Appelsiinitäytteiset mantelipikkuleivät
Leivo appelsiinitäytteiset mantelipikkuleivät somistuttamaan kevään juhlapöytää. Rapeiden keksipohjien välistä löytyy herkullinen tuorejuustotäyte.
40 kpl30 - 60 min85 kcal / annos (19g)
Ainekset
40 kpl
- 1 1/2dlsokeria
- 1kananmuna
- n. 3dlPirkka vehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- n. 1dlPirkka mantelilastuja
Täyte
- 1appelsiini
- 1rs(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1rkltomusokeria
Koristeeksi
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa reilu 30 minuuttia ennen leipomista.
- Leivo ensin puolet taikinasta (anna lopun taikinan odottaa jääkaapissa). Jaa taikinanpuolikas kahtia ja muotoile 2 tankoa. Jaa tangot 40 yhtä suureen osaan ja pyöritä palat palloiksi. Käytä apuna jauhoja.
- Taputtele taikinapallot pellillä ohuehkoiksi kekseiksi ja koristele mantelilastuilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Anna jäähtyä. Leivo loppu taikina samoin.
- Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori (1 1/2 tl). Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä veitsellä täytettä pikkuleipien sileälle puolelle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 19g100 g
- 85 kcal356 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko näitä pakastaa?
Hmm..., pelkät pikkuleivät voi pakastaa ja täyttää pakastamisen jälkeen.