KirsikkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkakakku

Helpon, suklaisen kirsikkakakun pohja syntyy nopeasti vain sekoittamalla. Halkaise pohja kahtia ja täytä ja kuorruta kirsikoilla ja kerma-tuorejuustoseoksella. Noin 1,45€/annos.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Täyte ja kuorrutus

    • 1 1/2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
    • 1prk(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2-1dlPirkka Parhaat kirsikkahilloa
    • 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)

Kostutus

    • 1/2-1dlvettä ja mantelilikööriä tai rommia (suhteessa 1:1) tai omenamehua

Koristeluun

    • Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste) tai
    • tuoreita kirsikoita
    • Pirkka tummaa leivontasuklaata rouhittuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kulhoon kermaviili, jäähtynyt voi, suklaarouhe ja kananmunat. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 19-20 cm) ja laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jäähdytä kakkupohja ja leikkaa se kahteen osaan.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri.
  4. Kostuta kakkupohja. Levitä pohjalle kerros kirsikkahilloa ja hillon päälle sulatetut ja valutetut pakastekirsikat. Lisää puolet kerma-tuorejuustoseoksesta ja nosta päälle alapuolelta kostutettu kansi.
  5. Levitä päälle rennosti loput kerma-tuorejuustosta. Koristele kakku kirsikoilla ja suklaarouheella. Jos käytät pakastekirsikoita, lisää ne kakun pinnalle kohmeisina juuri ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohja kovettuu jääkaappisäilytyksessä, joten tarjoa kakku mielellään leipomispäivänä. Jos haluat koristella kakun etukäteen, sulata pakastekirsikat pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Kuivaa kirsikat kevyesti talouspaperilla ennen kuin lisäät kirsikat kakun pinnalle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua