• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenabroilerit juurespedillä

Omenabroilerit juurespedillä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 63,1 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Koristeeksi

    • yrttejä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori lanttu, palsternakka ja porkkanat. Lohko juurekset noin sentin kokoisiksi paloiksi. Lanttu saa olla siitäkin pienempää. Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Poista omenoista siemenet ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  2. Voitele iso, laakea uunivuoka. Levitä vuoan pohjalle riisi ja päälle juurekset sekä purjo. Ripottele joukkoon suolaa ja timjamia.
  3. Puolita broilerinfileet vinottain. Leikkaa fileisiin viillot noin sentin välein. Täytä viillot omenalohkoilla. Kaada vuokaan kiehuva vesi. Nosta fileet vihanneksien päälle. Jos omenalohkoja jäi yli, asettele ne vuokaan fileiden väliin.
  4. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia alimmalla tasolla. Koristele halutessasi yrteillä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää veden tilalla kasvis- tai kanalientä, mutta vähennä silloin suolan määrää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 63,1 kcal264 kJ
  • Proteiinia4,21 g
  • Hiilihydraatteja9,21 g
  • Rasvaa1,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille