• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Koftat tomaattikastikkeessa

Hauduta intialaiset lihapyörykät eli koftat kypsiksi mausteisessa tomaattikastikkeessa.
Koftat tomaattikastikkeessa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 315 kcal / annos (235g)

Ainekset

6 annosta

Koftat

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota jauheliha jääkaappiin sulamaan mielellään jo edellisenä päivänä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita sipulit, jauheliha, chili, inkivääritahna, suola ja kananmunat tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta noin 20 pyörykkää laakeaan astiaan, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli tomaattikastiketta varten. Kuumenna suuri paistinpannu miedolla lämmöllä ja paahda mausteita kuivalla pannulla. Varo polttamasta mausteita. Lisää öljy ja kuullota sipulia öljyssä mausteiden kanssa.
  4. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti, nostele pyörykät varovasti kastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi. Vältä sekoittamista, jotta pyörykät eivät hajoa. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta noin tunnin ajan. Ravistele pannua tarvittaessa, jotta koftat eivät tartu pohjaan.
  5. Kaada kookosmaito ruokaan vähän kerrallaan, hyvin varovasti sekoittaen. Nosta pannu pois liedeltä ja tarjoa koftat basmatiriisin kanssa.

Ravintosisältö perannos 235g100 g

  • 315 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3
  • Laku25.7.2016

    Seurasin reseptiä uskollisesti, ja lopputulos oli yllättävän mauton. Kastike on ihan ok, vaikka varsin mietoa mietoa, ikään kuin suomalaisen makusuuntauksen mukaista. Lihapullien rakenne on hyvä, mutta lihapullat eivät maistu oikeastaan miltään muulta kuin lampaalta. Mieto chili on niin mieto, että sen olisi saman tien voinut jättää poiskin. Suosittelen koftia himoitsevalle jotakin toista reseptiä, jossa on vähintään tuplasti mausteita tähän verrattuna.

  • mativa9.2.2016

    Tavallinet pulla ja potumuusi valmistettuina normaalisti ja sitten sekaisin. Päälle persilja- tai ruohosipilisilppua ja kastiketta.