• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Basilikalohi ja vihanneshöystö

Basilikalohi ja vihanneshöystö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 410 kcal / annos (280g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(580 g)Pirkka kirjolohifileetä (sis. suolaa 1 %)
    • 1ruukkubasilikaa
    • 2rklöljyä
    • 3/4rklkasvisfondia
    • 1/2tlmustapippurirouhetta
    • 1rklkapriksia

Kasvishöystö

    • 2(n. 300 g)paprikaa
    • 1isosipuli
    • n. 150gpurjoa
    • 5anjovisfileetä
    • 1tlraastettua sitruunankuorta
    • 1/2sitruunan mehu
    • 2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohesta nahka ja paloittele kala 4 osaan.
  2. Hienonna basilikan lehdet ja hennoimmat varret sauvasekoittimella. Lisää joukkoon öljy, fondi, mustapippurirouhe ja kaprikset.
  3. Kaada basilikatahna vuokaan ja kierittele siinä lohipalat. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  4. Poista paprikoista siemenet ja lohko paprikat reiluiksi paloiksi. Lohko sipuli. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo sentin levyisiksi viipaleiksi. Hienonna anjovisfileet. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu.
  5. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota kasviksia sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon anjovissose, sitruunankuori ja -mehu sekä suola. Hauduta höystöä hetki kannen alla.
  6. Kaada kasvishöystö kuumennetulle tarjoiluvadille. Nostele päälle kalapalat. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 410 kcal1 720 kJ
  • Proteiinia31 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4