Uunihauki
Kokonainen hauki valmistuu kätevästi uunissa. Matalassa lämmössä sitruuna- ja sipuliviipaleiden päällä kala kypsyy meheväksi.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 1,2 kg)kokonainen perattu ja suomustettu hauki
- 4rklrypsiöljyä
- 1 1/2tlsuolaa
- 2-3(250 g)Pirkka Luomu sitruunaa
- 3-4(210 g)Pirkka salottisipulia
Valmistus
30 - 60 min- Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla. Hiero pintaan öljy (2 rkl). Ripottele suolaa kalan sisälle ja päälle.
- Pese sitruunat huolellisesti ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi salottisipulit.
- Laita sitruuna- ja sipuliviipaleet tiiviisti pellille leivinpaperin päälle. Valuta pinnalle loput öljystä. Nosta hauki sitruuna-sipulipedille.
- Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kyllä hauki meni pilalle tällä reseptillä. Sipulin maku tunki läpi liian vahvasti. Ei jatkoon.