KirsikkatomaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkatomaattipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tarte Tatinin tapaan valmistettu kirsikkatomaattipiirakka maistuu niin lämpimänä kuin haaleanakin.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Pohja

2 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai
75 g
 
tai
20 g
 
tai
1 tl
 
basilikaa
tai
1/2 dl
 
kylmää vettä
tai

Täyte

1 rs (250 g)
 
punaisia kirsikkatomaatteja
tai
1 rs (250 g)
 
keltaisia kirsikkatomaatteja
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
25 g
 
voita
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1/2 rkl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
pippuria
tai
1 1/2 rkl
 
korppujauhoja
tai
 
tuoretta basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
936 kJ / 224 kcal
Rasva
14,1 g
josta tyydyttynyttä
9,1 g
Hiilihydraatit
18,7 g
josta sokereita
5,6 g
Proteiini
4,3 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Nypi jauhot, kylmä voi, parmesaaniraaste sekä basilika murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneella. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 45 minuutiksi.

Voitele irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) ja vuoraa vuoka vielä leivinpaperilla. Pese ja halkaise tomaatit. Viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää sokeri. Jatka kuumentamista, kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Lisää pannulle tomaatit ja valkosipulit. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka ja anna seoksen kiehahtaa. Nosta pannu pois liedeltä ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Asettele tomaatit vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle korppujauhot. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikinalevy tomaattien päälle ja painele taikinan reunoja alaspäin.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Koristele basilikanlehdillä.

Vinkki! Mikäli tomaatit ovat hyvin pehmeitä ja kypsiä, voit lisätä korppujauhoja 2–2 1/2 rkl.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka basilika 8g
    Hinta 0,79/kpl
    98,75/kg
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 3,69/kpl
    14,76/kg
  • Helmitomaatti oranssi pikari 200g
    Hinta 4,49/kpl
    22,45/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Hinta 1,19/kpl
    3,72/kg
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,35/kpl
    49,00/kg
  • Santa Maria Basilika Luomu, purkki 12g
    Hinta 1,85/kpl
    154,17/kg
  • Santa Maria Basilika 10g
    Hinta 2,29/kpl
    229,00/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 5,99/kpl
    23,96/kg
  • Pirkka kirsikkatomaatti 250g 1lk ulkomainen
    Hinta 1,49/kpl
    5,96/kg
  • Kirsikkatomaatti keltainen 250g ES 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    7,56/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,45/kpl
    14,50/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Oivariini 400g normaalisuolainen
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/l
  • Filos tumma balsamiviinietikka 250 ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Hinta 1,29/kpl
    4,30/kg
  • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
    Hinta 3,85/kpl
    11,00/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (6 arviota)

  • Sarvis
    5 vuotta sitten
    En ymmärtänyt reseptistä, mihin voi-sokeri-etikkaseos laitetaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Sarvis: reseptin mukaan sokeria kuumennetaan voissa kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Voi-sokeriseokseen lisätään tomaatit ja valkosipulit sekä mitataan joukkoon balsamiviinietikka. Kiehauttamisen ja maustamisen jälkeen tomaatit otetaan pannulta ja asetellaan vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Voi-sokeri-etikkaseosta ei erikseen laiteta mihinkään vaan tomaatit kiehautetaan siinä.