Hyppää sisältöön
Tomaatti-fetapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaatti-fetapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Maukas suolainen piirakka saa täytteeksi fetaa ja kirsikkatomaatteja. Viimeistele kasvispiirakka tuoreella basilikalla ja tarjoa vaikkapa salaatin kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Lisäksi

  • tuoretta basilikaa

Ravintosisältö

  • Energia
    864 kJ / 207 kcal
  • Rasva
    14,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    9,3 g
  • Hiilihydraatit
    11,8 g
  • josta sokereita
    2 g
  • Proteiini
    6,3 g
  • Suola
    0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  3. Soseuta 2/3 fetajuustosta, kananmuna ja valkosipuli sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita ranskankerma ja mustapippuri joukkoon lusikalla, jotta täytteen rakenne ei löysty liikaa. Puolita pestyt kirsikkatomaatit.
  4. Levitä fetatäyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele tomaatit tasaisesti täytteen päälle leikkuupinta ylöspäin. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Ripottele loppu fetajuusto piirakan pinnalle. Nosta piirakka uunin ylätasolle ja paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on hiukan sulanut. Koristele hieman jäähtynyt piirakka basilikan lehdillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,65/kpl
    0,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 4,19/kpl
    8,38/kg
  • Plussa-etu −17 %
    Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 6,00/2 kpl
    15,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/3 kpl
    4,44/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Mevgal aito kreikkalainen laktoositon fetajuusto PDO 200g
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
  • Fontana Feta 200g laktoositon
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,57/kpl
    11,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomu
    Hinta 1,75/kpl
    11,67/kg
  • Juustoportti creme fraiche 150g laktoositon
    Hinta 1,35/kpl
    9,00/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Helmitomaatti oranssi pikari 200g
    Hinta 4,89/kpl
    24,45/kg
  • Basilika rkk luomu Suomi 1lk
    Hinta 2,99/kpl
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (271 arviota)

  • VIIVI-MARIAAW
    9 päivää sitten
    Tosi hyvin onnistui 😋
  • Piirakkafani
    1 kuukausi sitten
    Voisitteko palauttaa myös edellisen reseptin, se oli myös hyvä
  • Namimami
    3 kuukautta sitten
    Nam! Korvasin creme fraichen kermaviilillä. Hyvää tuli ja teen uudestaankin! 😋
  • Svir
    3 kuukautta sitten
    Erittäin hyvää
  • ruoanlaittaja-äijä
    4 kuukautta sitten
    Miksi aina mustapippuri ? Maustepippuri maistuu tomaatin kanssa loistavasti. Mustapippuri vain pippuripihviin, mielestäni.
  • 💅💐slaykukkagirl💐💅
    5 kuukautta sitten
    Olen tehnyt monta kertaa, on hyvä ja varma resepti. En vain ikinä saa mahdutettua kaikkea tomaattimäärää piirakkaan.
  • MarikaJohanna
    7 kuukautta sitten
    Mä käytin taikinapohjaa ja vähän sävelsin ohjetta. Käytin jääkaapin "jämiä". Fetaa tuli pohjaan mut vähän vähemmän ja tein ruokafraicheen..(Delicient kaurapohjainen) Tomaatteja ja puolikas paprika. Vähän keitettyä parsakaalia. Juustoraastetta pintaan. Mutta todella kiva idea toi pohja "mössö". Jopa pienempi määrä fetaa riitti antamaan sopivasti suolaisuutta. Suolaa ei tarvittu. Maukas ja kivempi rakenne kun kermaan tai munamaitoon tehty. Plussana edistin tulevaa hävikkiä kun sain kaikkia käytettyä tähän. :)
  • SeijaS
    8 kuukautta sitten
    Erinomaisen hyvää. Selkeä ohje. Tätä tulen tekemään toistekkin. Käytin Creme Fraichen sijaan pakasteesta löytyneen kermaviilin lisäten yhden munan ja onnistui hyvin silläkin.
  • Taitassu
    8 kuukautta sitten
    Selkeä ja nopea valmistaaa 9n
  • Ixxy
    11 kuukautta sitten
    Ihan ei kyllä vuokaan riittänyt vaikka kaikki mitattiin oikein ja vuokakin oikean kokoinen.
  • Rinski
    11 kuukautta sitten
    Tuli todella hyvää ja sai paljon kehuja vierailta! Tein ohjeen mukaisesti pohjan ja mun mielestä siitä tuli juuri sopiva 25 cm piirakkavuokaan :) käytin creme fraichen tilalla kaurafraichea ja sitä laitoin koko purkin eli noin 200g. Teen varmasti toistekin :)
  • Murelma
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvän makusta! En tiedä mikä meni pieleen kun pohjasta tuli ihan tosi herkästi murentuva eikä pysynyt leikatessa yhtään kasassa :( maun puolesta teen toistekin!
  • Esa
    1 vuosi sitten
    Tuli tosi maukas. Samaa mieltä kun pari muuta kokkia, 1,5 krt taikinapohja ja koko purkin 200g voi laittaa creme fraiche. Ensi kerralla kokeilen homejuustoa. Sopisikohan lisäksi tonnikala, hienonnettu kinkku tai pekoni 🤔
  • Peikko
    1 vuosi sitten
    Mauton. Mutta pari päivää kylmässä levänneenä parempaa!
  • Myy
    1 vuosi sitten
    Hyvää tuli. Tein piirakan 24 cm vuokaan, niin taikinaa riitti reunoillekin.
  • Maryvonne74
    1 vuosi sitten
    Mokasin useassa vaiheessa, aika monimutkainen ohje. yleensä pysyn ohjeessa mutta nyt sooloilin
  • Nipsu
    1 vuosi sitten
    Maku on täyteläinen ja herkullinen. Kiitos maukkaasta reseptistä, tätä tehdään varmasti uudelleen!
  • Fetaa
    2 vuotta sitten
    Taivaallinen piirakka! Tästä on tullut suosikki. Olen kokeillut muillakin fetajuustoilla, mutta juuri tuo Pirkka Parhaat fetajuusto on paras tähän.
  • Lumene
    2 vuotta sitten
    Ihan mielettömän hyvä ja helppo, kun tein valmis pohjaan 😊
  • Naiskokki94
    2 vuotta sitten
    Mielestäni pohjan voisi myös tehdä 1,5 kertaisena. Ei riittänyt ihan tuohon piirakkavuokaan reunoille asti tällä ohjeella. Laitoin 200g creme fraicea. Toimii!
  • Mieskokki91
    2 vuotta sitten
    Oikein herkullinen fetapiirakka, tykkäsin. Tekisin kuitenkin ensi kerralla 1,5 kertaisen pohjan, koska ohjeen pohja oli jokseenkin pienehkö 25 cm pyöreään piirakkavuokaan. Myös täytettä varaisin enemmän kuin ohjeessa.