VadelmalevykakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmalevykakku

  • Annosmäärä24–25 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Marenkipäällysteinen levykakku on näyttävä isojen juhlien keskipiste. Gluteenittomaan kakkupohjaan makua antaa mantelijauhe.
  • Gluteeniton

Ainekset

24–25 annosta

Taikina

6
 
kananmunaa
tai
2 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
tai
1 1/2 dl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
1/2 ps (à 100 g)
 
tai
n. 1 dl
 
tai

Vadelma-sitrustäyte

7
 
liivatelehteä
tai
2 ps (à 200 g)
 
tai
350 g
 
vadelmamarmeladia
tai
6
 
kananmunan keltuaista
tai
2 1/2 dl
 
sokeria
tai
1
 
iso luomu sitruuna
tai
2 rkl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
1 l
 
tai
1 ps (72 g)
 
Pirkka vaniljakastikejauhetta
tai

Marenki

6
 
valkuaista
tai
6 dl
 
sokeria
tai
2 dl
 
vettä
tai

Koristeluun

2
 
passionhedelmää
tai
1 dl
 
suomalaisia tuoreita tai Pirkka suomalaisia vadelmia (pakaste
tai
125 g
 
tai

Valmistus

yli 60 min
Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, maissitärkkelys ja mantelijauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita nostellen tasaiseksi. Levitä leivinpaperien päälle kahdelle uunipellille tasaisiksi kerroksiksi. Paista pelti kerrallaan uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia kypsäksi. Poista leivinpaperi ja kostuta päärynä- tai omenamehulla.
Valmista täyte. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä.
Kiehauta pakastevadelmat kattilassa ja painele siivilän läpi kulhoon. Pane kattilaan 1 ½ dl paseerattua vadelmasosetta. Yhdistä siivilään jäänyt vadelmasose ja vadelmamarmeladi.
Erottele keltuaiset kattilaan. Säästä valkuaiset marenkia varten. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Lisää kattilaan 1 rkl sitruunankuorta. Purista sitruunasta ½ dl mehua ja lisää kattilaan yhdessä sokerin ja maissitärkkelyksen kanssa.
Kuumenna kattilassa olevaa seosta miedolla lämmöllä kokoajan sitä voimakkaasti sekoittaen, kunnes se paksunee. Älä anna seoksen kiehua. Nosta kattila sivuun ja sekoita joukkoon kuivaksi puristellut liivatteet.
Sekoita sähkövatkaimella kulhossa 2 dl kermaa ja vaniljakastikejauhe. Lisää seos kattilaan vadelmakiisseli-liivateseoksen sekaan. Anna jäähtyä.
Vaahdota loput 8 dl kermaa kulhossa vaahdoksi, yhdistä kermavaahto vadelmakiisseliin. Sekoita tasaiseksi.
Levitä vadelmamarmeladiseos taikinapohjan pinnalle. Levitä sen päälle vadelmakiisseli-kermaseos paksuksi kerrokseksi. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja painele kevyesti tasaiseksi. Tasoita täytteen reunat palettiveitsellä. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin tunniksi jähmettymään.
Valmista marenki. Varaa lieden viereen sähkövatkain, isossa kulhossa olevat valkuaiset ja sekuntikello. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa täydellä teholla kunnolla kiehuvaksi. Aloita ajanotto. Kun seos on kiehunut 2 ½ minuuttia aloita valkuaisten vaahdotus täydellä teholla.Kun sokeriliemi on kiehunut tasan 5 minuuttia (123-asteiseksi) lisää liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan seosta edelleen voimakkaasti vaahdottaen. Jatka vaahdottamista noin 5 minuuttia, kunnes marenki on paksua, kiiltävää ja jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
Levitä valmis marenki kakkupohjan päälle ja sivuille reiluksi kerrokseksi. Muotoile siihen lusikalla kauniita huippuja. Paahda halutessasi huippuihin väriä kaasupolttimella. Koristele kakku passionhedelmän sisuksella sekä marjoilla.
Voit kuorruttaa kakun marengilla jo edellisenä iltana ja säilyttää sen kylmässä folion alla juhlapäivään.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 2,15/kpl
    21,50/kg
  • Pirkka päärynäjuoma 2 dl
    Hinta 0,43/kpl
    2,15/l
  • Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka pensasmustikka 125g
    Hinta 1,99/kpl
    15,92/kg
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    Hinta 5,49/kpl
    5,49/kg
  • Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 5,89/kpl
    5,89/kg
  • Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    Hinta 3,39/kpl
    6,78/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 2,25/kpl
    3,88/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Hinta 3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,89/kpl
    3,26/kg
  • Plussa-etu −8 %
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,30/2 kpl
    67,65/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,25/kpl
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,35/kpl
    67,50/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 3,09/kpl
    7,73/kg
  • Saarioinen Vadelmamarmeladi 230g
    Hinta 2,75/kpl
    11,96/kg
  • Passion
    Hinta n. 0,60/kpl
    14,95/kg
  • Pirkka pensasmustikka 300g
    Hinta 4,99/kpl
    16,63/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,57/kpl
    2,99/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Hinta n. 0,73/kpl
    4,29/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • K-Menu vadelma 500g pakaste
    Hinta 4,75/kpl
    9,50/kg
  • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suom.pa
    Hinta 5,89/kpl
    29,45/kg
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    20,00/kg
    norm. 3,09/kpl
  • Blå Band vähälaktoosinen Vanhan ajan Vaniljakastike 2x63g
    Hinta 1,45/kpl
    11,51/kg
  • Vip Snadi juoma 2dl päärynä 10-pack
    Hinta 4,99/kpl
    2,50/l
  • Mehukatti Trip 2 dl Päärynäjuoma
    Hinta 0,58/kpl
    2,90/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (37 arviota)

