UunihaukiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uunihauki

Kokonainen hauki valmistuu kätevästi uunissa. Matalassa lämmössä sitruuna- ja sipuliviipaleiden päällä kala kypsyy meheväksi.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla. Hiero pintaan öljy (2 rkl). Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle.
  2. Pese sitruunat huolellisesti ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi salottisipulit.
  3. Laita sitruuna- ja sipuliviipaleet tiiviisti pellille leivinpaperin päälle. Valuta pinnalle loput öljystä. Nosta hauki sitruuna-sipulipedille.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Sitruuna luomu
    Sitruuna luomu
    1,27/kpl7,59/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Salottisipuli ulkomainen
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa nauha
    Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa nauha
    1,69/kpl4,83/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua