Kulta-suklaakakku
- Annosmäärä15–20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Tumma suussa sulava suklaakakku kostutetaan mustaherukkamehulla ja viimeistellään ylelliseksi trendikkäillä kultarakeilla.
Ainekset
15–20 annosta
Pohja
- 2 1/4 dl vettä
- 125 g voita
- 1 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
Kostutus
- 1 dl laimennettua mustaherukkamehua
- (1-2 rkl tummaa rommia tai konjakkia)
Tuorejuustotäyte
- 2 rs (à 200 g) Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
- 1 levy (200 g) Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 3 1/2 dl Pirkka tomusokeria
Suklaamousse
- 1 levy (200 g) Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 1 levy (100 g) Pirkka tummaa leivontasuklaata (70 %)
- 1 halkaistu vaniljatanko
- 3 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
Koristeluun
Ravintosisältö
- Energia2 360 kJ / 768 kcal
- Rasva30,8 g
- josta tyydyttynyttä19,1 g
- Hiilihydraatit71,4 g
- josta sokereita55,6 g
- Proteiini7,8 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele ja korppujauhota kaksi pyöreää 18–20 cm:n irtopohjavuokaa.
- Laita vesi, voi ja kaakaojauhe kattilaan ja kuumenna kunnes voi on sulanut. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi-rasvaseos ja vatkaa sekaisin. Lisää munat ja ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina kahteen jauhotettuun 18–20 cm vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
- Valmista tuorejuustotäyte. Sulata suklaa paloiteltuna paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna hetken jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi ja sekoita joukkoon suklaa, siivilöity kaakaojauhe ja tomusokeri.
- Halkaise kakkupohjat. Kokoa kakku. Kostuta kakkupohjat aina mustaherukkamehulla ja levitä kerrosten väliin tuorejuustotäytettä. Kostuta myös kansi. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.
- Valmista suklaamousse. Sulata suklaat paloiteltuna paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna hieman jäähtyä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus suklaaseoksen joukkoon. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen.
- Levitä kuorrute kakun päälle rennosti ja koristele kultarakeilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,89/kpl9,63/kgIlman Plussa-korttia 3,49/kpl (11,63/kg)
- Plussa-etu −11 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,99/kpl51,15/kgIlman Plussa-korttia 4,49/kpl (57,56/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min4,5(18 arviota)
- yli 60 min3,4(197 arviota)
- yli 60 min4,1(79 arviota)
- yli 60 min3,8(154 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min4,2(52 arviota)
- yli 60 min4,0(110 arviota)
- yli 60 min4,0(256 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (179 arviota)
- Kattinen4 kuukautta sittenMiten pitkään tämä kakku säilyy huoneenlämmössä?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenKattinen, kakkua kannatta pitää huoneenlämmössä vain tarjoilun ajan ja muuten säilyttää jääkaapissa. Kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
- Nollan kokki2 vuotta sittenPäivitys tuohon aikaisempaan kommenttiini: Homma eskaloitui pahasti. Halusin heittää kakun parvekkeelta alas ja itseni siinä samalla. 4 tuntia kesti tätä ripulilta näyttävää kakkua tehdä ja kadun joka hetkeä. Jos ulkonäkö ei ollut jo tarpeeksi järkyttävä, maku hoitaa sen puolen. En tiedä oliko vika minussa vai tässä reseptissä, mutta tiedän sen, että minua ei kannata laittaa ensivuonna vastuuseen isänpäiväkakusta. Tänä vuonna kakkupöydässä saamme nauttia vain kahvista ja pyhästä hengestä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenNollan kokki, harmillista kuulla ettei leivonta ole onnistunut toivotulla tavalla. Ohje on testattu K-Koekeittiössä oheisilla määrillä.
