Tomaatti-fetapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaatti-fetapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Maukas suolainen piirakka saa täytteeksi fetajuustoa ja pikkutomaatteja. Viimeistele piirakka tuoreella basilikalla ja tarjoa vaikkapa vihersalaatin kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Pohja

2 1/2 dl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
100 g
 
tai
1 1/2 rkl
 
vettä
tai

Täyte

1 pkt (200 g)
 
tai
1
 
kananmuna
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1 prk (150 g)
 
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
n. 400 g
 
erivärisiä kirsikkatomaatteja
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

 
tuoretta basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
864 kJ / 207 kcal
Rasva
14,7 g
josta tyydyttynyttä
9,3 g
Hiilihydraatit
11,8 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
6,3 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Soseuta 2/3 fetajuustosta, kananmuna ja valkosipuli sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita ranskankerma ja mustapippuri joukkoon lusikalla, jotta täytteen rakenne ei löysty liikaa. Puolita pestyt kirsikkatomaatit.

Levitä fetatäyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele tomaatit tasaisesti täytteen päälle leikkuupinta ylöspäin. Rouhi pinnalle mustapippuria.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Ripottele loppu fetajuusto piirakan pinnalle. Nosta piirakka uunin ylätasolle ja paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on hiukan sulanut. Koristele hieman jäähtynyt piirakka basilikan lehdillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
    Hinta 3,65/kpl
    18,25/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Hinta 0,79/kpl
    5,27/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Kirsikkatomaatti keltainen 250g ES 1lk
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,29/kpl
    8,58/kg
  • Mevgal aito kreikkalainen laktoositon fetajuusto PDO 200g
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
  • Plussa-etu −8 %
    Kolios Laktoositon Feta 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,25/kpl
    21,25/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,65/kpl (23,25/kg)
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomu
    Hinta 1,75/kpl
    11,67/kg
  • Valio Hyvä suomalainen Arki crème fraîche 12% 180g laktoositon
    Hinta 1,35/kpl
    7,50/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Helmitomaatti oranssi pikari 200g
    Hinta 3,69/kpl
    18,45/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Etuhinta 4,00/3 kpl
    1,33/kpl
    norm. 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (174 arviota)

  • Rinski
    18 päivää sitten
    Tuli todella hyvää ja sai paljon kehuja vierailta! Tein ohjeen mukaisesti pohjan ja mun mielestä siitä tuli juuri sopiva 25 cm piirakkavuokaan :) käytin creme fraichen tilalla kaurafraichea ja sitä laitoin koko purkin eli noin 200g. Teen varmasti toistekin :)
  • Murelma
    3 kuukautta sitten
    Tosi hyvän makusta! En tiedä mikä meni pieleen kun pohjasta tuli ihan tosi herkästi murentuva eikä pysynyt leikatessa yhtään kasassa :( maun puolesta teen toistekin!
  • Esa
    7 kuukautta sitten
    Tuli tosi maukas. Samaa mieltä kun pari muuta kokkia, 1,5 krt taikinapohja ja koko purkin 200g voi laittaa creme fraiche. Ensi kerralla kokeilen homejuustoa. Sopisikohan lisäksi tonnikala, hienonnettu kinkku tai pekoni 🤔
  • Peikko
    7 kuukautta sitten
    Mauton. Mutta pari päivää kylmässä levänneenä parempaa!
  • Myy
    7 kuukautta sitten
    Hyvää tuli. Tein piirakan 24 cm vuokaan, niin taikinaa riitti reunoillekin.
  • Maryvonne74
    10 kuukautta sitten
    Mokasin useassa vaiheessa, aika monimutkainen ohje. yleensä pysyn ohjeessa mutta nyt sooloilin
  • Nipsu
    11 kuukautta sitten
    Maku on täyteläinen ja herkullinen. Kiitos maukkaasta reseptistä, tätä tehdään varmasti uudelleen!
  • Fetaa
    1 vuosi sitten
    Taivaallinen piirakka! Tästä on tullut suosikki. Olen kokeillut muillakin fetajuustoilla, mutta juuri tuo Pirkka Parhaat fetajuusto on paras tähän.
  • Lumene
    1 vuosi sitten
    Ihan mielettömän hyvä ja helppo, kun tein valmis pohjaan 😊
  • Naiskokki94
    1 vuosi sitten
    Mielestäni pohjan voisi myös tehdä 1,5 kertaisena. Ei riittänyt ihan tuohon piirakkavuokaan reunoille asti tällä ohjeella. Laitoin 200g creme fraicea. Toimii!
  • Mieskokki91
    1 vuosi sitten
    Oikein herkullinen fetapiirakka, tykkäsin. Tekisin kuitenkin ensi kerralla 1,5 kertaisen pohjan, koska ohjeen pohja oli jokseenkin pienehkö 25 cm pyöreään piirakkavuokaan. Myös täytettä varaisin enemmän kuin ohjeessa.