Tomaatti-fetapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Maukas suolainen piirakka saa täytteeksi fetajuustoa ja suloisia pikkutomaatteja. Viimeistele piirakka tuoreella basilikalla. Noin 0,85€/annos.*
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
2 1/2 dl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
100 g | tai |
1 1/2 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1 pkt (200 g) | tai |
1 | kananmuna tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1 prk (150 g) | tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
n. 400 g | erivärisiä kirsikkatomaatteja tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
tuoretta basilikaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Soseuta 2/3 fetajuustosta, kananmuna ja valkosipuli sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita ranskankerma ja mustapippuri joukkoon lusikalla, jotta täytteen rakenne ei löysty liikaa. Puolita pestyt kirsikkatomaatit.
Levitä fetatäyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele tomaatit tasaisesti täytteen päälle leikkuupinta ylöspäin. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Ripottele loppu fetajuusto piirakan pinnalle. Nosta piirakka uunin ylätasolle ja paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on hiukan sulanut. Koristele hieman jäähtynyt piirakka basilikan lehdillä.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(37 arviota)
- yli 60 min4,5(105 arviota)
- 30 - 60 min4,2(165 arviota)
- 30 - 60 min4,7(145 arviota)
- yli 60 min4,1(145 arviota)
- 30 - 60 min4,1(40 arviota)
- 30 - 60 min4,0(74 arviota)
- yli 60 min4,6(268 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (62 arviota)
- Lumene1 kuukausi sittenIhan mielettömän hyvä ja helppo, kun tein valmis pohjaan 😊
- Naiskokki942 kuukautta sittenMielestäni pohjan voisi myös tehdä 1,5 kertaisena. Ei riittänyt ihan tuohon piirakkavuokaan reunoille asti tällä ohjeella. Laitoin 200g creme fraicea. Toimii!
- Mieskokki918 kuukautta sittenOikein herkullinen fetapiirakka, tykkäsin. Tekisin kuitenkin ensi kerralla 1,5 kertaisen pohjan, koska ohjeen pohja oli jokseenkin pienehkö 25 cm pyöreään piirakkavuokaan. Myös täytettä varaisin enemmän kuin ohjeessa.