Basilikalohi ja vihanneshöystöTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Basilikalohi ja vihanneshöystö

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Basilikalohi ja vihanneshöystö on helppotekoinen ruoka, joka sopii hyvin sekä arkeen että viikonloppuun. Makua kasviksille antavat anjovisfileet ja sitruuna.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
kirjolohifileetä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
3/4 rkl
 
kasvisfondia
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
kapriksia
tai

Kasvishöystö

2 (n. 300 g)
 
paprikaa
tai
1 iso
 
sipuli
tai
n. 150 g
 
purjoa
tai
5
 
anjovisfileetä
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1/2
 
sitruunan mehu
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
646 kJ / 154 kcal
Rasva
11 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
2,8 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
10,6 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista kirjolohifileestä ruodot, nahka ja ylimääräinen rasva. Paloittele kala 4 osaan ja mausta palat suolalla.

Hienonna basilikan lehdet ja hennoimmat varret sauvasekoittimella. Lisää joukkoon öljy, fondi, mustapippurirouhe ja kaprikset.

Kaada basilikatahna vuokaan ja kierittele siinä lohipalat. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Poista paprikoista siemenet ja lohko paprikat reiluiksi paloiksi. Lohko sipuli. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo sentin levyisiksi viipaleiksi. Hienonna anjovisfileet. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota kasviksia sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon anjovissose, sitruunankuori ja -mehu sekä suola. Hauduta höystöä hetki kannen alla.

Kaada kasvishöystö kuumennetulle tarjoiluvadille. Nostele päälle kalapalat. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 0,99/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka Kasvisfondi 180ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,50/2 kpl
    15,28/l
    Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka kapris 50g/35g
    Hinta 0,99/kpl
    28,29/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka anjovisfileet 145g/94g MSC
    Hinta 2,39/kpl
    25,43/kg
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 29,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Maggi Kasvisliemi 500ml by Puljonki
    Hinta 3,75/kpl
    7,50/l
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35g
    Hinta 1,15/kpl
    32,86/kg
  • Royal kapris 105/65 g
    Hinta 2,35/kpl
    36,15/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Etuhinta 1,29/kpl
    1,29/kg
    norm. 1,69/kpl (1,69/kg)
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 0,87/kpl
    3,49/kg
  • Abba anjovisfileitä 125/79g
    Hinta 3,09/kpl
    39,11/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (20 arviota)