Uunihauki
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kokonainen hauki valmistuu kätevästi uunissa. Matalassa lämmössä sitruuna- ja sipuliviipaleiden päällä kala kypsyy meheväksi.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (n. 1,2 kg) | kokonainen perattu ja suomustettu hauki tai |
4 rkl | rypsiöljyä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
2–3 (250 g) | tai |
3–4 (210 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 696 kJ / 166 kcal |
Rasva | 6,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 1,4 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 23,8 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla. Hiero pintaan öljy (2 rkl). Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle.
Pese sitruunat huolellisesti ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi salottisipulit.
Laita sitruuna- ja sipuliviipaleet tiiviisti pellille leivinpaperin päälle. Valuta pinnalle loput öljystä. Nosta hauki sitruuna-sipulipedille.
Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,59/kpl4,54/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(36 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- alle 15 min3,7(31 arviota)
- yli 60 min3,5(27 arviota)
- 30 - 60 min4,3(6 arviota)
- 30 - 60 min4,2(42 arviota)
- 30 - 60 min4,5(77 arviota)
- 30 - 60 min4,2(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (32 arviota)
- Ripa1 vuosi sittenKyllä hauki meni pilalle tällä reseptillä. Sipulin maku tunki läpi liian vahvasti. Ei jatkoon.