KirsikkatomaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkatomaattipiirakka

Tarte Tatinin tapaan valmistettu kirsikkatomaattipiirakka maistuu niin lämpimänä kuin haaleanakin.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 130 kcal / annos (80g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

    • 1rs(250 g)punaisia kirsikkatomaatteja
    • 1rs(250 g)keltaisia kirsikkatomaatteja
    • 2valkosipulinkynttä
    • 25gvoita
    • 1rklsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlpippuria
    • 1 1/2rklkorppujauhoja
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi jauhot, kylmä voi, parmesaaniraaste sekä basilika murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneella. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 45 minuutiksi.
  2. Voitele irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) ja vuoraa vuoka vielä leivinpaperilla. Pese ja halkaise tomaatit. Viipaloi valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää sokeri. Jatka kuumentamista, kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Lisää pannulle tomaatit ja valkosipulit. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka ja anna seoksen kiehahtaa. Nosta pannu pois liedeltä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Asettele tomaatit vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle korppujauhot. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikinalevy tomaattien päälle ja painele taikinan reunoja alaspäin.
  5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Koristele basilikanlehdillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mikäli tomaatit ovat hyvin pehmeitä ja kypsiä, voit lisätä korppujauhoja 2-2 1/2 rkl.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 130 kcal550 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    1,95/kpl0,98/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    2,09/kpl1,05/kg
  • Pirkka meijerivoi 500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    2,85/kpl5,70/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    6,15/kpl30,75/kg
  • Parmareggio Parmigiano 80g lastu
    3,90/kpl48,75/kg
  • Robbes basilika ruukku Suomi 1lk
    1,89/kpl
  • Järvikylä basilika rkk FI
    1,89/kpl
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    1,29/kpl5,16/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    3,99/kpl15,96/kg
  • Kirsikkatomaatti keltainen 250g FI 1lk
    2,95/kpl11,80/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    0,42/kpl5,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,59/kpl15,90/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    2,25/kpl11,25/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    2,59/kpl12,95/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    0,59/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,83/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    2,60/kpl10,40/l
  • Hengstenberg Balsamico Modena 250ml
    2,79/kpl11,16/l
  • Balsamiviinietikka Modena 250 ml
    3,95/kpl15,80/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,95/kpl3,17/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua
  • Sarvis22.2.2019

    En ymmärtänyt reseptistä, mihin voi-sokeri-etikkaseos laitetaan.

  • K-Kuluttajapalvelu22.2.2019

    Sarvis: reseptin mukaan sokeria kuumennetaan voissa kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Voi-sokeriseokseen lisätään tomaatit ja valkosipulit sekä mitataan joukkoon balsamiviinietikka. Kiehauttamisen ja maustamisen jälkeen tomaatit otetaan pannulta ja asetellaan vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Voi-sokeri-etikkaseosta ei erikseen laiteta mihinkään vaan tomaatit kiehautetaan siinä.