• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirjolohi-tagliatellegratiini

Kokeile yhdistää pasta ja lohi uudella tapaa. Kirjolohi-tagliatellegratiini on maistuva arkiruoka.
Kirjolohi-tagliatellegratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 201 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise ja huuhtele purjo ja suikaloi se pitkittäin koko purjon mittaisiksi suikaleiksi.
  2. Pane tagliatelle kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kattilaan purjosuikaleet kiehumisen puolessa välissä. Katso, että vesi kiehuu uudelleen.
  3. Sulata kastiketta varten rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maidosta noin puolet ja sekoita koko ajan, kunnes sakenee. Lisää loput maidosta, sekoita ja keitä pari minuuttia. Mausta mustapippurilla, suolalla, sitruunanmehulla ja silputulla tillillä. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  4. Voitele laakea uunivuoka ja kaada pohjalle hyvin valutettua pasta-purjoseosta. Levitä päälle puolet kirjolohesta ja puolet kastikkeesta. Peitä lopulla pastaseoksella, kirjolohella ja kastikkeella. Kypsennä vuokaa 200 asteessa uunin keskitasolla puolisen tuntia. Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö per 100 g

  • 201 kcal841 kJ
  • Proteiinia9,37 g
  • Hiilihydraatteja18,4 g
  • Rasvaa9,89 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille