Porokakku
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Jouluaterian kruunaa hauska porokakku. Kirsikkaa ja suklaata sisältävä kakku maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin.
Ainekset
15 annosta
Pohja | |
---|---|
1 levy (100 g) | tai |
100 g | tai |
1 dl | rypsiöljyä tai |
2 1/2 dl | fariinisokeria tai |
2 dl | piimää tai |
1 prk (150 g) | Valio crème fraîchea (28 %) tai |
3 | kananmunaa tai |
4 1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
2 tl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | soodaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Täyte | |
2 | liivatelehteä tai |
1 prk (130 g/70 g) | tai |
1 prk (200 g) | Valio maustettua rahkaa, vanilja tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 prk (230 g) | Pirkka Parhaat kirsikkahilloa tai |
3/4 prk (397 g) | Kondensoitua maitoa (makeutettu) tai |
Kostutus | |
n. 1 dl | maitoa tai |
Marenkikreemi | |
200 g | vähäsuolaista voita tai |
1 levy (200 g) | tai |
2 | kananmunan valkuaista tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
1/4 dl | vettä tai |
1/2 dl | tai |
Koristeluun | |
piparkakkutaikinaa tai | |
tomusokeria tai | |
Dr. Oetker Pehmeitä kultahelmiä tai | |
Dr. Oetker valkoista ja mustaa sokerimassaa tai | |
Dr. Oetker color gel punainen tai | |
Dr. Oetker color gel violetti tai | |
Dr. Oetker kultageeliä tai |
Valmistus
yli 60 min
Valmista kakkupohja. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon rypsiöljy, fariinisokeri, piimä ja ranskankerma. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan varovasti käännellen ja sekoittaen.
Voitele korkeareunainen irtopohjavuoka (Ø 18 cm)ja pingota pohjalle leivinpaperi. Kaada kakkumassa vuokaan. Tee päälle veitsellä ristiviilto, jotta pohja nousee tasaisesti.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä pohja kunnolla ja leikkaa kolmeen osaan, niin että yksi kerros on hieman muita paksumpi.
Valmista täyte. Laita liivatteet pehmenemään 5 minuutiksi kylmään veteen. Valuta ja hienonna kirsikat. Kumoa kulhoon vaniljarahka, mascarpone, kirsikkahillo, kondensoitu maito ja lisää kirsikat. Kiehauta ruokalusikallinen vettä, sulata liivate veteen ja lisää massaan hyvin sekoittaen.
Kokoa kakku korkeaan irtopohjavuokaan. Laita ohuempi kakkulevy vuoan pohjalle. Kostuta maidolla ja lisää puolet täytteestä. Lisää toinen ohuempi kakkulevy, kostuta ja lisää loput täytteestä. Lisää päälle paksumpi kakkulevy. Kakku nousee reunojen yli. Peitä kakku huolellisesti muovikelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään yön yli.
Muotoile poron sarvet ja korvat valmiista piparkakkutaikinasta. Paista ne pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä piparit. Sekoita kolme ruokalusikallista tomusokeria ja 1 tl vettä pikeeriksi. Sivele sarvet pikeerillä ja liimaa päälle kultahelmiä. Koristele myös korvat pikeerillä. Anna kuivua muutama tunti.
Valmista marenkikreemi juuri ennen koristelua. Kuutioi voi pieneksi ja anna sen temperoitua huoneenlämpöiseksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota valkuaiset ja ¼ dl sokerista. Mittaa vesi ja loput 1 dl sokeria kiehumaan pieneen kattilaan. Anna kiehua, kunnes digitaalinen lämpömittari näyttää 121 astetta. Varmista oikea lämpö kallistamalla kattilaa. Näin saat lämpötilan sokerista, etkä kattilan pohjasta. Kaada kuuma sokeri ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Tee tämä käsin, sillä yleiskoneessa sokeri päätyy helposti kulhon reunoille. Kun sokeri ja valkuaisvaahto ovat sekoittuneet tasaisesti, voit jatkaa vatkaamista yleiskoneessa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lisää huoneenlämpöinen voi marenkiin pienissä erissä. Siivilöi lopuksi joukkoon kaakao ja lisää jäähtynyt sula suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Ota kakku jääkaapista. Levitä marenkikreemi kakun päälle tasaisesti leivontaraappaa tai lastaa avuksi käyttäen. Voit myös alkuun levittää kakun päälle aivan ohuen kerroksen kreemiä ja laittaa kakku jääkaappiin hetkeksi. Kovettuneen kreemin päälle on helpompaa levittää toinen kerros kreemiä siististi.
Värjää sokerimassapalat nenäksi ja kaulapannaksi. Muotoile nenä. Kaulitse panta tomusokerin avulla ja leikkaa terävällä veitsellä muotoonsa. Muotoile silmät mustasta sokerimassasta. Asettele koristeet kakkuun ja koristele panta kultaisella geelillä. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Viimeistele kakku sarvilla ja korvilla ennen tarjoilua.
Voit koristella poron oman maun ja luovuuden mukaan. Kirsikka-suklaakakku maistuu myös ilman porokoristeluja. Koristele tällöin kakku suklaamarenkikreemin lisäksi esimerkiksi kermavaahdolla, kirsikoilla ja suklaakoristeilla
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(153 arviota)
- yli 60 min4,1(38 arviota)
- yli 60 min4,1(132 arviota)
- yli 60 min3,9(163 arviota)
- yli 60 min4,5(1 635 arviota)
- yli 60 min3,9(114 arviota)
- yli 60 min4,0(105 arviota)
- yli 60 min4,0(239 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (55 arviota)