• Erityisruokavaliot

Pihlajakakku

Pihlajakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 325 kcal / annos (150g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Kostutus

Täyte

Päälle

    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2ps(à 220 g)Fazer Pihlaja-marmeladikaramelleja
    • 1dl(50 g)puolukoita (pakaste)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva hieman jäähtyneenä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jahoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
  2. Leikkaa levy jäähtyneenä kahteen osaan. (Leikkaa reunat halutessasi suoriksi.) Kostuta pohjalevy appelsiinitäysmehulla. (Kostutusmäärä näyttää runsaalta, mutta käytä koko määrä.)
  3. Viipaloi banaanit ja levitä pohjalevylle. Kuutioi marmeladit.
  4. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, marmeladit, puolukat ja sokerit. Levitä banaanikerroksen päälle. Nosta toinen pohjalevy banaanien ja kermaseoksen päälle. Kostuta levy hyvin. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle leikkuulauta ja esimerkiksi maitotölkki. Anna kostua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Koristele viipaloiduilla marmeladeilla ja jäisillä puolukoilla. Tarjoa pihlajakakku kahvin kanssa.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 325 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja41,7 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille