• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helppo kalamureke

Helppo kalamureke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 218 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • n. 500gtuoretta pakastettua kuha-, hauki- tai
    • kirjolohifileetä nahattomana
    • 1 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripauscayennepippuria
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 1rklperunajauhoja
    • 2kananmunaa
    • 3dlkuohukermaa
    • 1-1 1/2dlmaitoa
    • tuoretta tilliä

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen litran leipävuoka ja nosta se jääkaappiin odottamaan.
  2. Huuhdo sulatetut tai tuoreet kalafileet nopeasti kylmällä vedellä, paloittele ne monitoimikoneen kulhoon ja ripottele päälle suola, musta- ja cayennepippuri, jauhot sekä munat.
  3. Käynnistä kone ja lisää vähitellen huoneenlämpöinen kerma ja maito (kirjolohelle riittää pienempi määrä, kuha ja hauki vaativat enemmän nestettä). Kun seos on tasainen, tasoita se vuokaan. Vuoka pitää jättää vajaaksi.
  4. Peitä vuoka foliolla ja aseta se uunipannuun uunin alimmalle tasolle. Kaada pannulle noin 2 l kiehuvaa vettä ja kypsennä mureketta 200 asteessa vesihauteessa noin 50 minuuttia.
  5. Anna murekkeen jäähtyä hetki ennen kumoamista. Koristele se tuoreella tillillä ja halutessasi katkaravuilla.
  6. Valmista hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja herneitä. Mureke maistuu myös kylmänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 218 kcal910 kJ
  • Proteiinia9,94 g
  • Hiilihydraatteja4,22 g
  • Rasvaa17,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille