Konjakkisinappilohi
Mausta uunilohi konjakkisinapilla ja hapankorppurouheella.
7-8 annostayli 60 min315 kcal / annos (180g)
Ainekset
7-8 annosta
- 1kglohifileetä
- 2rklsitruunanmehua
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1kananmunan keltuainen
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- 1rklperunajauhoja
- 50g(8 palaa)Pirkka hapankorppuja
Kastike
- 1tlk(200 g )Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 2(n. 200 g)suolakurkkua
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1-2dltilliä hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Poista lohesta ruodot ja nosta se laakeaan, voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta lohifilee sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle tilliä. Nosta jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
- Valmista kastike. Leikkaa suolakurkut kuutioiksi. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää kurkkukuutiot ja mausta kastike hunajalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Sekoita konjakkisinappiin keltuainen, hunaja ja perunajauhot. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi.
- Levitä sinappiseos lohen pinnalle. Ripottele päälle hapankorppurouhe.
- Kypsennä lohta 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja saanut pintaan kauniin värin. Koristele sitruunaviipaleilla ja tillillä. Tarjoa uunissa samaan aikaan kypsennettyjen lohkoperunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit leikata lohen annospaloiksi ennen kypsentämistä.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per annos 180g100 g
- 315 kcal1 320 kJ
- Proteiinia 26 g
- Hiilihydraatteja14 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Valmistus ohjeesta puuttuu TILLI kalan päälle tulevaan sinappikastikeeseen
Lohen ystävä, reseptissä 1 dl tillisilppua on lisätty kalan pinnalle ennen kuin se laitetaan jääkaappiin ja videolla taas tilliä on sekoitettu kuorrutteen joukkoon. Kalan voi valmistaa kummallakin tavalla. Kuorrute on hiukan helpompi levittää, jos tilliä ei lisää sen sekaan.