KirsikkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkakakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mehevä kirsikkakakku on näyttävä tarjottava, ja sen pohjana toimii helppo sekoitettava taikina. Suklaan ja kirsikan yhdistelmä on suorastaan vastustamaton.

    Ainekset

    10 annosta
    150 g
     
    voita
    tai
    1/2 levyä (à 200 g)
     
    tai
    4 dl
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 tl
     
    ruokasoodaa
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai

    Täyte ja kuorrutus

    1 1/2 prk (à 2 dl)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2–1 dl
     
    Pirkka Parhaat kirsikkahilloa
    tai
    1 pkt (250 g)
     
    Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
    tai

    Kostutus

    1/2–1 dl
     
    tai

    Koristeluun

     
     
    Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
    tai
    tuoreita kirsikoita
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 222 kJ / 293 kcal
    Rasva
    16,6 g
    josta tyydyttynyttä
    10,3 g
    Hiilihydraatit
    30,6 g
    josta sokereita
    21,4 g
    Proteiini
    4,4 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata voi ja jätä jäähtymään. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kulhoon kermaviili, jäähtynyt voi, suklaarouhe ja kananmunat. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

    Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 19–20 cm) ja laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jäähdytä kakkupohja ja leikkaa se kahteen osaan.

    Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri.

    Kostuta kakkupohja. Levitä pohjalle kerros kirsikkahilloa ja hillon päälle sulatetut ja valutetut pakastekirsikat. Lisää puolet kerma-tuorejuustoseoksesta ja nosta päälle alapuolelta kostutettu kansi.

    Levitä päälle rennosti loput kerma-tuorejuustosta. Koristele kakku kirsikoilla ja suklaarouheella. Jos käytät pakastekirsikoita, lisää ne kakun pinnalle kohmeisina juuri ennen tarjoamista.

    Vinkki! Pohja kovettuu jääkaappisäilytyksessä, joten tarjoa kakku mielellään leipomispäivänä. Jos haluat koristella kakun etukäteen, sulata pakastekirsikat pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Kuivaa kirsikat kevyesti talouspaperilla ennen kuin lisäät kirsikat kakun pinnalle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Hinta 0,89/kpl
      7,42/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka laktoositon kermaviili 200g
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka Parhaat kirsikkahillo 230g
      Hinta 2,59/kpl
      11,26/kg
    • Pirkka omenatäysmehu 1l
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/l
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg