• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Naudan sisäfilee ja paahdetut sipulitReseptin teki kumppani

Naudan sisäfilee ja paahdetut sipulit

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 600-800gnaudan sisäfileetä
    • muutama oksa timjamia
    • 1tlmerisuolaa
    • 1tlmustapippuria

Paahdetut sipulit

    • 2punasipulia
    • 6salottisipulia
    • 6valkosipulinkynttä
    • pari ruokalusikallista oliiviöljyä
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • pari timjaminoksaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
  2. Paista ensin lihaa nopeasti kuumalla pannulla rasvassa (1 rkl voita tai öljyä), näin saat siihen kauniin pinnan.
  3. Kuori sipulit. Lohkoa punasipulit, leikkaa salottisipulit puoliksi ja murskaa kevyesti valkosipulit. Pyörittele oliiviöljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista sipuleita samassa vuoassa sisäfileen ja timjamin kanssa, eli noin 30-35 min.
  4. Aseta liha uunivuokaan, mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla ja lisää vielä muutama timjaminoksa lihan päälle. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista 180 asteessa kunnes sisälämpötila on 54-56 astetta.
  5. Ota filee pois uunista ja kääri se folioon vetäytymään. Tässä vaiheessa lihan sisälämpötila nousee muutaman asteen, jolloin liha on kypsyysasteltaan medium.
  6. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile paahdettujen sipulien sekä perunoiden tai salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua