Välimeren kirjolohi ja parsasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Välimeren kirjolohi ja parsasalaatti

Uunilohi maustetaan limetinmehulla ja tomaatti-paprikatahnalla. Valmista lohen lisäkkeeksi parsasalaattia.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 118 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Parsasalaatti

    • 1nippu(n. 400 g)tuoretta vihreää tai valkoista parsaa
    • vettä
    • suolaa
    • 1nippuretiisejä
    • 1/2kurkkua
    • 1ruukkurucolaa

Kastike

    • 3/4-1dlPirkka sitruunavinaigrettekastiketta

Koristeluun

    • tuoretta tilliä
    • limetinlohkoja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta limetinmehulla. Levitä päälle tomaatti-paprika-tahna ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Kuori parsat nupun alapuolelta. Leikkaa tyvestä pois 2-3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä 6-10 minuuttia. (Huom! Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden mukaan. Vihreä parsa kypsyy nopeammin kuin valkoinen.) Nosta parsat jäähtymään ja leikkaa jäähtyneenä puoliksi.
  3. Puhdista ja halkaise retiisit. Viipaloi pitkittäin halkaistu kurkku. Revi jääsalaatti ja rucola vadille. Lisää muut salaattiainekset. Valuta päälle salaattikastiketta.
  4. Nosta salaatin päälle kypsä kirjolohifilee. Koristele tillillä ja limetin lohkoilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 118 kcal493 kJ
  • Proteiinia7,62 g
  • Hiilihydraatteja1,61 g
  • Rasvaa8,91 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille