KirsikkatomaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkatomaattipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tarte Tatinin tapaan valmistettu kirsikkatomaattipiirakka maistuu niin lämpimänä kuin haaleanakin.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Pohja

2 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai
75 g
 
tai
20 g
 
tai
1 tl
 
basilikaa
tai
1/2 dl
 
kylmää vettä
tai

Täyte

1 rs (250 g)
 
punaisia kirsikkatomaatteja
tai
1 rs (250 g)
 
keltaisia kirsikkatomaatteja
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
25 g
 
voita
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1/2 rkl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
pippuria
tai
1 1/2 rkl
 
korppujauhoja
tai
 
tuoretta basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
938 kJ / 225 kcal
Rasva
14,2 g
josta tyydyttynyttä
9,1 g
Hiilihydraatit
18,7 g
josta sokereita
5,6 g
Proteiini
4,2 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Nypi jauhot, kylmä voi, parmesaaniraaste sekä basilika murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneella. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 45 minuutiksi.
Voitele irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) ja vuoraa vuoka vielä leivinpaperilla. Pese ja halkaise tomaatit. Viipaloi valkosipulinkynnet.
Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää sokeri. Jatka kuumentamista, kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Lisää pannulle tomaatit ja valkosipulit. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka ja anna seoksen kiehahtaa. Nosta pannu pois liedeltä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Asettele tomaatit vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle korppujauhot. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikinalevy tomaattien päälle ja painele taikinan reunoja alaspäin.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Koristele basilikanlehdillä.