Hyppää sisältöön
Lohi ja persimonsalsa Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi ja persimonsalsa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Makean raikas persimonsalsa maistuu paistetun lohen kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 1/2 (70 g) punasipulia
  • 1 1/2 rkl limetinmehua
  • 1 tl limetinkuorta raastettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 (100 g) omena (kotimainen)
  • 1–2 (300 g) Pirkka persimonia
  • 1 (100 g) tomaatti
  • 1/2 dl Pirkka korianteria tai tilliä hienonnettuna

Lisäksi

  • n. 700 g kirjolohta
  • 1–2 rkl limetin- tai sitruunanmehua
  • 3/4 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • korianteria tai tilliä

Ravintosisältö

  • Energia
    584 kJ / 140 kcal
  • Rasva
    6,8 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,3 g
  • Hiilihydraatit
    6,5 g
  • josta sokereita
    6,3 g
  • Proteiini
    12,2 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna kuorittu sipuli. Mausta se limetinmehulla ja -kuorella sekä suolalla. Anna marinoitua hetki.
  2. Kuori persimonit ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi myös tomaatti ja kuorittu omena.
  3. Sekoita kaikki ainekset sipulinseoksen joukkoon. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
  4. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi graavin lohen tapaan. Levitä viipaleet vieri viereen leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle limetin- tai sitruunanmehua. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Paista lohiviipaleita 225 asteessa uunissa tai grillivastusten alla noin 5 minuuttia. Koristele korianterilla tai tillillä. Tarjoa lisäksi esimerkiksi lohkoperunoita.
Vinkki! Voit paistaa kirjolohen myös kokonaisena fileenä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia, fileen paksuudesta riippuen. Anna kalan vetäytyä folion alla noin 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (8 arviota)