Kirjolohta, aprikoosisalsaa ja kardemummariisiä
Tarjoa uunilohi herkullisen aprikoosisalsan sekä kaardemummalla maustetun riisin kanssa.
4 annosta30 - 60 min118 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- n. 600gkirjolohifileetä
- 1/2limetin mehu
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Aprikoosisalsa
- 1tlk(410 g)Pirkka aprikooseja mehussa
- 1/2-1punainen paprika
- 1pieni tomaatti
- 1/2(à 100 g)sipuli
- 1/2limetin mehu
- 1-2rklPirkka makeaa chilikastiketta
Kardemummariisi
- 2rklöljyä
- 1tlkardemummaa
- 5dlvettä
- n. 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Aloita salsan valmistuksesta. Valuta aprikoosit ja kuutioi ne. Kuutioi myös paprika ja tomaatti. Hienonna sipuli. Yhdistä salsan ainekset kulhossa. Mausta limetin mehulla ja chilikastikkeella. Anna makujen tasaantua jääkaapissa.
- Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Vedä kypsästä kalasta nahka pois. Mausta limetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä aprikoosisalsaa kalan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja tarjoa loppu salsa erikseen.
- Valmista kardemummariisi. Kuumenna kardemummaa hetki öljyssä. Lisää riisit ja sekoita. Lisää kattilaan vesi ja suola. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia. Siirrä levyltä ja anna hautua kannen alla vielä 5 minuuttia. Tarjoa lisäksi naanleipää.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 118 kcal495 kJ
- Proteiinia 6,83 g
- Hiilihydraatteja10,4 g
- Rasvaa5,63 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi