• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaaviipalepikkuleivät

Suklaaviipalepikkuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 50 kpl
  • yli 60 min
  • 55 kcal / annos (12g)

Ainekset

n. 50 kpl
    • 150gvoita
    • 1dlfariinisokeria
    • 1/2dlsokeria
    • 2rklsiirappia
    • 1kananmuna
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlkanelia
    • 1tllimetin- tai sitruunankuoriraastetta

Pinnalle

    • kananmunaa
    • mantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa pehmeä voi, sokerit ja siirappi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe, kaneli sekä sitruskuoriraaste keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja leivo palat noin 2 cm paksuiksi tangoiksi. Painele tangot litteämmiksi käsin. Voitele pötköt munalla ja ripottele päälle kokonaisia tai hieman käsin murskattuja mantelilastuja.
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen 2-3 cm:n levyisiksi vinoviipaleiksi. Anna jäähtyä pellillä. Säilytä tiiviissä rasiassa tai pakasta ne.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pane muutama sokeripala pikkuleipäpurkkiin kosteutta imemään. Näin pikkuleivät säilyvät rapeampina.

Ravintosisältö perannos 12g100 g

  • 55 kcal230 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3