Basilikalohi ja vihanneshöystöTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Basilikalohi ja vihanneshöystö

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Basilikalohi ja vihanneshöystö on helppotekoinen ruoka, joka sopii hyvin sekä arkeen että viikonloppuun. Makua kasviksille antavat anjovisfileet ja sitruuna.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
kirjolohifileetä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
3/4 rkl
 
kasvisfondia
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
kapriksia
tai

Kasvishöystö

2 (n. 300 g)
 
paprikaa
tai
1 iso
 
sipuli
tai
n. 150 g
 
purjoa
tai
5
 
anjovisfileetä
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1/2
 
sitruunan mehu
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
646 kJ / 154 kcal
Rasva
11 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
2,8 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
10,6 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista kirjolohifileestä ruodot, nahka ja ylimääräinen rasva. Paloittele kala 4 osaan ja mausta palat suolalla.

Hienonna basilikan lehdet ja hennoimmat varret sauvasekoittimella. Lisää joukkoon öljy, fondi, mustapippurirouhe ja kaprikset.

Kaada basilikatahna vuokaan ja kierittele siinä lohipalat. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Poista paprikoista siemenet ja lohko paprikat reiluiksi paloiksi. Lohko sipuli. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo sentin levyisiksi viipaleiksi. Hienonna anjovisfileet. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota kasviksia sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon anjovissose, sitruunankuori ja -mehu sekä suola. Hauduta höystöä hetki kannen alla.

Kaada kasvishöystö kuumennetulle tarjoiluvadille. Nostele päälle kalapalat. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35g
    Hinta 1,15/kpl
    32,86/kg
  • Abba anjovisfileitä 125/79g
    Hinta 3,09/kpl
    39,11/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,76/kpl
    4,49/kg
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Etuhinta 29,99/kg
    norm. 32,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Pirkka Kasvisfondi 180ml
    Hinta 3,09/kpl
    17,17/l
  • Touch of Taste Kantarellifondi 180ml
    Hinta 3,75/kpl
    20,83/l
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Pirkka kapris 50g/35g
    Hinta 0,99/kpl
    28,29/kg
  • Santa Maria Kapris 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Paprika punainen Suomi
    Hinta n. 1,04/kpl
    6,95/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Hinta n. 0,20/kpl
    1,99/kg
  • Sipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,29/kg
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 1,22/kpl
    4,89/kg
  • Purjo Suomi
    Hinta n. 1,24/kpl
    4,95/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 0,93/kpl
    5,49/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (20 arviota)