Kinkkupizzahyrrät
Kinkkupizzahyrrät ovat mahtavin synttäritarjottava, ja leipominen onnistuu myös lapselta. Ehkä pizzaperjantaikin vaihtuu joskus hyrräperjantaiksi?
- 16 kpl
- 30 - 60 min
Ainekset
16 kpl
Taikina
- 2 1/2dlkädenlämpöistä vettä
- 1/2pkt(25 g)tuorehiivaa
- 1tlsuolaa
- 1rklsokeria
- 2rkloliiviöljyä
- 6 1/2dlvehnäjauhoja
Täyte
- 1/2-1dlPirkka paseerattua tomaattia tai
- 1/2-1dlketsuppia
- 1tloreganoa tai
- 1tlpizzamaustetta
- 4-6viipalettakeittokinkkuleikkelettä
- 2dljuustoraastetta
Valmistus
30 - 60 min- Tee taikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen.
- Lisää suola, sokeri, öljy ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää loput jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi, käytä vain yhtä kättä vaivaamisessa.
- Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota täytteen ainekset valmiiksi.
- Jauhota työpöytä hyvin. Kumoa taikina pöydälle. Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi neliöksi.
- Levitä täytteet taikinalevylle. Rullaa neliö napakaksi rullaksi.
- Leikkaa rullasta 16 noin 2 cm paksua viipaletta terävällä veitsellä.
- Nosta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota noin 10 minuuttia.
- Paista rullia uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Valmis!
Tiesitkö että...
Vinkki! Tee samalla ohjeella 1. Pestohyrrät: korvaa tomaattisose pestolla ja jätä kinkku pois. 2. Tonnikalahyrrät: Korvaa kinkku tonnikalalla. 3. Salamihyrrät: Korvaa kinkku salamilla. Resepti löytyy myös lasten kokkaussovelluksesta, Carrot Kitchen Appista, jonka voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta!Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Taikina oli todella pehmeää eikä kuivahtanut vaikka oli säilytetty jääkaapissa hetken aikaa. Todella hyvä ja helppo ohje!!!
Voi laittaa rohkeasti enemmän täytettä, niin ei maistu pelkältä taikinalta.