Hyppää sisältöön
Kirjolohi uunissaReseptin takana bloggaaja

Kirjolohi uunissa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Mehevä uunissa paistettu kirjolohi saa rutkasti makua puolikuivatuista kirsikkatomaateista, kapriksista ja sipuleista. Resepti: Kalaasi-blogi
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (600–700 g)
 
kirjolohifilee
tai
1 prk (280 g/180 g)
 
tai
1 prk (50 g/35 g)
 
tai
pala (80 g)
 
purjoa
tai
1 (50 g)
 
pieni punasipuli
tai
4
 
valkosipulinkynttä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
447 kJ / 106 kcal
Rasva
6,6 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
2,7 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
9,3 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Pyyhi kirjolohifilee talouspaperilla. Tee fileen lihapuolelle 4–5 viiltoa. Laita lohifilee uunivuokaan.
Valuta kirsikkatomaatit ja ota öljy talteen. Valuta myös kaprikset. Hienonna kolmasosa kirsikkatomaateista.
Laita tomaattipalat kalan viiltoihin ja lisää niihin myös kapriksia. Valele kirjolohifilee tomaattien öljyllä. Ripottele suola ja mustapippuri kalan pinnalle.
Huuhdo purjo ja viipaloi se. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet.
Sekoita keskenään loppu tomaattien öljy, kirsikkatomaatit, kaprikset, purjo, puna- ja valkosipulit. Pane seos lohifileen viereen uunivuokaan.
Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Valele kala vielä lopuksi tomaattiseoksen liemellä. Tarjoa lohi perunoiden tai leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat puolikuivatut kirsikkatomaatit öljyssä 280g/180g
    Hinta 5,69/kpl
    31,61/kg
  • Pirkka kapris 50g/35g
    Hinta 0,99/kpl
    28,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 32,90/kg
  • Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35g
    Hinta 1,19/kpl
    34,00/kg
  • Santa Maria Kapris 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 1,00/kpl
    3,99/kg
  • Punasipuli Suomi
    Hinta n. 0,20/kpl
    1,95/kg
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,15/kpl
    3,29/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,57/kpl
    11,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (80 arviota)

  • Jamppa
    4 kuukautta sitten
    Hyvä.
  • Vilma
    2 vuotta sitten
    Oikein hyvä. Kaprikset tässä se juttu.