Välimeren kirjolohi ja parsasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Välimeren kirjolohi ja parsasalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Uunilohi maustetaan limetinmehulla ja tomaatti-paprikatahnalla. Valmista lohen lisäkkeeksi parsasalaattia.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
kirjolohifileetä
tai
n. 3/4 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
limetinmehua
tai
3 rkl
 
tai
n. 3/4 dl
 
pinjansiemeniä
tai

Parsasalaatti

1 nippu (n. 400 g)
 
tuoretta vihreää tai valkoista parsaa
tai
 
vettä
tai
 
suolaa
tai
1 nippu
 
retiisejä
tai
1/2
 
kurkkua
tai
1
 
tai
1 ruukku
 
rucolaa
tai

Kastike

3/4–1 dl
 
tai

Koristeluun

 
tuoretta tilliä
tai
 
limetinlohkoja
tai

Ravintosisältö

Energia
529 kJ / 127 kcal
Rasva
9,5 g
josta tyydyttynyttä
1,1 g
Hiilihydraatit
1,9 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
7,7 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla ja limetinmehulla. Levitä päälle tomaatti-paprika-tahna ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuori parsat nupun alapuolelta. Leikkaa tyvestä pois 2–3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä 6–10 minuuttia. (Huom! Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden mukaan. Vihreä parsa kypsyy nopeammin kuin valkoinen.) Nosta parsat jäähtymään ja leikkaa jäähtyneenä puoliksi.

Puhdista ja halkaise retiisit. Viipaloi pitkittäin halkaistu kurkku. Revi jääsalaatti ja rucola vadille. Lisää muut salaattiainekset. Valuta päälle salaattikastiketta.

Nosta salaatin päälle kypsä kirjolohifilee. Koristele tillillä ja limetin lohkoilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,31/kpl
    3,89/kg
  • Pirkka tomaatti-paprikapesto 135g
    Hinta 2,39/kpl
    17,70/kg
  • Pirkka pinjansiemen 100g
    Hinta 4,79/kpl
    47,90/kg
  • Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    14,90/kg
  • Pirkka rucola 65g
    Hinta 1,49/kpl
    22,92/kg
  • Hellmann's sitruunavinegretti 1l
    Hinta 13,99/kpl
    13,99/l
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 29,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka paprika-cashewpesto 135g
    Hinta 2,29/kpl
    16,96/kg
  • Plussa-etu −10 %
    Pirkka punainen pesto 185g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    13,51/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,79/kpl (15,08/kg)
  • Plussa-etu
    Earth Control Pinjansiemenet 30g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    99,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (103,00/kg)
  • Salliselta pinjansiemen 100g
    Hinta 4,99/kpl
    49,90/kg
  • Retiisi 150g alustapakattu 1lk
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 1,61/kpl
    4,59/kg
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 2,08/kpl
    5,95/kg
  • Rucola 70g
    Hinta 1,69/kpl
    24,14/kg
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    59,80/kg
  • Pirkka tilli 50g
    Hinta 2,19/kpl
    43,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (3 arviota)