• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohimedaljongit ja hernepesto

Kesällä hernepesto kannattaa tehdä tuoreista herneistä. Kokeile hernepestoa myös pastan joukkoon sekoitettuna. Tämäkin resepti vain n. 4,35€/annos*.
Lohimedaljongit ja hernepesto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 490 kcal / annos (225g)

Ainekset

4 annosta
    • 600glohta
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Hernepesto

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa lohifilee noin neljän sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viillä jokainen pala keskikohdasta nahkaan asti ja taita viipaleet auki, niin että nahka jää alapuolelle. Paista lohimedaljongit kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Perkaa herneenpalot ja ryöppää herneitä kiehuvassa vedessä 1-2 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, keitä herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
  3. Paahda mantelit pannulla ja rouhi ne veitsellä. Nypi basilikasta ja mintusta lehdet. Mittaa kaikki aineet öljyä lukuunottamatta monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon öljyä. Mikäli tahna jää paksuksi, lisää hieman vettä tai öljyä.
  4. Tarjoa lohimedaljongit hernepeston ja varhaisperunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 225g100 g

  • 490 kcal2 060 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa37 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2