  • Lässy
    4 vuotta sitten
    Nyt selvisi miksi täyte niin valjun makuista. Ohjeessa ei mainita sokerin lisäämistä ollenkaan vaikka se on lueteltu ainesosissa. Eli ei tullut sitten laitettua. Kannattaisi korjata.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Lässy, sokeri lisätään täytteeseen kohdassa neljä, eli sokeri lisätään kattilaan yhdessä keltuaisten, sitruunan ja maissitärkkelyksen kanssa.
  • Lässy
    4 vuotta sitten
    Ei kyllä mene jatkoon tämä - täyte ihan mauton ja muutenkin liian monivaiheinen, makuun ja näyttävyyteen nähden.
  • Lilja
    4 vuotta sitten
    Liian makea
  • Kaarina
    5 vuotta sitten
    Kiitos ! Hyvin sujui ohjetta noudattaen. Herkullinen.
  • juhlakakun etsijä
    5 vuotta sitten
    Vadelmalevykakku oli kyllä surkein moussekakkuohje, mitä olen kokeillut. Noudatin ohjeita täsmällisesti, mutta mousse oli löysää, eikä sitä saanut ”paksuksi kerrokseksi”, koska se valui reunoille. Loput täytteet tuli ulos siinä vaiheessa, kun olin laittanut toisen kakkulevyn päälle ja yritin kelmuttaa kakkua. Jääkaapissa odottelee hyytymistä muodoton, kelmuun pyöritelty paketti. Suuri osa täytteestä on pöydällä ja kelmun reunoilla. Onko tämä ohje todella testattu ?!😳
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    juhlakakun etsijä, todella harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Täytettä valmistaessa kannattaa antaa kiisselin jäähtyä kunnolla ennen kermavaahdon lisäystä.
  • Emma
    5 vuotta sitten
    Millä vanilja kastikejauheen voisi korvata jos tekee maidottoman version? Sitä kun ei maidottomana tahdo löytyä :(
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Emma, kakku on testattu K-koekeittiössä reseptin mukaan. Vaniljakastikejauheen korvaaminen voi vaikuttaa kakun rakenteeseen.