Parmankinkkuvoileipäkakku
Parmankinkku-viikunavoileipäkakussa yhdistyvät hienostuneesti suolaiset ja makeat maut. Koko komeus koristellaan rennosti salaateilla. Noin 3,90€/annos.
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 3/4pkt(à 550 g)Fazer täysjyväpaahtoleipää
Parmankinkkutäyte
- 2pkt(à 70 g)Pirkka Parhaat parmankinkkua
- 1kevätsipuli
- 3rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- ripausmustapippuria
- (suolaa)
Viikunatäyte
- 1 1/2dlPirkka parhaat viikunahilloa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
Kostutus
- 1dlmaitoa tai
- mietoa kasvis- tai lihalientä
Vuohenjuustokuorrutus
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
Koristeluun
- 1/2-1pkt(à 70 g)Pirkka Parhaat parmankinkkua
- n. 3dlerilaisia pieniä salaatteja tai
- Pirkka salaattisekoitusta tai
- Pirkka sesonkisalaattisekoitusta
- n. 1/2dlPirkka parhaat viikunahilloa
- mustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin parmankinkkutäyte. Hienonna parmankinkku pieniksi paloiksi. Hienonna myös kevätsipuli. Sekoita kaikki parmankinkkutäytteen ainekset keskenään.
- Valmista viikunatäyte sekoittamalla viikunahillo tuorejuustoon.
- Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
- Asettele vuoan pohjalle kerros leipäviipaleita. Leikkaa niitä sopiviksi paloiksi, jotta pohja tulee kokonaan täyteen. Pehmeä leipä muotoutuu pyöreään muotoon hyvin. Kostuta kerros maidolla tai kasvisliemellä kevyesti.
- Levitä päälle parmankinkkutäyte ja sen päälle toinen kerros leipää. Kostuta jälleen.
- Levitä toisen leipäkerroksen päälle viikunatäyte ja sen päälle vielä kerros leipää. Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Poista vuohenjuustopötköstä kovat reunat ohuelti kauttaaltaan. Laita vuohenjuusto, tuorejuusto ja ranskankerma kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Poista kakku vuoasta ja asettele tarjoiluvadille. Levitä vuohenjuustotäyte kakun päälle ja reunoille. Levitä päälle reilusti salaatinlehtiä. Tee parmankinkkusiivuista rennot ruusukkeet ja asettele kakun päälle. Lusikoi loput viikunahillosta nokareina sinne tänne kakun päälle. Rouhi päälle vielä mustapippuria.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Erittäin maukas ja vieraille tosi mieluisa kakku, kaikki meni ja kovasti kehuttiin, syöjiä 12 kpl. Käytin toisen valmistajan täysjyväpaahtoleipää ja hyvä tuli. Ei ollut aikaa odotella yön yli, mutta kakku tekeytyi oikein hyvin jääkaapissa n. 6 tuntia ennen tarjoilua. Kuorrute oli tosiaan omituisen löysää, lisäsin ohjeen ohi puoli purkkia tuorejuustoa ja silti oli vieläkin aika lirua. Ensi kerralla ajattelin laittaa kuorrutteeseen 1 purkin maustamatonta ja 1 purkin vuohenjuuston makuista tuorejuustoa ja jättää sen ranskankerman ja varsinaisen vuohenjuuston pois (harmittaa leikata niitä reunoja, menevät haaskuun).
Tosi hyvä tuli ainakin omasta sovelletusta versiostani viime kesänä. Tuo 7. kohta on kyllä virheellinen, liian tehokas vatkaaminen vetää kuorrutteen liruksi kun se juoksettuu. Korvasin kinkun kalkkunalla, koska meillä possu on nou nou. Tein toisen gluteenittomasta paahtiksesta, eli merkillä ei niin liene väliä. Kaksi isoa hupeni 30v synttäreillä, kaikki aikuiset santsasivat ja mitään ei jäänyt tähteeksi.
Helppoa ja tosi hyvää. 😀Tein päällysteen fetajuustolla vuohenjuuston sijaan.
Porukan mielestä oli kovin modernin makuinen. Varautukaa.
Huomista odotellessa, kinkku-basilika-sipuli- täyte ihan mielettömän hyvää!!
tarviiko leivän olla juuri fazerin? Minulla ei fazerin leipää satu olemaan! näyttää nimittäin tosi herkulliselta ja kaikki muut aineet sattumalta löytyy.
Hei halukas tietämään, K-Koekeittiöllä on käytetty kyseistä Fazerin leipää mutta voit käyttää myös muuta samankaltaista leipää.