Kulta-suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kulta-suklaakakku

Tumma suussa sulava suklaakakku kostutetaan kirsikkajuomalla ja viimeistellään ylelliseksi trendikkäillä kultarakeilla. Noin 1,90€/annos*

  • 15-20 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

15-20 annosta

Pohja

Kostutus

Tuorejuustotäyte

Suklaamousse

Koristeluun

    • Dr. Oetker black & gold rakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kaksi pyöreää 18-20 cm:n irtopohjavuokaa.
  2. Laita vesi, voi ja kaakaojauhe kattilaan ja kuumenna kunnes voi on sulanut. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi-rasvaseos ja vatkaa sekaisin. Lisää munat ja ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen jauhotettuun 18-20 cm vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40-45 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
  4. Valmista tuorejuustotäyte. Sulata suklaa paloiteltuna paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna hetken jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi ja sekoita joukkoon suklaa, siivilöity kaakaojauhe ja tomusokeri.
  5. Halkaise kakkupohjat. Kokoa kakku. Kostuta kakkupohjat aina kirsikkamehulla ja levitä kerrosten väliin tuorejuustotäytettä. Kostuta myös kansi. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.
  6. Valmista suklaamousse. Sulata suklaat paloiteltuna paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna hieman jäähtyä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus suklaaseoksen joukkoon. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen.
  7. Levitä kuorrute kakun päälle rennosti ja koristele kultarakeilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • KaroliinaEilen

    Kakkua olen nyt testannut ja hieman pettynyt olen. Itse sovelsin laittamalla väliin marjoista tehtyä täytettä, joka tasapainotti makeutta. jätin myös pohjan teossa yhden desin sokeria pois sekä koristelin vielä kakun tuoteilla mansikoilla mutta silti kakku oli liian makea. Eepäilen, että vähempi sokeri riitäisi tässä tai, että kuorrutteessa korvaisi suklaan kaakaojauheella, jolla kerma värjättäisiin. Huomasin myös, että kuorrutetta laittaessa suklaa jähmettyi nopeasti ja sen levitys kakunpäälle oli vaikeaa..

  • Viivi15.11.2018

    Tuleekohan hyvä jos tekee kakun yhteen isompaan irtopohjavuokaan (kun sellainen olis valmiina)? Kakku näyttää kyllä tosi hyvältä...

  • K-Kuluttajapalvelu15.11.2018

    Viivi, valitettavasti reseptiä ei ole testattu käyttämällä vain yhtä isompaa isompaa vuokaa.

  • mousseton14.11.2018

    Jos ei jaksa tehdä suklaamoussea alusta asti, onko mahdollista korvata se kaupassa myytävällä "lisää-vain-vesi"-tyyppisellä moussella?

  • K-Kuluttajapalvelu14.11.2018

    Mousseton, reseptin toimivuutta valmismoussella ei valitettavasti ole testattu.

  • nam nam 7.11.2018

    voiko tuo kulta-suklaakajun sokerimäärä olla ok tuntuu kovin paljolta?

  • K-Kuluttajapalvelu7.11.2018

    nam nam, kiitos kysymyksestä! Sokerin määrä on reseptissä oikein ja kakku testattu tällä määrällä.