• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mausteiset silakkapihvit ja lohkoperunat

Mausteiset silakkapihvit ja lohkoperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 435 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gsilakkafileitä
    • 1rklöljyä
    • 1tlpaprikajauhetta
    • 1tljuustokuminaa
    • 1tlgaram masala -mausteseosta
    • 1/2tlsuolaa

Lohkoperunat

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin veneperunat. Pese perunat hyvin, kuivaa ne talouspaperilla ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, pizzamauste ja suola. Nosta perunat kulhoon ja pyöräytä ne oliiviöljymarinadissa. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225-asteessa ensin noin 10 minuuttia.
  2. Kuivaa silakoiden pinta talouspaperilla. Sekoita öljyn joukkoon paprikajauhe, juustokumina, garam masala ja suola. Lado puolet fileistä nahkapuoli alaspäin työlaudalle ja sivele fileiden pintaan puolet mausteöljystä. Pane jokaisen päälle toinen filee nahkapuoli ylöspäin. Sivele silakkapihvien pintaan vielä loput mausteöljystä.
  3. Ota perunat uunista ja tee tilaa silakkapihveille siirtämällä perunoita. Nosta silakkapihvit uunipellille. Paista perunoita ja silakkapihvejä 225-asteessa vielä 15 minuuttia. Tarjoa silakkapihvien ja perunoiden kanssa maustamatonta kermaviiliä ja raikasta salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 435 kcal1 840 kJ
  • Proteiinia28,8 g
  • Hiilihydraatteja22,8 g
  • Rasvaa22,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua