• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinitäytteiset mantelipikkuleivät

Appelsiinitäytteiset mantelipikkuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 kpl
  • 30 - 60 min
  • 85 kcal / annos (19g)

Ainekset

40 kpl
    • 200gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • n. 3dlPirkka vehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa reilu 30 minuuttia ennen leipomista.
  2. Leivo ensin puolet taikinasta (anna lopun taikinan odottaa jääkaapissa). Jaa taikinanpuolikas kahtia ja muotoile 2 tankoa. Jaa tangot 40 yhtä suureen osaan ja pyöritä palat palloiksi. Käytä apuna jauhoja.
  3. Taputtele taikinapallot pellillä ohuehkoiksi kekseiksi ja koristele mantelilastuilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Anna jäähtyä. Leivo loppu taikina samoin.
  4. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä veitsellä täytettä pikkuleipien sileälle puolelle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.

Ravintosisältö perannos 19g100 g

  • 85 kcal356 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3