Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
RaparperikerroskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperikerroskakku

Raparperikerroskakku on alkukesän makea herkku. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ainekset

16 annosta

Täyte

    • 500g(9–10 dl)raparperipaloja
    • 1dlsiirappia
    • 2rklperunajauhoja

Pinnalle

Lisäksi

    • vaniljajäätelöä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.
  2. Valmista täyte. Säästä raparperipaloista 3 dl koristelua varten. Pane loput raparperipalat (noin 7 dl) kattilaan. Mittaa kattilaan siirappi, perunajauhot ja kaneli. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
  3. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Levitä päälle raparperiseos ja sen päälle loppu taikina. Tasoita pinta. Asettele raparperipalat kakun pinnalle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Irrota raparperikerroskakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Koristele tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille29 arvostelua