Konjakkisinappilohi
- Annosmäärä7–8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mausta uunilohi konjakkisinapilla ja hapankorppurouheella.
Ainekset
7–8 annosta
1 kg | lohifileetä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 dl | tai |
1 | kananmunan keltuainen tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1 rkl | perunajauhoja tai |
50 g (8 palaa) | tai |
Kastike | |
---|---|
1 tlk (200 g ) | tai |
1 dl | tai |
2 (n. 200 g) | suolakurkkua tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1–2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 080 kJ / 257 kcal |
Rasva | 16 g |
josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 11,1 g |
josta sokereita | 7,3 g |
Proteiini | 16,8 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Poista lohesta ruodot ja nosta se laakeaan, voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta lohifilee sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle tilliä. Nosta jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
Valmista kastike. Leikkaa suolakurkut kuutioiksi. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää kurkkukuutiot ja mausta kastike hunajalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Sekoita konjakkisinappiin keltuainen, hunaja ja perunajauhot.