• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirjolohi-katkarapukiekot mätikastikkeella

Kirjolohi-katkarapukiekot ja mätikastike sopivat juhlavammankin aterian tähdiksi. Kalarullat pysyvät koossa kypsennyksen ajan cocktailtikkujen avulla.
Kirjolohi-katkarapukiekot mätikastikkeella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 420 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gkirjolohifileetä (leveää osaa)
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlroseepippuria
    • 1/2dltillisilppua
    • mustapippuria
    • 8cocktailtikkua

Mätikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata katkaravut kohmeisiksi, kuivaa talouspaperiin ja silppua pieneksi silpuksi. Nypi kalasta ruodot ja poista nahka. Tee ohennusviillot fileen keskiruodon kohdalta molemmin puolin ulkoreunaa kohden, jolloin filee aukeaa suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. (Ohennusviipaleet jäävät siis reunoista kiinni.)
  2. Ripottele kalalevylle katkaravut, suolaa, hienonnettuja roseepippureita ja tilliä. Kääri filee rullalle. Kiinnitä rulla kahdeksalla cocktailtikulla tasaisin välein. Viipaloi fileerulla kahdeksaan viipaleeseen. Kypsennä rullia voidellussa vuoassa tai leivinpaperilla pellillä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita kermaviilin joukkoon mäti, mustapippuri, tilli, sinappi ja hunaja. Tarjoa lohi-katkarapukiekot mätikastikkeen ja perunapaistoksen kanssa.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 420 kcal1 760 kJ
  • Proteiinia43,5 g
  • Hiilihydraatteja5,8 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille