Karitsa-kikhernecurry
Lempeän mausteinen karitsa-kikhernecurry syntyy kätevästi karitsan jauhelihasta. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä. Noin 3,65 €/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Mausteseos
- 2tlkorianterinsiemeniä
- 2tlkokonaisia juustokuminansiemeniä
- 2tlkokonaisia kardemummansiemeniä
- 1/2tlkokonaisia neilikoita
- 1/4tljauhettua muskottipähkinää
- 1tähtianis
- 2laakerinlehteä
Curry
- 2(200 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- pieni pala (n. 4 cm) inkivääriä
- 2(200 g)kypsää tomaattia
- 1rklrypsiöljyä
- 400g(luomu) karitsan jauhelihaa
- 1tlchilijauhetta
- 1 1/4tlsuolaa
- 4dlvettä
- 1tlk(380/230 g)Pirkka Luomu kikherneitä
- 2ps(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
Valmistus
30 - 60 min- Paahda mausteseoksen mausteita kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoaa tuoksua. Siirrä sivuun jäähtymään hetkeksi ja aja mausteet jauheeksi sauvasekoittimen myllyssä tai jauha ne isossa morttelissa. Siivilöi seos.
- Kuori ja hienonna keltasipulit. Kuutioi tomaatit. Raasta pieneen kulhoon valkosipulit ja inkivääri, sekoita raasteet keskenään.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa. Ruskista siinä karitsan jauheliha kahdessa erässä ja siirrä jauheliha sivuun. Jätä karitsasta irronnutta rasvaa pataan, jos mahdollista.
- Kuullota padassa sipulit. Lisää valkosipuli-inkivääritahna, chilijauhe, mausteseos ja suola. Paista sekoitellen muutama minuutti ja lisää sitten tomaatit, jauheliha ja valutetut kikherneet.
- Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti. Tarjoa curry keitetyn riisin kanssa.
Tiesitkö että...
Voit myös käyttää jauhettua juustokuminaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi