• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirjolohta, aprikoosisalsaa ja kardemummariisiä

Kirjolohta, aprikoosisalsaa ja kardemummariisiä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 118 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(580 g)Pirkka kirjolohifilee (sis. suolaa 1 %)
    • 1/2limetin mehu
    • ripausmustapippuria

Aprikoosisalsa

Kardemummariisi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita salsan valmistuksesta. Valuta aprikoosit ja kuutioi ne. Kuutioi myös paprika ja tomaatti. Hienonna sipuli. Yhdistä salsan ainekset kulhossa. Mausta limetin mehulla ja chilikastikkeella. Anna makujen tasaantua jääkaapissa.
  2. Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Vedä kypsästä kalasta nahka pois. Mausta limetin mehulla ja mustapippurilla. Levitä aprikoosisalsaa kalan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja tarjoa loppu salsa erikseen.
  4. Valmista kardemummariisi. Kuumenna kardemummaa hetki öljyssä. Lisää riisit ja sekoita. Lisää kattilaan vesi ja suola. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia. Siirrä levyltä ja anna hautua kannen alla vielä 5 minuuttia. Tarjoa lisäksi naanleipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 118 kcal495 kJ
  • Proteiinia6,83 g
  • Hiilihydraatteja10,4 g
  • Rasvaa5,63 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille