• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperikerroskakku

Raparperikerroskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 215 kcal / annos (70g)

Ainekset

16 annosta

Täyte

    • 500g(9-10 dl)raparperipaloja
    • 1dlsiirappia
    • 2rklperunajauhoja
    • 1/2tlkanelia

Pinnalle

Lisäksi

    • vaniljajäätelöä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.
  2. Valmista täyte. Säästä raparperipaloista 3 dl koristelua varten. Pane loput raparperipalat (noin 7 dl) kattilaan. Mittaa kattilaan siirappi, perunajauhot ja kaneli. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
  3. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Levitä päälle raparperiseos ja sen päälle loppu taikina. Tasoita pinta. Asettele raparperipalat kakun pinnalle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Irrota raparperikerroskakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Koristele tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 215 kcal900 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9