Kirsikkatomaattipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Tarte Tatinin tapaan valmistettu kirsikkatomaattipiirakka maistuu niin lämpimänä kuin haaleanakin.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
2 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
75 g | tai |
20 g | tai |
1 tl | basilikaa tai |
1/2 dl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
1 rs (250 g) | punaisia kirsikkatomaatteja tai |
1 rs (250 g) | keltaisia kirsikkatomaatteja tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
25 g | voita tai |
1 rkl | sokeria tai |
1/2 rkl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | pippuria tai |
1 1/2 rkl | korppujauhoja tai |
tuoretta basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 938 kJ / 225 kcal |
Rasva | 14,2 g |
josta tyydyttynyttä | 9,1 g |
Hiilihydraatit | 18,7 g |
josta sokereita | 5,6 g |
Proteiini | 4,2 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Nypi jauhot, kylmä voi, parmesaaniraaste sekä basilika murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneella. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 45 minuutiksi.
Voitele irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) ja vuoraa vuoka vielä leivinpaperilla. Pese ja halkaise tomaatit. Viipaloi valkosipulinkynnet.
Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää sokeri. Jatka kuumentamista, kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Lisää pannulle tomaatit ja valkosipulit. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka ja anna seoksen kiehahtaa. Nosta pannu pois liedeltä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Asettele tomaatit vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle korppujauhot. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikinalevy tomaattien päälle ja painele taikinan reunoja alaspäin.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Koristele basilikanlehdillä.