• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pikkupizzat

Pikkupizzat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 kpl
  • 30 - 60 min
  • 47,2 kcal / 100 g

Ainekset

n. 20 kpl

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi +42 asteiseksi eli kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Sekoita veteen öljy, mausteet, kaurahiutaleet ja jauhoseosta vähitellen. Alusta loput jauhot niin, että taikina on tasaista. Peitä taikina liinalla ja kohota lämpimässä paikassa.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla (halkaisijaltaan noin 7 cm) ympyröita pellille leivinpaperin päälle. Pikkupizzoja tulee noin 20 kpl.
  3. Valuta tomaattimurska ja mausta pizzamausteella. Jaa tomaattiseos pizzoille.
  4. Viipaloi kesäkurpitsa noin 5 mm paksuisiksi viipaleiksi. Koverra hieman viipaleiden keskustaa. Leikkaa kinkusta 3 cm levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet ruusukkeiksi ja asettele kesäkurpitsaviipaleen keskelle. Pane kinkun sisään vielä puolikas kirsikkatomaatti. Ripottele päälle pizzamaustetta ja juustoraastetta.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Koristele pikkupizzat tuoreella basilikalla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 47,2 kcal198 kJ
  • Proteiinia1,92 g
  • Hiilihydraatteja6,13 g
  • Rasvaa1,64 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 50 arvostelua