Pihlajakakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pihlajakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pihlajakarkein koristeltu kakku kruunaa juhlien kahvipöydän. Tämä kakku syödään viimeistä murua myöten.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    3 dl
     
    sokeria
    tai
    100 g
     
    tai
    4 dl
     
    tai
    3 rkl
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2 dl
     
    tai

    Kostutus

    2 dl
     
    tai

    Täyte

    2 (400 g)
     
    tai
    1/2 ps (à 220 g)
     
    tai
    3 dl (150 g)
     
    puolukoita (pakaste)
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Päälle

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1/2 ps (à 220 g)
     
    tai
    1 dl (50 g)
     
    puolukoita (pakaste)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 064 kJ / 255 kcal
    Rasva
    11,5 g
    josta tyydyttynyttä
    7,1 g
    Hiilihydraatit
    32,7 g
    josta sokereita
    23,6 g
    Proteiini
    3,9 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva hieman jäähtyneenä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jahoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.

    Leikkaa levy jäähtyneenä kahteen osaan. (Leikkaa reunat halutessasi suoriksi.) Kostuta pohjalevy appelsiinitäysmehulla. (Kostutusmäärä näyttää runsaalta, mutta käytä koko määrä.)

    Viipaloi banaanit ja levitä pohjalevylle. Kuutioi marmeladit.

    Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, marmeladit, puolukat ja sokerit. Levitä banaanikerroksen päälle. Nosta toinen pohjalevy banaanien ja kermaseoksen päälle. Kostuta levy hyvin. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle leikkuulauta ja esimerkiksi maitotölkki. Anna kostua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

    Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Koristele viipaloiduilla marmeladeilla ja jäisillä puolukoilla. Tarjoa pihlajakakku kahvin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/l
    • Pirkka banaani
      Etuhinta n. 0,18/kpl
      0,99/kg
      norm. n. 0,30/kpl (1,69/kg)
    • Pihlaja pussi 220g
      Hinta 3,85/kpl
      17,50/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,9 (41 arviota)