Kirsikkakakku
Helpon, suklaisen kirsikkakakun pohja syntyy nopeasti vain sekoittamalla. Halkaise pohja kahtia ja täytä ja kuorruta kirsikoilla ja kerma-tuorejuustoseoksella. Noin 1,45€/annos.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 150gvoita
- 1/2levyä(à 200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 1dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1tlruokasoodaa
- 1tlleivinjauhetta
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
- 2kananmunaa
Täyte ja kuorrutus
- 1 1/2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1/2dlsokeria
- 1/2-1dlPirkka Parhaat kirsikkahilloa
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
Kostutus
- 1/2-1dlvettä ja mantelilikööriä tai rommia (suhteessa 1:1) tai omenamehua
Koristeluun
- Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste) tai
- tuoreita kirsikoita
Valmistus
yli 60 min- Sulata voi ja jätä jäähtymään. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kulhoon kermaviili, jäähtynyt voi, suklaarouhe ja kananmunat. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 19-20 cm) ja laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jäähdytä kakkupohja ja leikkaa se kahteen osaan.
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri.
- Kostuta kakkupohja. Levitä pohjalle kerros kirsikkahilloa ja hillon päälle sulatetut ja valutetut pakastekirsikat. Lisää puolet kerma-tuorejuustoseoksesta ja nosta päälle alapuolelta kostutettu kansi.
- Levitä päälle rennosti loput kerma-tuorejuustosta. Koristele kakku kirsikoilla ja suklaarouheella. Jos käytät pakastekirsikoita, lisää ne kakun pinnalle kohmeisina juuri ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pohja kovettuu jääkaappisäilytyksessä, joten tarjoa kakku mielellään leipomispäivänä. Jos haluat koristella kakun etukäteen, sulata pakastekirsikat pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Kuivaa kirsikat kevyesti talouspaperilla ennen kuin lisäät kirsikat kakun pinnalle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kommentoi
Olemme tehneet tätä kakkua parina kesänä tuoreista kirsikoista, joista olen keittänyt kevyesti sokeroitua hilloketta kakun väliin. Litrasta kirsikoita riittää täytteeseen ja muutama marja jää koristeluun. Kakkupohja on todella tuhti ja suklainen, olen vähentänyt siitä sokeria 0,5 dl ja ainakin omaan makuun se on yhä tarpeeksi makea.
Hei, tuleeko tästä kakusta sopivan makea, kun tuo sokerimäärä tuntuu aika paljolta 3dl yhteensä kakunpohjaan? Muuten näyttää herkulliselta.
Joulua, suklaakakku on makeahko, mutta halutessaan esimerkiksi täytteeseen ja kuorrutukseen tulevaa sokerimäärää voi hiukan vähentää.
Voiko kakkupohjan pakastaa etukäteen?
Johanna, kakkupohjan voi halutessaan pakastaa ja sulattaa ennen täyttöä. Jääkaappisäilytyksessä pohja saattaa hieman kovettua.
#thebestofthebest ihan timanttia, ei liian makea mutta ihanan suklainen ja kirsikka antaa mukavasti hedelmällistä makua. Tein omenamehulla kostutukseen ja hieman leveämpään vuokaan mutta täytettä riitti, se on muuten hyvää. Ja seuraavana päivänä voi herkutella, jos jää yhtään jäljelle.
Tämä on parasta kakkua ikinä varsinkin tuoreista kirsikoista tehtynä! :) Minusta tätä kärsii tarjota seuraavanakin päivänä, oikeastaan on jopa parhaimmillaan muutaman tunnin jääkaapissa mehustuttuaan. Käytin huoletta tuon toisenkin vispikermapurkin kokonaan, jolloin kermavaahtoa tuli hieman enempi (nam), mutta vaniljatuorejuuston makukin erottui vielä hyvin. Kannattaa tosiaan tikulla kokeilla pohjan kypsyyttä, omassa uunissa meni reilusti yli tuon 50 min ettei tikkuun enää tarttunut taikinaa. Kostutuksen tein ihan sokerivedellä, jos löytäisi täysin alkoholitonta rommiaromia, niin sitäkin voisi kokeilla.