Omenabroilerit juurespedillä
Omenabroilerit juurespedillä on mainio viikonloppuruoka. Helppoa ja herkullista.
5 annostayli 60 min63,1 kcal / 100 g
Ainekset
5 annosta
- n. 200glanttua
- 1(n. 150 g)palsternakka
- 4(n. 250 g)porkkanaa
- 10cmpätkä purjoa
- 2hapahkoa omenaa (esim. Granny Smith)
- 1 1/2dlPirkka pitkäjyväistä riisiä
- 1tlsuolaa
- 4dlkiehuvaa vettä
Koristeeksi
- yrttejä
Valmistus
yli 60 min- Kuori lanttu, palsternakka ja porkkanat. Lohko juurekset noin sentin kokoisiksi paloiksi. Lanttu saa olla siitäkin pienempää. Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Poista omenoista siemenet ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
- Voitele iso, laakea uunivuoka. Levitä vuoan pohjalle riisi ja päälle juurekset sekä purjo. Ripottele joukkoon suolaa ja timjamia.
- Puolita broilerinfileet vinottain. Leikkaa fileisiin viillot noin sentin välein. Täytä viillot omenalohkoilla. Kaada vuokaan kiehuva vesi. Nosta fileet vihanneksien päälle. Jos omenalohkoja jäi yli, asettele ne vuokaan fileiden väliin.
- Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia alimmalla tasolla. Koristele halutessasi yrteillä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää veden tilalla kasvis- tai kanalientä, mutta vähennä silloin suolan määrää.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 63,1 kcal264 kJ
- Proteiinia 4,21 g
- Hiilihydraatteja9,21 g
- Rasvaa1,01 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi