• Erityisruokavaliot

Siika ja fenkoli-appelsiinisalaatti

Siika ja fenkoli-appelsiinisalaatti
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2siikaa
    • 1rs(70 g)vuonankaalisalaattia
    • 2appelsiinia
    • 1fenkoli
    • 1kevätsipuli
    • 3rkloliiviöljyä
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita suomustamalla ja fileoimalla siika. Saat 4 fileetä, jotka voit leikata puoliksi. Laita kylmään odottamaan.
  2. Pese salaatti huolellisesti ja laita isoon kulhoon.
  3. Valmista vinaigrette. Raasta toisen appelsiinin kuori pieneen kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola ja pippuri. Kuori appelsiinit veitsellä siten, että hedelmän valkoista lihaosaa ei jää jäljelle. Viipaloi sen jälkeen appelsiinit poikittain ja lisää salaatin joukkoon. Ota yksi viipale talteen ja purista siitä mehu vinaigretten joukkoon. Suikaloi fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (käytä apunasi mandoliinia tai muuta silppuria) ja lisää joukkoon. Viipaloi lopuksi vielä kevätsipuli salaatin pinnalle.
  4. Ota siikafileet kylmästä, mausta suolalla ja mustapippurilla ja paista kuumalla pannulla voissa (nahkapuoli ylöspäin ensin) muutama minuutti molemmin puolin. Tarjoa heti fenkoli-appelsiinisalaatin ja appelsiinivinaigretten kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille