PokekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pokekakku

Kardemummaisen pokekakkupohjan koloihin sujautetaan täyteläistä herukkakinuskia. Noin 1,70€/annos*

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Herukkakinuski

Pinnalle

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata rasva. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kulhoon kermaviili, jäähtynyt rasva ja munat. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 19-20 cm). Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 45-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä pinta foliolla paiston loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä.
  3. Sulata pakastemarjat.
  4. Kuumenna kinuskia varten vispikerma ja fariinisokeri pienessä kattilassa. Keitä noin minuutin ajan ja lisää sulatetut marjat nesteineen kattilaan. Keitä edelleen muutaman minuutin ajan, kunnes seos muuttuu paksummaksi.
  5. Töki kakkupohjaan 15-16 koloa lähes pohjaan asti omenaporalla. Poista koloista ylimääräinen kakkumuru. Valuta herukkakinuski koloihin esimerkiksi pursotinpussin avulla pintaan saakka.
  6. Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä vaahto kakun pinnalle ja reunoille.
  7. Koristele kinuskikastikkeella, tuoreilla punaherukoilla ja marengilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Levitä tuorejuusto-kermavaahto ja marjat kakun pinnalle vasta ennen tarjoilua *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua