ParmankinkkuvoileipäkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parmankinkkuvoileipäkakku

Parmankinkku-viikunavoileipäkakussa yhdistyvät hienostuneesti suolaiset ja makeat maut. Koko komeus koristellaan rennosti salaateilla. Noin 3,90€/annos.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 3/4pkt(à 550 g)Fazer täysjyväpaahtoleipää

Parmankinkkutäyte

Viikunatäyte

Kostutus

    • 1dlmaitoa
    • tai
    • mietoa kasvis- tai lihalientä

Vuohenjuustokuorrutus

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin parmankinkkutäyte. Hienonna parmankinkku pieniksi paloiksi. Hienonna myös kevätsipuli. Sekoita kaikki parmankinkkutäytteen ainekset keskenään.
  2. Valmista viikunatäyte sekoittamalla viikunahillo tuorejuustoon.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
  4. Asettele vuoan pohjalle kerros leipäviipaleita. Leikkaa niitä sopiviksi paloiksi, jotta pohja tulee kokonaan täyteen. Pehmeä leipä muotoutuu pyöreään muotoon hyvin. Kostuta kerros maidolla tai kasvisliemellä kevyesti.
  5. Levitä päälle parmankinkkutäyte ja sen päälle toinen kerros leipää. Kostuta jälleen.
  6. Levitä toisen leipäkerroksen päälle viikunatäyte ja sen päälle vielä kerros leipää. Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  7. Poista vuohenjuustopötköstä kovat reunat ohuelti kauttaaltaan. Laita vuohenjuusto, tuorejuusto ja ranskankerma kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
  8. Poista kakku vuoasta ja asettele tarjoiluvadille. Levitä vuohenjuustotäyte kakun päälle ja reunoille. Levitä päälle reilusti salaatinlehtiä. Tee parmankinkkusiivuista rennot ruusukkeet ja asettele kakun päälle. Lusikoi loput viikunahillosta nokareina sinne tänne kakun päälle. Rouhi päälle vielä mustapippuria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua
  • Henriikka5.12.2017

    Tosi hyvä tuli ainakin omasta sovelletusta versiostani viime kesänä. Tuo 7. kohta on kyllä virheellinen, liian tehokas vatkaaminen vetää kuorrutteen liruksi kun se juoksettuu. Korvasin kinkun kalkkunalla, koska meillä possu on nou nou. Tein toisen gluteenittomasta paahtiksesta, eli merkillä ei niin liene väliä. Kaksi isoa hupeni 30v synttäreillä, kaikki aikuiset santsasivat ja mitään ei jäänyt tähteeksi.

  • PiaL15.6.2017

    Helppoa ja tosi hyvää. 😀Tein päällysteen fetajuustolla vuohenjuuston sijaan.

  • Puoliksi syöty kakku5.6.2017

    Porukan mielestä oli kovin modernin makuinen. Varautukaa.

  • Hertta13.5.2017

    Huomista odotellessa, kinkku-basilika-sipuli- täyte ihan mielettömän hyvää!!

  • halukas tietämään10.5.2017

    tarviiko leivän olla juuri fazerin? Minulla ei fazerin leipää satu olemaan! näyttää nimittäin tosi herkulliselta ja kaikki muut aineet sattumalta löytyy.

  • K-Kuluttajapalvelu10.5.2017

    Hei halukas tietämään, K-Koekeittiöllä on käytetty kyseistä Fazerin leipää mutta voit käyttää myös muuta samankaltaista leipää.