittimella sopivan karkeaksi tahnaksi. Anna hummuksen maustua jääkaapissa kalojen paiston ajan.
  2. Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Kuivaa kala talouspaperilla.
  3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Nosta kaksi kalapalaa pannulle nahkapuoli alaspäin. Mausta kalojen lihapuoli suolalla ja pippurilla. Anna kalan kypsyä rauhassa nahkapuoleltaan noin 3 minuuttia. Näet kalan reunasta, kuinka kypsyminen etenee.
  4. Käännä palat, kun nahka on tummanruskea ja rapea. Kypsennä toiseltakin puolelta noin 3 minuuttia. Paista toiset palat samoin. Tarjoa paistettu lohi hernehummuksen, herneiden, sitruunalohkojen ja versojen kanssa.

Katso video

Kategoriat