• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kokonainen broileri ja uunijuurekset

Kokonainen broileri kypsyy meheväksi paistopussissa. Hedelmäisellä salsadipillä maustetut uunijuurekset kypsennetään samassa uunissa broilerin kanssa.
Kokonainen broileri ja uunijuurekset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 123 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 1(n. 1,4 kg)maustettu uunibroileri
    • 2sitruunaa

Lisäksi

    • 4-5(500 g)jauhoista perunaa (punainen pussi)
    • 3(250 g)porkkanaa
    • 2(250 g)punasipulia
    • 4-5lehtisellerin vartta

Lisäksi

    • 1paistopussi

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota broileri jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Pese ja viipaloi sitruunat. Levitä puolet viipaleista paistopussin pohjalle ja nosta broileri pussiin. Asettele loput sitruunaviipaleet broilerin päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko. Nosta broileri leivinpaperin päälle uunipannulle ja kypsennä broileria 175 asteessa ensin noin 30 minuuttia. Valmista sillä välin uunijuurekset.
  3. Pese perunat ja lohko ne neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkana reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele lehtisellerin varret. Sekoita salsadippi kasvisten joukkoon.
  4. Levitä kasvikset uunipannulle broilerin viereen. Jatka kypsentämistä vielä noin 45 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpötila on 75-80 astetta ja kasvikset ovat kypsiä.
  5. Paloittele broileri veitsellä irrottamalla ensin koipi- ja siipipalat ja sen jälkeen rintafileet luita myöten.

Ravintosisältö per 100 g

  • 123 kcal514 kJ
  • Proteiinia8,18 g
  • Hiilihydraatteja4,67 g
  • Rasvaa7,34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2