• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirsikkatomaattipiirakka

Tarte Tatinin tapaan valmistettu kirsikkatomaattipiirakka maistuu niin lämpimänä kuin haaleanakin.
Kirsikkatomaattipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

    • 1rs(250 g)punaisia kirsikkatomaatteja
    • 1rs(250 g)keltaisia kirsikkatomaatteja
    • 2valkosipulinkynttä
    • 25gvoita
    • 1rklsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlpippuria
    • 1 1/2rklkorppujauhoja
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi jauhot, kylmä voi, parmesaaniraaste sekä basilika murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneella. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 45 minuutiksi.
  2. Voitele irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) ja vuoraa vuoka vielä leivinpaperilla. Pese ja halkaise tomaatit. Viipaloi valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää sokeri. Jatka kuumentamista, kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Lisää pannulle tomaatit ja valkosipulit. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka ja anna seoksen kiehahtaa. Nosta pannu pois liedeltä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Asettele tomaatit vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle korppujauhot. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikinalevy tomaattien päälle ja painele taikinan reunoja alaspäin.
  5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Koristele basilikanlehdillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mikäli tomaatit ovat hyvin pehmeitä ja kypsiä, voit lisätä korppujauhoja 2-2 1/2 rkl.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 130 kcal550 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3