• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirjolohipullat ja omenakastike

Kirjolohipullat ja omenakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 330 kcal / annos (210g)

Ainekset

5-6 annosta
    • 1 1/2dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • n. 100gpurjoa
    • 1rklvoita tai juoksevaa margariinia
    • 1(625 g)Pirkka kirjolohifilee (sis. suolaa 1 %)
    • 1kananmuna
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Omenakastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Jauha hapankorput. Sekoita jauheen joukkoon kerma ja anna turvota. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Kuullota purjoviipaleet rasvan kanssa, joko mikroaaltouunissa tai paistinpannussa.
  2. Poista kalafileestä nahka ja paloittele kala monitoimikoneen kulhoon. Hienonna kala. Lisää joukkoon muna, tilli, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri. Sekoita joukkoon korppujauhoseos ja purjot.
  3. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pullia leivinpaperille. Annoksesta tulee noin 30 kappaletta. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  4. Raasta omena karkeaksi raasteeksi kastiketta varten. Sekoita raaste kermaviilin joukkoon. Lisää kastikkeen muut aineet.
  5. Tarjoa kirjolohipullat keitettyjen perunoiden, omenakastikkeen ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille