• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Parsakaali-vuohenjuustokeitto

Parsakaali-vuohenjuustokeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • 3-4(400 g)jauhoista perunaa
    • 1(n. 350 g)parsakaali
    • 1(200 g)purjo
    • 1lvettä
    • 2kasvisliemikuutiota
    • 100gvuohenjuustoa
    • 2tloreganoa
    • 3/4tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vajaat kymmenen minuuttia.
  2. Irrota sillä aikaa parsakaalin kukinnot, paloittele ne ja leikkaa varsi ohuiksi viipaleiksi. (Säästä hieman kukintoja koristeeksi.) Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
  3. Lisää parsakaali ja purjo keittoon ja anna kiehua vielä reilut kymmenen minuuttia. Mausta oreganolla ja mustapippurilla.
  4. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kuuman keiton joukkoon kuutioitu vuohenjuusto ja sekoittele, että juusto osittain sulaa.
  5. Koristele pienillä parsakaalin kukinnoilla. Tarjoa lisäksi vastapaistettua patonkia.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 147 kcal618 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5