• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kinuskikissan neliöt

Kinuskikissan neliöt
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 64 palaa
  • yli 60 min
  • 118 kcal / annos (25g)

Ainekset

n. 64 palaa
    • 200gleivontamargariinia
    • 6rklvehnäjauhoja
    • 3tlleivinjauhetta
    • 2dlsokeria
    • 4tlvanilliinisokeria
    • 6rklsiirappia

Kuorrutus

Pinnalle

    • mantelirouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita sulatettu rasva jauhoseokseen ja lisää taikinaan lopuksi siirappi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele tasaiseksi esimerkiksi lastan avulla. Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Valmista kuorrutus. Sekoita vispikerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa ja keitä koko ajan sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Tee karamellikoe: tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Kinuski on sopivaa, kun pisara jähmettyy vedessä. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin ja levitä heti jäähtyneen pohjan päälle.
  4. Ripottele pinnalle runsaasti mantelirouhetta. Anna kohmettua kylmässä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

Ravintosisältö perannos 25g100 g

  • 118 kcal494 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa6,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8