Konjakkisinappilohi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Konjakkisinappilohi

  • Annosmäärä7–8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mausta uunilohi konjakkisinapilla ja hapankorppurouheella.

    Ainekset

    7–8 annosta
    1 kg
     
    lohifileetä
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    1 dl
     
    tai
    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai
    1 rkl
     
    juoksevaa hunajaa
    tai
    1 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    50 g (8 palaa)
     
    tai

    Kastike

    1 tlk (200 g )
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    2 (n. 200 g)
     
    suolakurkkua
    tai
    1 rkl
     
    juoksevaa hunajaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1–2 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 080 kJ / 257 kcal
    Rasva
    16 g
    josta tyydyttynyttä
    3 g
    Hiilihydraatit
    11,1 g
    josta sokereita
    7,3 g
    Proteiini
    16,8 g
    Suola
    1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Poista lohesta ruodot ja nosta se laakeaan, voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta lohifilee sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle tilliä. Nosta jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.

    Valmista kastike. Leikkaa suolakurkut kuutioiksi. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää kurkkukuutiot ja mausta kastike hunajalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

    Sekoita konjakkisinappiin keltuainen, hunaja ja perunajauhot.