Kirjolohi uunissaReseptin takana bloggaaja

Kirjolohi uunissa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Mehevä uunissa paistettu kirjolohi saa rutkasti makua puolikuivatuista kirsikkatomaateista, kapriksista ja sipuleista. Resepti: Kalaasi-blogi
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (600–700 g)
 
kirjolohifilee
tai
1 prk (280 g/180 g)
 
tai
1 prk (50 g/35 g)
 
tai
pala (80 g)
 
purjoa
tai
1 (50 g)
 
pieni punasipuli
tai
4
 
valkosipulinkynttä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
447 kJ / 106 kcal
Rasva
6,6 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
2,7 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
9,3 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pyyhi kirjolohifilee talouspaperilla. Tee fileen lihapuolelle 4–5 viiltoa. Laita lohifilee uunivuokaan.

Valuta kirsikkatomaatit ja ota öljy talteen. Valuta myös kaprikset. Hienonna kolmasosa kirsikkatomaateista.

Laita tomaattipalat kalan viiltoihin ja lisää niihin myös kapriksia. Valele kirjolohifilee tomaattien öljyllä. Ripottele suola ja mustapippuri kalan pinnalle.

Huuhdo purjo ja viipaloi se. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet.

Sekoita keskenään loppu tomaattien öljy, kirsikkatomaatit, kaprikset, purjo, puna- ja valkosipulit. Pane seos lohifileen viereen uunivuokaan.

Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Valele kala vielä lopuksi tomaattiseoksen liemellä. Tarjoa lohi perunoiden tai leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kapris 50g/35g
    Hinta 0,99/kpl
    28,29/kg
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (75 arviota)

  • Vilma
    1 vuosi sitten
    Oikein hyvä. Kaprikset tässä se juttu.