Basilikalohi ja vihanneshöystö
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
n. 600 g | kirjolohifileetä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1 ruukku | tuoretta basilikaa tai |
2 rkl | öljyä tai |
3/4 rkl | kasvisfondia tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | kapriksia tai |
Kasvishöystö | |
---|---|
2 (n. 300 g) | paprikaa tai |
1 iso | sipuli tai |
n. 150 g | purjoa tai |
5 | anjovisfileetä tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1/2 | sitruunan mehu tai |
2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 646 kJ / 154 kcal |
Rasva | 11 g |
josta tyydyttynyttä | 1,4 g |
Hiilihydraatit | 2,8 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 10,6 g |
Suola | 1,4 g |
Valmistus
Poista kirjolohifileestä ruodot, nahka ja ylimääräinen rasva. Paloittele kala 4 osaan ja mausta palat suolalla.
Hienonna basilikan lehdet ja hennoimmat varret sauvasekoittimella. Lisää joukkoon öljy, fondi, mustapippurirouhe ja kaprikset.
Kaada basilikatahna vuokaan ja kierittele siinä lohipalat. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Poista paprikoista siemenet ja lohko paprikat reiluiksi paloiksi. Lohko sipuli. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo sentin levyisiksi viipaleiksi. Hienonna anjovisfileet. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota kasviksia sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon anjovissose, sitruunankuori ja -mehu sekä suola. Hauduta höystöä hetki kannen alla.
Kaada kasvishöystö kuumennetulle tarjoiluvadille. Nostele päälle kalapalat. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,99/kpl
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka anjovisfileet 145g/94g MSCHinta 2,39/kpl25,43/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 29,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Maggi Kasvisliemi 500ml by PuljonkiHinta 3,75/kpl7,50/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,15/kpl32,86/kg
- Royal kapris 105/65 gHinta 2,35/kpl36,15/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkEtuhinta 1,29/kpl1,29/kgnorm. 1,69/kpl (1,69/kg)
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,87/kpl3,49/kg
- Abba anjovisfileitä 125/79gHinta 3,09/kpl39,11/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(7 arviota)
- 30 - 60 min3,7(13 arviota)
- 30 - 60 min3,8(63 arviota)
- 30 - 60 min3,9(28 arviota)
- 30 - 60 min3,8(5 arviota)
- 30 - 60 min4,0(43 arviota)
- 30 - 60 min3,8(6 arviota)
- 30 - 60 min3,0(6 arviota)