Tomaatti-fetapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Maukas suolainen piirakka saa täytteeksi fetaa ja kirsikkatomaatteja. Viimeistele kasvispiirakka tuoreella basilikalla ja tarjoa vaikkapa salaatin kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 2 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 100 g Pirkka voita
- 1 1/2 rkl vettä
Täyte
- 1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1 kananmuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 1/4 tl mustapippuria
- n. 400 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
- ripaus mustapippuria
Lisäksi
- tuoretta basilikaa
Ravintosisältö
- Energia864 kJ / 207 kcal
- Rasva14,7 g
- josta tyydyttynyttä9,3 g
- Hiilihydraatit11,8 g
- josta sokereita2 g
- Proteiini6,3 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Soseuta 2/3 fetajuustosta, kananmuna ja valkosipuli sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita ranskankerma ja mustapippuri joukkoon lusikalla, jotta täytteen rakenne ei löysty liikaa. Puolita pestyt kirsikkatomaatit.
- Levitä fetatäyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele tomaatit tasaisesti täytteen päälle leikkuupinta ylöspäin. Rouhi pinnalle mustapippuria.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Ripottele loppu fetajuusto piirakan pinnalle. Nosta piirakka uunin ylätasolle ja paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on hiukan sulanut. Koristele hieman jäähtynyt piirakka basilikan lehdillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Plussa-etu −17 %Pirkka Parhaat fetajuusto 200gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Mevgal aito kreikkalainen laktoositon fetajuusto PDO 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Fontana Feta 200g laktoositonHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonHinta 1,35/kpl9,00/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Helmitomaatti oranssi pikari 200gHinta 4,89/kpl24,45/kg
- Basilika rkk luomu Suomi 1lkHinta 2,99/kpl
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- UUSI30 - 60 min4,2(15 arviota)
- yli 60 min4,5(316 arviota)
- 30 - 60 min3,9(80 arviota)
- 30 - 60 min4,4(106 arviota)
- yli 60 min3,8(6 arviota)
- 30 - 60 min3,9(64 arviota)
- alle 30 min3,4(31 arviota)
- 30 - 60 min4,0(309 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (271 arviota)
- VIIVI-MARIAAW9 päivää sittenTosi hyvin onnistui 😋
- Piirakkafani1 kuukausi sittenVoisitteko palauttaa myös edellisen reseptin, se oli myös hyvä
- Namimami3 kuukautta sittenNam! Korvasin creme fraichen kermaviilillä. Hyvää tuli ja teen uudestaankin! 😋
- Svir3 kuukautta sittenErittäin hyvää
- ruoanlaittaja-äijä4 kuukautta sittenMiksi aina mustapippuri ? Maustepippuri maistuu tomaatin kanssa loistavasti. Mustapippuri vain pippuripihviin, mielestäni.
- 💅💐slaykukkagirl💐💅5 kuukautta sittenOlen tehnyt monta kertaa, on hyvä ja varma resepti. En vain ikinä saa mahdutettua kaikkea tomaattimäärää piirakkaan.
- MarikaJohanna7 kuukautta sittenMä käytin taikinapohjaa ja vähän sävelsin ohjetta. Käytin jääkaapin "jämiä". Fetaa tuli pohjaan mut vähän vähemmän ja tein ruokafraicheen..(Delicient kaurapohjainen) Tomaatteja ja puolikas paprika. Vähän keitettyä parsakaalia. Juustoraastetta pintaan. Mutta todella kiva idea toi pohja "mössö". Jopa pienempi määrä fetaa riitti antamaan sopivasti suolaisuutta. Suolaa ei tarvittu. Maukas ja kivempi rakenne kun kermaan tai munamaitoon tehty. Plussana edistin tulevaa hävikkiä kun sain kaikkia käytettyä tähän. :)
- SeijaS8 kuukautta sittenErinomaisen hyvää. Selkeä ohje. Tätä tulen tekemään toistekkin. Käytin Creme Fraichen sijaan pakasteesta löytyneen kermaviilin lisäten yhden munan ja onnistui hyvin silläkin.
- Taitassu8 kuukautta sittenSelkeä ja nopea valmistaaa 9n
- Ixxy11 kuukautta sittenIhan ei kyllä vuokaan riittänyt vaikka kaikki mitattiin oikein ja vuokakin oikean kokoinen.
- Rinski11 kuukautta sittenTuli todella hyvää ja sai paljon kehuja vierailta! Tein ohjeen mukaisesti pohjan ja mun mielestä siitä tuli juuri sopiva 25 cm piirakkavuokaan :) käytin creme fraichen tilalla kaurafraichea ja sitä laitoin koko purkin eli noin 200g. Teen varmasti toistekin :)
- Murelma1 vuosi sittenTosi hyvän makusta! En tiedä mikä meni pieleen kun pohjasta tuli ihan tosi herkästi murentuva eikä pysynyt leikatessa yhtään kasassa :( maun puolesta teen toistekin!
- Esa1 vuosi sittenTuli tosi maukas. Samaa mieltä kun pari muuta kokkia, 1,5 krt taikinapohja ja koko purkin 200g voi laittaa creme fraiche. Ensi kerralla kokeilen homejuustoa. Sopisikohan lisäksi tonnikala, hienonnettu kinkku tai pekoni 🤔
- Peikko1 vuosi sittenMauton. Mutta pari päivää kylmässä levänneenä parempaa!
- Myy1 vuosi sittenHyvää tuli. Tein piirakan 24 cm vuokaan, niin taikinaa riitti reunoillekin.
- Maryvonne741 vuosi sittenMokasin useassa vaiheessa, aika monimutkainen ohje. yleensä pysyn ohjeessa mutta nyt sooloilin
- Nipsu1 vuosi sittenMaku on täyteläinen ja herkullinen. Kiitos maukkaasta reseptistä, tätä tehdään varmasti uudelleen!
- Fetaa2 vuotta sittenTaivaallinen piirakka! Tästä on tullut suosikki. Olen kokeillut muillakin fetajuustoilla, mutta juuri tuo Pirkka Parhaat fetajuusto on paras tähän.
- Lumene2 vuotta sittenIhan mielettömän hyvä ja helppo, kun tein valmis pohjaan 😊
- Naiskokki942 vuotta sittenMielestäni pohjan voisi myös tehdä 1,5 kertaisena. Ei riittänyt ihan tuohon piirakkavuokaan reunoille asti tällä ohjeella. Laitoin 200g creme fraicea. Toimii!
- Mieskokki912 vuotta sittenOikein herkullinen fetapiirakka, tykkäsin. Tekisin kuitenkin ensi kerralla 1,5 kertaisen pohjan, koska ohjeen pohja oli jokseenkin pienehkö 25 cm pyöreään piirakkavuokaan. Myös täytettä varaisin enemmän kuin ohjeessa.