Parsakaali-vuohenjuustokeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsakaali-vuohenjuustokeitto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helppo ja herkullinen parsakaali-vuohenjuustokeitto on nopea surauttaa sileäksi sauvasekoittimella. Tämä sosekeitto on maukasta arkiruokaa.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
3–4 (400 g)
 
jauhoista perunaa
tai
1 (n. 350 g)
 
parsakaali
tai
1 (200 g)
 
purjo
tai
1 l
 
vettä
tai
2
 
kasvisliemikuutiota
tai
100 g
 
vuohenjuustoa
tai
2 tl
 
oreganoa
tai
3/4 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
248 kJ / 59 kcal
Rasva
2,7 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
5,3 g
josta sokereita
1,1 g
Proteiini
2,6 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vajaat kymmenen minuuttia.

Irrota sillä aikaa parsakaalin kukinnot, paloittele ne ja leikkaa varsi ohuiksi viipaleiksi. (Säästä hieman kukintoja koristeeksi.) Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

Lisää parsakaali ja purjo keittoon ja anna kiehua vielä reilut kymmenen minuuttia. Mausta oreganolla ja mustapippurilla.

Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kuuman keiton joukkoon kuutioitu vuohenjuusto ja sekoittele, että juusto osittain sulaa.

Koristele pienillä parsakaalin kukinnoilla. Tarjoa lisäksi vastapaistettua patonkia.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (32 arviota)