PorokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porokakku

Jouluaterian kruunaa hauska porokakku. Kirsikkaa ja suklaata sisältävä kakku maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin.

  • 15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

15 annosta

Pohja

    • 1levy(100 g)Pirkka tumma leivontasuklaata (70 %)
    • 100gPirkka voita
    • 1dlrypsiöljyä
    • 2 1/2dlfariinisokeria
    • 2dlpiimää
    • 1prk(150 g)Valio ranskankermaa (35 %)
    • 3kananmunaa
    • 4 1/2dlPirkka vehnäjauhoa
    • 1dlPirkka Reilun kaupan Luomu kaakaojauhetta
    • 2tlvaniljasokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlsoodaa
    • 1/2tlsuolaa

Täyte

    • 2liivatelehteä
    • 1prk(130/70 g)Pirkka punaisia kirsikoita sokeriliemessä
    • 1prk(200 g)Valio maustettua rahkaa, vanilja
    • 1prk(230 g)Pirkka Parhaat kirsikkahilloa
    • 3/4tlk(397 g)Dovgan kondensoitua maitoa (makeutettu)

Kostutus

    • n. 1dlmaitoa

Marenkikreemi

Koristeluun

    • piparkakkutaikinaa
    • tomusokeria
    • Dr. Oetker Pehmeitä kultahelmiä
    • Dr. Oetker valkoista ja mustaa sokerimassaa
    • Dr. Oetker color gel (red ja violet)
    • Dr. Oetker kultageeliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kakkupohja. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon rypsiöljy, fariinisokeri, piimä ja ranskankerma. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan varovasti käännellen ja sekoittaen.
  2. Voitele korkeareunainen irtopohjavuoka (Ø 18 cm)ja pingota pohjalle leivinpaperi. Kaada kakkumassa vuokaan. Tee päälle veitsellä ristiviilto, jotta pohja nousee tasaisesti.
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä pohja kunnolla ja leikkaa kolmeen osaan, niin että yksi kerros on hieman muita paksumpi.
  4. Valmista täyte. Laita liivatteet pehmenemään 5 minuutiksi kylmään veteen. Valuta ja hienonna kirsikat. Kumoa kulhoon vaniljarahka, mascarpone, kirsikkahillo, kondensoitu maito ja lisää kirsikat. Kiehauta ruokalusikallinen vettä, sulata liivate veteen ja lisää massaan hyvin sekoittaen.
  5. Kokoa kakku korkeaan irtopohjavuokaan. Laita ohuempi kakkulevy vuoan pohjalle. Kostuta maidolla ja lisää puolet täytteestä. Lisää toinen ohuempi kakkulevy, kostuta ja lisää loput täytteestä. Lisää päälle paksumpi kakkulevy. Kakku nousee reunojen yli. Peitä kakku huolellisesti muovikelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään yön yli.
  6. Muotoile poron sarvet ja korvat valmiista piparkakkutaikinasta. Paista ne pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä piparit. Sekoita kolme ruokalusikallista tomusokeria ja 1 tl vettä pikeeriksi. Sivele sarvet pikeerillä ja liimaa päälle kultahelmiä. Koristele myös korvat pikeerillä. Anna kuivua muutama tunti.
  7. Valmista marenkikreemi juuri ennen koristelua. Kuutioi voi pieneksi ja anna sen temperoitua huoneenlämpöiseksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota valkuaiset ja ¼ dl sokerista. Mittaa vesi ja loput 1 dl sokeria kiehumaan pieneen kattilaan. Anna kiehua, kunnes digitaalinen lämpömittari näyttää 121 astetta. Varmista oikea lämpö kallistamalla kattilaa. Näin saat lämpötilan sokerista, etkä kattilan pohjasta. Kaada kuuma sokeri ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Tee tämä käsin, sillä yleiskoneessa sokeri päätyy helposti kulhon reunoille. Kun sokeri ja valkuaisvaahto ovat sekoittuneet tasaisesti, voit jatkaa vatkaamista yleiskoneessa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lisää huoneenlämpöinen voi marenkiin pienissä erissä. Siivilöi lopuksi joukkoon kaakao ja lisää jäähtynyt sula suklaa. Sekoita tasaiseksi.
  8. Ota kakku jääkaapista. Levitä marenkikreemi kakun päälle tasaisesti leivontaraappaa tai lastaa avuksi käyttäen. Voit myös alkuun levittää kakun päälle aivan ohuen kerroksen kreemiä ja laittaa kakku jääkaappiin hetkeksi. Kovettuneen kreemin päälle on helpompaa levittää toinen kerros kreemiä siististi.
  9. Värjää sokerimassapalat nenäksi ja kaulapannaksi. Muotoile nenä. Kaulitse panta tomusokerin avulla ja leikkaa terävällä veitsellä muotoonsa. Muotoile silmät mustasta sokerimassasta. Asettele koristeet kakkuun ja koristele panta kultaisella geelillä. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Viimeistele kakku sarvilla ja korvilla ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

Voit koristella poron oman maun ja luovuuden mukaan. Kirsikka-suklaakakku maistuu myös ilman porokoristeluja. Koristele tällöin kakku suklaamarenkikreemin lisäksi esimerkiksi kermavaahdolla, kirsikoilla ja suklaakoristeilla

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua