Kikherne-fetajuustopasta
Helppo ja nopea arki-illan pastaruoka syntyy kikherneistä ja aurinkokuivatuista tomaateista. Noin 0,90€/annos.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 400gPirkka pennepastaa
- 1(100 g)Pirkka punasipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2tlk(340/200 g)K-Menu aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 1tlk(380 g)Pirkka kikherneitä
- 1pkt(200 g)K-Menu salaattijuustoa
- mustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Laita pastavesi kiehumaan.
- Suikaloi punasipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivatut tomaatit taloupaperin päällä ja suikaloi tomaatit.
- Mittaa tomaattien öljy pannulle ja kuullota siinä sipulit pehmeiksi. Lisää tomaatit ja paista hetki pienellä lämmöllä.
- Valuta kikherneet ja lisää ne pannulle. Murenna salaattijuusto.
- Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, valuta vesi pois ja sekoita kikherneseos pastan joukkoon. Lisää öljyä tarvittaessa. Sekoita joukkoon lopuksi salaattijuustomuru.
- Rouhi päälle reilusti mustapippuria. Raasta halutessasi päälle parmesaanijuustoa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Perusruokaa. Vois kehittää tuota vähän mielenkiintoisempaan suuntaan, mutta menee nopeasti noinkin.
Pastaa on tosiaan liikaa suhteessa muihin aineksiin. Lisäsin makeita kirsikkatomaatteja ja tarjosin maalaispatongin kanssa. Meni jatkoon.
Vähemmän pastaa, tuplasti kikherneitä, ja maun mukaan maustoin kikherneet paprikalla ja chilisoosilla. Hyvä pitää pasta al dente, laittaa hieman pastan keitinvettä sekaan loppuvaiheessa että maut sekoittuvat, ja antaa vetäytyä.
Vähensin pastamäärää 300 grammaan ja oli riittävästi. Juuri 4 annosta tuli. Parmesaaniraasteen käyttöä suosittelen jos siitä vaan yhtään pitää, tuli paljon maukkaampaa kuin ilman. Saatanpa tehdä toistekin (:
Ihan hyvää, tosin huomasin itse kyllästyväni makuun nopeasti. Mutta helppo ja ihan hyvä arkiruokaa
Miksi pastaa pitää kaikkiin resepteihin laittaa niin älyttömästi? Onneksi sitä on helppo vähentää. Itse laitoin puolet ja oli silti liikaa. Ihan hyvä arkiresepti kuitenkin.
On kyllä hyvää. Itse laitoin chilimajoneesia vielä kylkeen. Uusi lempiruoka!
Yllättävän hyvää. En mitannut pastaa, joten oma annokseni kestäisi enemmänkin salaattijuustoa ja kikherneseosta.
Laitoin vähemmän pastaa kuin ohjeessa, sekä kikherneseokseen sopi hyvin lusikallinen chili hummusta. Tästä tuli uusi lemppari, kiitos! :)
Kun ohjeessa luki, että salaattijuusto pitää lisätä lopuksi. Itse vahingossa laitoin sen salaattijuuston suoraan pannulle. Tekeekö se juustolle jotain, pystyykö sitä vielä jääkaapissa säilyttämään ja syödä seuraavana päivänä?
apuaR, ei hätää. Säilyvyyttä ei heikennä, että olet laittanut laittanut juuston pannulle. Toivottavasti maistuu!
Pystyykö ruokaa (salaattijuuston takia) säilömään enää, kun vahingossa laitoin sen jo tohon pannulle. :(