- Kympin kokki2 vuotta sittenPäätin pyöräyttää isänpäiväksi kakkupöytään jotain, ja tätä reseptiä tuli kokeiltua. En käyttänyt kahta vuokaa, vaan yhtä vähän isompaa. Laitoin suklaasörsseleiden sekaan raastettua appelsiinia ja kostutin kakun appelsiinimehulla, jotta se maistuisi raikkaammalta. Nyt kakku on tehty ja odottaa huomista jääkaapissa. Toivottavasti maistuu päivänsankarille!👍
- Tarja5 vuotta sittenViime jouluna tehtiin ensimmäisen kerran ja tälle joululle lapset (pienet ja vähän vanhemmatkin) tilasivat taas 😊
- Mimii5 vuotta sittenItse tein yhteen 26 cm vuokaan, hyvin onnistui! Kakkupohjan leikkasin kolmeen osaan. Toisen kerroksen täytin suklaisen täytteen sijaan vadelmaisella (vaihdoin siis vadelmatuorejuustoon ja valkosuklaaseen, muutoin ohjeen mukaan), kivasti toi raikkautta tuhtiin kakkuun. Kuorrute tosiaan jähmettyy nopeasti, palettiveitsellä levitys onnistuu kyllä hyvin jos semmoinen löytyy, esim. nuolijalla on hankalampi levittää jähmettynyttä kuorrutetta. Hyvä ohje ja herkullinen kakku!
- Kaija6 vuotta sittenKaikki kakut ovat hyviä,riippuu mistä mausta tykkää,itse pidän yleensä suklaakakusta.😊💐🎶
- Lelle6 vuotta sittenYlistystä tuli kahvipöydässä, superhyvää eikä liian makeaa vaikka tein ihan ohjeen mukaan. Teen toistekin.
- Orvokki6 vuotta sittenErittäin hyvä kakku!Testattu on ja jouluksi pyydettiin jälkkäriksi kahvin kera.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPipari, reseptiä ja sen toimivuutta ei valitettavasti ole testattu muilla kakkupohjilla. Halutessasi voit toki koittaa reseptiä valmiilla kakkupohjilla.
- Pipari 🍪6 vuotta sittenVoinko tehdä Kultasuklaa kakun valmis kakkupohjista!?
- Pipari6 vuotta sittenMeinasin tehdä Kultasuklaa kakun valmis kakkupohjista, muuten reseotin mukaan
- Karoliina6 vuotta sittenKakkua olen nyt testannut ja hieman pettynyt olen. Itse sovelsin laittamalla väliin marjoista tehtyä täytettä, joka tasapainotti makeutta. jätin myös pohjan teossa yhden desin sokeria pois sekä koristelin vielä kakun tuoteilla mansikoilla mutta silti kakku oli liian makea. Eepäilen, että vähempi sokeri riitäisi tässä tai, että kuorrutteessa korvaisi suklaan kaakaojauheella, jolla kerma värjättäisiin. Huomasin myös, että kuorrutetta laittaessa suklaa jähmettyi nopeasti ja sen levitys kakunpäälle oli vaikeaa..
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenViivi, valitettavasti reseptiä ei ole testattu käyttämällä vain yhtä isompaa isompaa vuokaa.
- Viivi6 vuotta sittenTuleekohan hyvä jos tekee kakun yhteen isompaan irtopohjavuokaan (kun sellainen olis valmiina)? Kakku näyttää kyllä tosi hyvältä...
- mousseton6 vuotta sittenJos ei jaksa tehdä suklaamoussea alusta asti, onko mahdollista korvata se kaupassa myytävällä "lisää-vain-vesi"-tyyppisellä moussella?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMousseton, reseptin toimivuutta valmismoussella ei valitettavasti ole testattu.
- nam nam6 vuotta sittenvoiko tuo kulta-suklaakajun sokerimäärä olla ok tuntuu kovin paljolta?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittennam nam, kiitos kysymyksestä! Sokerin määrä on reseptissä oikein ja kakku testattu tällä määrällä.