Hyppää sisältöön
Kirjolohta, aprikoosisalsaa ja kardemummariisiä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohta, aprikoosisalsaa ja kardemummariisiä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tarjoa uunilohi herkullisen aprikoosisalsan sekä kaardemummalla maustetun riisin kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • n. 600 g kirjolohifileetä
  • 1/2 limetin mehu
  • 3/4 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Aprikoosisalsa

Kardemummariisi

Ravintosisältö

  • Energia
    457 kJ / 109 kcal
  • Rasva
    4,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,8 g
  • Hiilihydraatit
    9,5 g
  • josta sokereita
    2,3 g
  • Proteiini
    6,5 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita salsan valmistuksesta. Valuta aprikoosit ja kuutioi ne. Kuutioi myös paprika ja tomaatti. Hienonna sipuli. Yhdistä salsan ainekset kulhossa. Mausta limetin mehulla ja chilikastikkeella. Anna makujen tasaantua jääkaapissa.
  2. Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Vedä kypsästä kalasta nahka pois. Mausta limetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä aprikoosisalsaa kalan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja tarjoa loppu salsa erikseen.
  4. Valmista kardemummariisi. Kuumenna kardemummaa hetki öljyssä. Lisää riisit ja sekoita. Lisää kattilaan vesi ja suola. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia. Siirrä levyltä ja anna hautua kannen alla vielä 5 minuuttia. Tarjoa lisäksi naanleipää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (3 arviota)