Klementiinigraavattu kirjolohi
Kirjolohi rakastaa raikasta klementiiniä! Helppo graavattu kirjolohi tarjotaan saaristolaisleivän ja versojen kanssa. Helppoa ja herkullista vuoden ympäri! Noin 2,20€/annos.*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 2(n. 1,4 kg)nahallisia kirjolohifileitä
- 3-4(350 g)Pirkka Parhaat klementiiniä
- 2rklkarkeaa merisuolaa
- 1rklsokeria
Lisäksi
- 1pkt(300 g)Pirkka Parhaat luomusaaristolaisleipää
- voita
- Mimis versosekoitusta
- klementiininkuorta raastettuna
Valmistus
yli 60 min- Pane kirjolohifileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa.
- Pese klementiinit huolellisesti. Raasta kuoret (n. 1 rkl) ja viipaloi yksi klementiini.
- Sekoita klementiininkuoriraaste, merisuola ja sokeri keskenään.
- Ripottele mausteseos kirjolohifileiden pinnalle tasaisesti. Laita klementiiniviipaleet toisen fileen päälle. Nosta toinen filee päälle niin, että fileiden lihapuolet ovat vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
- Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti.
- Poista klementiiniviipaleet kalan pinnalta. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa voidellun saaristolaisleivän päällä ja koristele versoilla ja klementiininkuori raasteella.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ei tykätty klementiinigraavatusta
Verigreippiä graaviloheen.