Kirjolohi uunissa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Mehevä uunissa paistettu kirjolohi saa rutkasti makua puolikuivatuista kirsikkatomaateista, kapriksista ja sipuleista. Resepti: Kalaasi-blogi
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (600–700 g) | kirjolohifilee tai |
1 prk (280 g/180 g) | tai |
1 prk (50 g/35 g) | tai |
pala (80 g) | purjoa tai |
1 (50 g) | pieni punasipuli tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 447 kJ / 106 kcal |
Rasva | 6,6 g |
josta tyydyttynyttä | 1,2 g |
Hiilihydraatit | 2,7 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 9,3 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pyyhi kirjolohifilee talouspaperilla. Tee fileen lihapuolelle 4–5 viiltoa. Laita lohifilee uunivuokaan.
Valuta kirsikkatomaatit ja ota öljy talteen. Valuta myös kaprikset. Hienonna kolmasosa kirsikkatomaateista.
Laita tomaattipalat kalan viiltoihin ja lisää niihin myös kapriksia. Valele kirjolohifilee tomaattien öljyllä. Ripottele suola ja mustapippuri kalan pinnalle.
Huuhdo purjo ja viipaloi se. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet.
Sekoita keskenään loppu tomaattien öljy, kirsikkatomaatit, kaprikset, purjo, puna- ja valkosipulit. Pane seos lohifileen viereen uunivuokaan.
Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Valele kala vielä lopuksi tomaattiseoksen liemellä. Tarjoa lohi perunoiden tai leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat puolikuivatut kirsikkatomaatit öljyssä 280g/180gHinta 5,69/kpl31,61/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 1,00/kpl3,99/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(8 arviota)
- 30 - 60 min3,5(90 arviota)
- 30 - 60 min3,6(5 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- 30 - 60 min4,3(30 arviota)
- alle 30 min
- 30 - 60 min4,2(70 arviota)
- 30 - 60 min4,0(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (80 arviota)
- Jamppa4 kuukautta sittenHyvä.
- Vilma2 vuotta sittenOikein hyvä. Kaprikset tässä se juttu.