• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kolmen sipulin keitto

Kolmen sipulin keitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Valkosipuli-leipäkuutiot

    • n. 6palaapaahtoleipää
    • 2rklBecel gold margariinia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklpersiljaa hienonnettuna

Tarjolle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise, kuori ja leikkaa sipulit sekä salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
  2. Sulata rasva kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota niitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, mutta älä anna ruskistua. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat makeita ja pehmeitä.
  3. Leikkaa paahtoleivät kuutioiksi. Sulata rasva pannulla ja kiehauta siinä hienonnetut valkosipulinkynnet. Ruskista leipäkuutiot kevyesti ja ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa keiton kanssa valkosipuli-leipäkuutioita ja juustoraastetta.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 248 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa13,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2
  • jlou19.12.2016

    Hyvä keitto tuli. Itse vähän sovelsin sen mukaan mitä kotona aineksia löytyi. Valkkarin siasta 2tl valkoviinietikkaa ja mozzarellan sijasta emmental juustoa. Leivän itse paahtaisin ja dippaisin keittoon, tuli meinaan aikamoista pulla mössöä kun oli keitos seassa.