• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Konjakkisinappilohi

Mausta uunilohi konjakkisinapilla ja hapankorppurouheella.
Konjakkisinappilohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 7-8 annosta
  • yli 60 min
  • 315 kcal / annos (180g)

Ainekset

7-8 annosta

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista lohesta ruodot ja nosta se laakeaan, voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta lohifilee sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle tilliä. Nosta jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
  2. Valmista kastike. Leikkaa suolakurkut kuutioiksi. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää kurkkukuutiot ja mausta kastike hunajalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  3. Sekoita konjakkisinappiin keltuainen, hunaja ja perunajauhot. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi.
  4. Levitä sinappiseos lohen pinnalle. Ripottele päälle hapankorppurouhe.
  5. Kypsennä lohta 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja saanut pintaan kauniin värin. Koristele sitruunaviipaleilla ja tillillä. Tarjoa uunissa samaan aikaan kypsennettyjen lohkoperunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit leikata lohen annospaloiksi ennen kypsentämistä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 315 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille