Hyppää sisältöön
KirsikkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkakakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mehevä kirsikkakakku on näyttävä tarjottava, ja sen pohjana toimii helppo sekoitettava taikina. Suklaan ja kirsikan yhdistelmä on suorastaan vastustamaton.

    Ainekset

    10 annosta

    Täyte ja kuorrutus

    Kostutus

    Koristeluun

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 222 kJ / 293 kcal
    • Rasva
      16,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      10,3 g
    • Hiilihydraatit
      30,6 g
    • josta sokereita
      21,4 g
    • Proteiini
      4,4 g
    • Suola
      0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kulhoon kermaviili, jäähtynyt voi, suklaarouhe ja kananmunat. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
    2. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 19–20 cm) ja laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jäähdytä kakkupohja ja leikkaa se kahteen osaan.
    3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri.
    4. Kostuta kakkupohja. Levitä pohjalle kerros kirsikkahilloa ja hillon päälle sulatetut ja valutetut pakastekirsikat. Lisää puolet kerma-tuorejuustoseoksesta ja nosta päälle alapuolelta kostutettu kansi.
    5. Levitä päälle rennosti loput kerma-tuorejuustosta. Koristele kakku kirsikoilla ja suklaarouheella. Jos käytät pakastekirsikoita, lisää ne kakun pinnalle kohmeisina juuri ennen tarjoamista.
    Vinkki! Pohja kovettuu jääkaappisäilytyksessä, joten tarjoa kakku mielellään leipomispäivänä. Jos haluat koristella kakun etukäteen, sulata pakastekirsikat pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Kuivaa kirsikat kevyesti talouspaperilla ennen kuin lisäät kirsikat kakun pinnalle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (71 arviota)

    • Rouhis
      10 kuukautta sitten
      Todella hyvä!
    • Gluteeniton
      1 vuosi sitten
      Voiko vehnäjauhot korvata perunajauhoilla
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Gluteeniton, ohje on testattu vain siinä mainituilla raaka-aineilla, mutta halutessasi voit kokeilla valmistaa kakkupohjan perunajauhoilla tai vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
    • Hoplaa
      2 vuotta sitten
      Olemme tehneet tätä kakkua parina kesänä tuoreista kirsikoista, joista olen keittänyt kevyesti sokeroitua hilloketta kakun väliin. Litrasta kirsikoita riittää täytteeseen ja muutama marja jää koristeluun. Kakkupohja on todella tuhti ja suklainen, olen vähentänyt siitä sokeria 0,5 dl ja ainakin omaan makuun se on yhä tarpeeksi makea.
    • Joulua
      3 vuotta sitten
      Hei, tuleeko tästä kakusta sopivan makea, kun tuo sokerimäärä tuntuu aika paljolta 3dl yhteensä kakunpohjaan? Muuten näyttää herkulliselta.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Joulua, suklaakakku on makeahko, mutta halutessaan esimerkiksi täytteeseen ja kuorrutukseen tulevaa sokerimäärää voi hiukan vähentää.
    • Johanna
      4 vuotta sitten
      Voiko kakkupohjan pakastaa etukäteen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Johanna, kakkupohjan voi halutessaan pakastaa ja sulattaa ennen täyttöä. Jääkaappisäilytyksessä pohja saattaa hieman kovettua.
    • Herkkusuu
      4 vuotta sitten
      #thebestofthebest ihan timanttia, ei liian makea mutta ihanan suklainen ja kirsikka antaa mukavasti hedelmällistä makua. Tein omenamehulla kostutukseen ja hieman leveämpään vuokaan mutta täytettä riitti, se on muuten hyvää. Ja seuraavana päivänä voi herkutella, jos jää yhtään jäljelle.
    • Meloetta
      4 vuotta sitten
      Tämä on parasta kakkua ikinä varsinkin tuoreista kirsikoista tehtynä! :) Minusta tätä kärsii tarjota seuraavanakin päivänä, oikeastaan on jopa parhaimmillaan muutaman tunnin jääkaapissa mehustuttuaan. Käytin huoletta tuon toisenkin vispikermapurkin kokonaan, jolloin kermavaahtoa tuli hieman enempi (nam), mutta vaniljatuorejuuston makukin erottui vielä hyvin. Kannattaa tosiaan tikulla kokeilla pohjan kypsyyttä, omassa uunissa meni reilusti yli tuon 50 min ettei tikkuun enää tarttunut taikinaa. Kostutuksen tein ihan sokerivedellä, jos löytäisi täysin alkoholitonta rommiaromia, niin sitäkin voisi kokeilla.