Kokonainen broileri ja uunijuurekset
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 1,4 kg) | maustettu uunibroileri tai |
2 | sitruunaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
4–5 (500 g) | jauhoista perunaa (punainen pussi) tai |
3 (250 g) | porkkanaa tai |
2 (250 g) | punasipulia tai |
4–5 | lehtisellerin vartta tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 tlk (220 g) | tai |
Lisäksi | |
1 | paistopussi tai |
Ravintosisältö
Energia | 293 kJ / 70 kcal |
Rasva | 3,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 3,6 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Ota broileri jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä.
Pese ja viipaloi sitruunat. Levitä puolet viipaleista paistopussin pohjalle ja nosta broileri pussiin. Asettele loput sitruunaviipaleet broilerin päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko. Nosta broileri leivinpaperin päälle uunipannulle ja kypsennä broileria 175 asteessa ensin noin 30 minuuttia. Valmista sillä välin uunijuurekset.
Pese perunat ja lohko ne neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkana reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele lehtisellerin varret. Sekoita salsadippi kasvisten joukkoon.
Levitä kasvikset uunipannulle broilerin viereen. Jatka kypsentämistä vielä noin 45 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpötila on 75–80 astetta ja kasvikset ovat kypsiä.
Paloittele broileri veitsellä irrottamalla ensin koipi- ja siipipalat ja sen jälkeen rintafileet luita myöten.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,49/kpl8,30/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka paistopussi 30 x 55 cm 7 kplHinta 2,15/kpl0,31/kpl
- Pirkka hedelmäinen dippi 220gHinta 1,85/kpl8,41/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Peruna jauhoinen harjattuHinta 0,99/kg
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- Punasipuli ulkomainenHinta n. 0,28/kpl2,79/kg
- Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lkHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka iso paistopussi 55x60cm 2kplHinta 2,09/kpl1,05/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- 30 - 60 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min4,0(82 arviota)
- yli 60 min3,9(20 arviota)
- yli 60 min3,3(43 arviota)
- 30 - 60 min3,3(62 arviota)
- 30 - 60 min3,8(48 arviota)
- yli 60 min3,7(13 arviota)
Arvostele resepti
- Palsternakka4 vuotta sittenSinällään varmaan ihan ok, mutta "uunijuurekset"?..no 3 porkkanaa ja sitten vähän muuta.