KirsikkatomaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkatomaattipiirakka

Tarte Tatinin tapaan valmistettu kirsikkatomaattipiirakka maistuu niin lämpimänä kuin haaleanakin.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 130 kcal / annos (80g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

    • 1rs(250 g)punaisia kirsikkatomaatteja
    • 1rs(250 g)keltaisia kirsikkatomaatteja
    • 2valkosipulinkynttä
    • 25gvoita
    • 1rklsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlpippuria
    • 1 1/2rklkorppujauhoja
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi jauhot, kylmä voi, parmesaaniraaste sekä basilika murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneella. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 45 minuutiksi.
  2. Voitele irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) ja vuoraa vuoka vielä leivinpaperilla. Pese ja halkaise tomaatit. Viipaloi valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää sokeri. Jatka kuumentamista, kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Lisää pannulle tomaatit ja valkosipulit. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka ja anna seoksen kiehahtaa. Nosta pannu pois liedeltä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Asettele tomaatit vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle korppujauhot. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikinalevy tomaattien päälle ja painele taikinan reunoja alaspäin.
  5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Koristele basilikanlehdillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mikäli tomaatit ovat hyvin pehmeitä ja kypsiä, voit lisätä korppujauhoja 2-2 1/2 rkl.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 80g100 g

  • 130 kcal550 kJ
  • Proteiinia 3 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    1,95/kpl0,98/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    2,09/kpl1,05/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    6,25/kpl31,25/kg
  • Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    7,89/kpl39,45/kg
  • Parmareggio Parmigiano 80g lastu
    Parmareggio Parmigiano 80g lastu
    3,90/kpl48,75/kg
  • Pirkka basilika 8 g
    Pirkka basilika 8 g
    0,69/kpl86,25/kg
  • Meira Basilika 7g pussi
    Meira Basilika 7g pussi
    0,75/kpl107,14/kg
  • Meira Basilika 9g tölkki mauste
    Meira Basilika 9g tölkki mauste
    1,19/kpl132,22/kg
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    1,99/kpl7,96/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    3,29/kpl13,16/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,50/kpl6,99/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,65/kpl16,50/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    0,89/kpl8,90/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    2,69/kpl10,76/l
  • Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
    Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
    3,49/kpl13,96/l
  • Balsamiviinietikka Modena 250 ml
    Balsamiviinietikka Modena 250 ml
    4,89/kpl19,56/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Pirkka korppujauho 400g
    Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,99/kpl3,30/kg
  • Robbes basilika ruukku Suomi 1lk
    Robbes basilika ruukku Suomi 1lk
    1,89/kpl
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Järvikylä basilika rkk FI
    1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua
  • Sarvis22.2.2019

    En ymmärtänyt reseptistä, mihin voi-sokeri-etikkaseos laitetaan.

  • K-Kuluttajapalvelu22.2.2019

    Sarvis: reseptin mukaan sokeria kuumennetaan voissa kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Voi-sokeriseokseen lisätään tomaatit ja valkosipulit sekä mitataan joukkoon balsamiviinietikka. Kiehauttamisen ja maustamisen jälkeen tomaatit otetaan pannulta ja asetellaan vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Voi-sokeri-etikkaseosta ei erikseen laiteta mihinkään vaan tomaatit kiehautetaan siinä.