Hyppää sisältöön
Kulta-suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kulta-suklaakakku

  • Annosmäärä15–20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tumma suussa sulava suklaakakku kostutetaan mustaherukkamehulla ja viimeistellään ylelliseksi trendikkäillä kultarakeilla.

    Ainekset

    15–20 annosta

    Pohja

    Kostutus

    • 1 dl laimennettua mustaherukkamehua
    • (1-2 rkl tummaa rommia tai konjakkia)

    Tuorejuustotäyte

    Suklaamousse

    Koristeluun

    Ravintosisältö

    • Energia
      2 360 kJ / 768 kcal
    • Rasva
      30,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      19,1 g
    • Hiilihydraatit
      71,4 g
    • josta sokereita
      55,6 g
    • Proteiini
      7,8 g
    • Suola
      0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota kaksi pyöreää 18–20 cm:n irtopohjavuokaa.
    2. Laita vesi, voi ja kaakaojauhe kattilaan ja kuumenna kunnes voi on sulanut. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi-rasvaseos ja vatkaa sekaisin. Lisää munat ja ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.
    3. Jaa taikina kahteen jauhotettuun 18–20 cm vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
    4. Valmista tuorejuustotäyte. Sulata suklaa paloiteltuna paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna hetken jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi ja sekoita joukkoon suklaa, siivilöity kaakaojauhe ja tomusokeri.
    5. Halkaise kakkupohjat. Kokoa kakku. Kostuta kakkupohjat aina mustaherukkamehulla ja levitä kerrosten väliin tuorejuustotäytettä. Kostuta myös kansi. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.
    6. Valmista suklaamousse. Sulata suklaat paloiteltuna paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna hieman jäähtyä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus suklaaseoksen joukkoon. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen.
    7. Levitä kuorrute kakun päälle rennosti ja koristele kultarakeilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (179 arviota)

    • Kattinen
      4 kuukautta sitten
      Miten pitkään tämä kakku säilyy huoneenlämmössä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 kuukautta sitten
      Kattinen, kakkua kannatta pitää huoneenlämmössä vain tarjoilun ajan ja muuten säilyttää jääkaapissa. Kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
    • Nollan kokki
      2 vuotta sitten
      Päivitys tuohon aikaisempaan kommenttiini: Homma eskaloitui pahasti. Halusin heittää kakun parvekkeelta alas ja itseni siinä samalla. 4 tuntia kesti tätä ripulilta näyttävää kakkua tehdä ja kadun joka hetkeä. Jos ulkonäkö ei ollut jo tarpeeksi järkyttävä, maku hoitaa sen puolen. En tiedä oliko vika minussa vai tässä reseptissä, mutta tiedän sen, että minua ei kannata laittaa ensivuonna vastuuseen isänpäiväkakusta. Tänä vuonna kakkupöydässä saamme nauttia vain kahvista ja pyhästä hengestä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Nollan kokki, harmillista kuulla ettei leivonta ole onnistunut toivotulla tavalla. Ohje on testattu K-Koekeittiössä oheisilla määrillä.
    • Kympin kokki
      2 vuotta sitten
      Päätin pyöräyttää isänpäiväksi kakkupöytään jotain, ja tätä reseptiä tuli kokeiltua. En käyttänyt kahta vuokaa, vaan yhtä vähän isompaa. Laitoin suklaasörsseleiden sekaan raastettua appelsiinia ja kostutin kakun appelsiinimehulla, jotta se maistuisi raikkaammalta. Nyt kakku on tehty ja odottaa huomista jääkaapissa. Toivottavasti maistuu päivänsankarille!👍
    • Tarja
      5 vuotta sitten
      Viime jouluna tehtiin ensimmäisen kerran ja tälle joululle lapset (pienet ja vähän vanhemmatkin) tilasivat taas 😊
    • Mimii
      5 vuotta sitten
      Itse tein yhteen 26 cm vuokaan, hyvin onnistui! Kakkupohjan leikkasin kolmeen osaan. Toisen kerroksen täytin suklaisen täytteen sijaan vadelmaisella (vaihdoin siis vadelmatuorejuustoon ja valkosuklaaseen, muutoin ohjeen mukaan), kivasti toi raikkautta tuhtiin kakkuun. Kuorrute tosiaan jähmettyy nopeasti, palettiveitsellä levitys onnistuu kyllä hyvin jos semmoinen löytyy, esim. nuolijalla on hankalampi levittää jähmettynyttä kuorrutetta. Hyvä ohje ja herkullinen kakku!
    • Kaija
      6 vuotta sitten
      Kaikki kakut ovat hyviä,riippuu mistä mausta tykkää,itse pidän yleensä suklaakakusta.😊💐🎶
    • Lelle
      6 vuotta sitten
      Ylistystä tuli kahvipöydässä, superhyvää eikä liian makeaa vaikka tein ihan ohjeen mukaan. Teen toistekin.
    • Orvokki
      6 vuotta sitten
      Erittäin hyvä kakku!Testattu on ja jouluksi pyydettiin jälkkäriksi kahvin kera.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Pipari, reseptiä ja sen toimivuutta ei valitettavasti ole testattu muilla kakkupohjilla. Halutessasi voit toki koittaa reseptiä valmiilla kakkupohjilla.
    • Pipari 🍪
      6 vuotta sitten
      Voinko tehdä Kultasuklaa kakun valmis kakkupohjista!?
    • Pipari
      6 vuotta sitten
      Meinasin tehdä Kultasuklaa kakun valmis kakkupohjista, muuten reseotin mukaan
    • Karoliina
      6 vuotta sitten
      Kakkua olen nyt testannut ja hieman pettynyt olen. Itse sovelsin laittamalla väliin marjoista tehtyä täytettä, joka tasapainotti makeutta. jätin myös pohjan teossa yhden desin sokeria pois sekä koristelin vielä kakun tuoteilla mansikoilla mutta silti kakku oli liian makea. Eepäilen, että vähempi sokeri riitäisi tässä tai, että kuorrutteessa korvaisi suklaan kaakaojauheella, jolla kerma värjättäisiin. Huomasin myös, että kuorrutetta laittaessa suklaa jähmettyi nopeasti ja sen levitys kakunpäälle oli vaikeaa..
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Viivi, valitettavasti reseptiä ei ole testattu käyttämällä vain yhtä isompaa isompaa vuokaa.
    • Viivi
      6 vuotta sitten
      Tuleekohan hyvä jos tekee kakun yhteen isompaan irtopohjavuokaan (kun sellainen olis valmiina)? Kakku näyttää kyllä tosi hyvältä...
    • mousseton
      6 vuotta sitten
      Jos ei jaksa tehdä suklaamoussea alusta asti, onko mahdollista korvata se kaupassa myytävällä "lisää-vain-vesi"-tyyppisellä moussella?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Mousseton, reseptin toimivuutta valmismoussella ei valitettavasti ole testattu.
    • nam nam
      6 vuotta sitten
      voiko tuo kulta-suklaakajun sokerimäärä olla ok tuntuu kovin paljolta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      nam nam, kiitos kysymyksestä! Sokerin määrä on reseptissä oikein ja kakku testattu tällä määrällä.