Kirjolohi-katkarapukiekot mätikastikkeella
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Kirjolohi-katkarapukiekot ja mätikastike sopivat juhlavammankin aterian tähdiksi. Kalarullat pysyvät koossa kypsennyksen ajan cocktailtikkujen avulla.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | kirjolohifileetä (leveää osaa) tai |
1 ps (180 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 tl | roseepippuria tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
mustapippuria tai | |
8 | cocktailtikkua tai |
Mätikastike | |
---|---|
1 tlk (2 dl) | kermaviiliä tai |
100 g | kirjolohenmätiä tai |
2 tl | tai |
1 tl | tai |
mustapippuria tai | |
tilliä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 629 kJ / 150 kcal |
Rasva | 9,2 g |
josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 1,7 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 15,3 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata katkaravut kohmeisiksi, kuivaa talouspaperiin ja silppua pieneksi silpuksi. Nypi kalasta ruodot ja poista nahka. Tee ohennusviillot fileen keskiruodon kohdalta molemmin puolin ulkoreunaa kohden, jolloin filee aukeaa suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. (Ohennusviipaleet jäävät siis reunoista kiinni.)
Ripottele kalalevylle katkaravut, suolaa, hienonnettuja roseepippureita ja tilliä. Kääri filee rullalle. Kiinnitä rulla kahdeksalla cocktailtikulla tasaisin välein. Viipaloi fileerulla kahdeksaan viipaleeseen. Kypsennä rullia voidellussa vuoassa tai leivinpaperilla pellillä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Sekoita kermaviilin joukkoon mäti, mustapippuri, tilli, sinappi ja hunaja. Tarjoa lohi-katkarapukiekot mätikastikkeen ja perunapaistoksen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka isot katkaravut 100-200 kpl / 180g kuorittu MSC pakasteHinta 3,99/kpl22,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Fredman cocktailtikku 200kpl/80mmHinta 1,89/kpl0,01/kpl
- Pirkka sinappi mieto 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Rosépippuri 15g kok pss maustPlussa-kortillaEtuhinta 1,08/kpl72,00/kgIlman Plussa-korttia 1,35/kpl (90,00/kg)
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg