• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Luumu-puolukkabrita

Talvisen britatortun täytteessä maistuvat rommilla marinoidut luumut sekä raikkaat puolukat.
Luumu-puolukkabrita
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 320 kcal / annos (100g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 1dlsokeria
    • 3kananmunan keltuaista
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1dlmaitoa

Marenki

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna täytteen luumut. Kiehauta vesi ja sokeri. Siirrä kattila liedeltä ja lisää rommi sekä luumut. Jätä luumut maustumaan liemeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  2. Aloita torttulevyn valmistus marengista. (Kun toimit tässä järjestyksessä, vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.) Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen loppupuolella. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto jämäkkää ja kiiltävää.
  3. Vaahdota pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen samalla hyvin vatkaten. Yhdistä keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  4. Levitä pohjataikina öljytylle leivinpaperille uunipannulle. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskeaa.
  5. Soseuta täytteen luumuseos liemineen sauvasekoittimella. Jätä seos karkeaksi niin, että siihen jää luumupaloja sattumiksi. Sekoita luumusoseeseen rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Vaahdota kerma ja lisää se seokseen. Lisää lopuksi jäiset puolukat.
  6. Puolita jäähtynyt torttulevy. Siirrä toinen puolikas lastan avulla tarjoiluvadille ja levitä sille täyte. Nosta päälle toinen torttulevy.

Tiesitkö että...

Vinkki! Torttulevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin sitä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja31 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu