Hyppää sisältöön
Täytetty lahnaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Täytetty lahna

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Särkikaloihin kuuluva lahna on ekologinen vaihtoehto lautaselle. Lahna paistuu uunissa meheväksi ja se täytetään sitruunalla sekä timjamilla.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 1 (n. 1 1/2 kg) kokonainen, perattu ja suomustettu lahna
  • 3 tl suolaa
  • 2 luomusitruunaa
  • 1 (100 g) sipuli
  • 1/3 ruukkua timjamia
  • 2 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 tl mustapippuria

Ravintosisältö

  • Energia
    449 kJ / 107 kcal
  • Rasva
    4,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,7 g
  • Hiilihydraatit
    0,6 g
  • josta sokereita
    0,6 g
  • Proteiini
    15,3 g
  • Suola
    1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele lahna kylmällä vedellä ja kuivaa se. Tee pintaan viiltoja. Hiero suola kalan pintaan ja sisään. Anna kalan maustua 15 minuuttia.
  2. Pese sitruunat ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi sipuli. Pane sitruuna- ja sipuliviipaleet sekä timjaminoksat kalan sisälle. Jätä muutama sitruunaviipale kalan koristeluun.
  3. Voitele kalan pinta öljyllä ja rouhi päälle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (11 arviota)