UunihaukiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uunihauki

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokonainen hauki valmistuu kätevästi uunissa. Matalassa lämmössä sitruuna- ja sipuliviipaleiden päällä kala kypsyy meheväksi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (n. 1,2 kg)
 
kokonainen perattu ja suomustettu hauki
tai
4 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
2–3 (250 g)
 
tai
3–4 (210 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
696 kJ / 166 kcal
Rasva
6,8 g
josta tyydyttynyttä
0,5 g
Hiilihydraatit
1,4 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
23,8 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla. Hiero pintaan öljy (2 rkl). Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle.

Pese sitruunat huolellisesti ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi salottisipulit.

Laita sitruuna- ja sipuliviipaleet tiiviisti pellille leivinpaperin päälle. Valuta pinnalle loput öljystä. Nosta hauki sitruuna-sipulipedille.

Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,49/kpl
    4,26/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (34 arviota)

  • Ripa
    1 vuosi sitten
    Kyllä hauki meni pilalle tällä reseptillä. Sipulin maku tunki läpi liian vahvasti. Ei jatkoon.