Välimeren kirjolohi ja parsasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Välimeren kirjolohi ja parsasalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Uunilohi maustetaan limetinmehulla ja tomaatti-paprikatahnalla. Valmista lohen lisäkkeeksi parsasalaattia.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
kirjolohifileetä
tai
n. 3/4 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
limetinmehua
tai
3 rkl
 
tai
n. 3/4 dl
 
pinjansiemeniä
tai

Parsasalaatti

1 nippu (n. 400 g)
 
tuoretta vihreää tai valkoista parsaa
tai
 
vettä
tai
 
suolaa
tai
1 nippu
 
retiisejä
tai
1/2
 
kurkkua
tai
1
 
tai
1 ruukku
 
rucolaa
tai

Kastike

3/4–1 dl
 
tai

Koristeluun

 
tuoretta tilliä
tai
 
limetinlohkoja
tai

Ravintosisältö

Energia
529 kJ / 127 kcal
Rasva
9,5 g
josta tyydyttynyttä
1,1 g
Hiilihydraatit
1,9 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
7,7 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla ja limetinmehulla. Levitä päälle tomaatti-paprika-tahna ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuori parsat nupun alapuolelta. Leikkaa tyvestä pois 2–3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä 6–10 minuuttia. (Huom! Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden mukaan. Vihreä parsa kypsyy nopeammin kuin valkoinen.) Nosta parsat jäähtymään ja leikkaa jäähtyneenä puoliksi.

Puhdista ja halkaise retiisit. Viipaloi pitkittäin halkaistu kurkku. Revi jääsalaatti ja rucola vadille. Lisää muut salaattiainekset. Valuta päälle salaattikastiketta.

Nosta salaatin päälle kypsä kirjolohifilee. Koristele tillillä ja limetin lohkoilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,44/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka tomaatti-paprikapesto 135g
    Hinta 2,39/kpl
    17,70/kg
  • Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lk
    Hinta 1,19/kpl
    11,90/kg
  • Suomalainen Rucola 50g
    Hinta 2,49/kpl
    49,80/kg
  • Hellmann's sitruunavinegretti 1l
    Hinta 13,99/kpl
    13,99/l
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,59/kpl
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 29,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka paprika-cashewpesto 135g
    Hinta 2,29/kpl
    16,96/kg
  • Mutti tomaattipesto 180g punainen
    Hinta 3,35/kpl
    18,61/kg
  • Plussa-etu
    Earth Control Pinjansiemenet 30g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    99,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (105,00/kg)
  • Pirkka pinjansiemen 100g
    Hinta 4,79/kpl
    47,90/kg
  • Parsa vihreä 250g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    23,96/kg
  • Retiisi 150g alustapakattu 1lk
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • Retiisi 1kg
    Hinta 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lk
    Hinta 1,39/kpl
    4,63/kg
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 1,22/kpl
    3,49/kg
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    59,80/kg
  • Pirkka rucola 65g
    Hinta 1,49/kpl
    22,92/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Hinta 2,19/kpl
    43,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (4 arviota)