Kinkku-filopiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkku-filopiirakka

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mehevä illanistujaispiirakka valmistetaan filotaikinasta. Grillatuista paprikoista ja kuullotetuista purjoista syntyy ihana makuyhdistelmä kinkun ja sinihomejuuston kanssa.

    Ainekset

    6 annosta
    1/2 pkt (à 500 g)
     
    tai
    1 prk (280 g /180 g)
     
    tai
    2 (500 g)
     
    purjoa
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1/2 pkt (á 200 g)
     
    tai
    1 pkt (175 g)
     
    tai
    4
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    1/4 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    761 kJ / 182 kcal
    Rasva
    9,7 g
    josta tyydyttynyttä
    5,1 g
    Hiilihydraatit
    15,5 g
    josta sokereita
    2,8 g
    Proteiini
    8,4 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Sulata filotaikina pakkaukseen ohjeen mukaan joko yön yli jääkaapissa tai 2 tuntia huoneenlämmössä pakkauksessaan.
    Valuta paprikat siivilässä ja ota öljy talteen. Suikaloi paprikat.
    Leikkaa purjoista vihreä osa pois. Halkaise purjot pituussuunnassa ja huuhtele huolellisesti. Suikaloi purjot ja hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
    Kaada paistinpannulle 2 rkl paprikoiden öljyä. Kuullota siinä purjot ja valkosipulit pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään.
    Voitele irtopohjavuoan reunat (Ø 28 cm) ja pingota pohjan väliin leivinpaperi. Voit myös valmistaa piirakan korkeareunaisessa kiinteäpohjaisessa piirakkavuoassa.
    Kuutioi kinkku ja leikkaa sinihomejuusto paloiksi. Vatkaa munat, ruokakerma ja mausteet kulhossa keskenään.
    Ota filotaikina pakkauksestaan ja avaa taikinarulla. Ota levyistä puolet (6 kappaletta) erikseen. Laita loput taikinasta takaisin pakkaukseen ja jääkaappiin.
    Filotaikina kuivuu nopeasti, joten toimi rivakasti. Voit halutessasi peittää taikinalevyt kostutetulla puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Voitele levy kerrallaan paprikoiden öljyllä. Laita voideltu levy piirakkavuokaan. Voitele toinen levy ja laita se hieman vinoon suhteessa toiseen levyyn. Tarkoitus on, että taikinalevyt menevät hieman limittäin ja piirakkaan syntyy kaunis reuna. Jatka näin, kunnes kaikki kuusi taikinalevyä on käytetty.
    Levitä vuoan pohjalle purjo-valkosipuliseos. Lisää kerroksittain kinkkua, sinihomejuustoa ja paprikasuikaleita. Kaada päälle muna-kermaseos. Käännä taikinan reunoja kohti piirakan keskustaa. Vaihtoehtoisesti voit myös leikata vuoan yli taittuvat taikinat pois.
    Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja taikina saanut väriä. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
    Sulatettu filotaikina säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin viikon. Leivo lopusta taikinasta vaikkapa baklavakuppeja tai pinaatti-fetajuustopiirakoita. Ohjeet löydät k-ruoka.fi:stä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Myllyn Paras filotaikina 500g pakaste
      Hinta 4,49/kpl
      8,98/kg
    • Pirkka Parhaat grillatut paprikat öljyssä 280g/180g
      Hinta 5,69/kpl
      31,61/kg
    • Pirkka Parhaat uunipaahdettu kinkkulastu 200g Pizzanpaistajat
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Pirkka Parhaat sinihomejuusto 175g
      Hinta 3,09/kpl
      17,66/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka provencale 9g yrttiseos
      Hinta 0,69/kpl
      76,67/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka mustapippuri 75g kokonainen
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Kanaki filotaikina 450g pakaste
      Hinta 5,89/kpl
      13,09/kg
    • Royal paahdettu punainen paprikasuikale 360/220 g
      Hinta 2,95/kpl
      13,41/kg
    • Royal paahdettu punainen paprika 465g/350g
      Hinta 3,69/kpl
      10,54/kg
    • Purjo ulkomainen
      Hinta n. 0,70/kpl
      2,79/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,55/kpl
      10,95/kg
    • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
      Hinta 0,75/kpl
      7,50/kg
    • Snellman Savukinkkusuikale 200g
      Hinta 3,45/kpl
      17,25/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Pouttu Nopeat savusuikale 200g
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Valio Aura sinihomejuusto 170g pala
      Hinta 2,99/kpl
      17,59/kg
    • Castello blue sinihomejuusto 150g
      Hinta 3,09/kpl
      20,60/kg
    • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
      Hinta 2,49/kpl
      5,68/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Hinta 3,49/kpl
      6,02/kg
    • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Plussa-etu −7 %
      Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,50/2 kpl
      5,83/l
      Ilman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
    • Plussa-etu −20 %
      Meira yrttiseos 8g Provencale
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,68/kpl
      85,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,85/kpl (106,25/kg)
    • Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseos
      Hinta 0,79/kpl
      87,78/kpl
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä