• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Savustetut BBQ-ribsitReseptin teki kumppani

Savustetut BBQ-ribsit

Mehevässä ja maukkaassa grilliklassikossa BBQ-ribseissä maistuu tänä kesänä savu.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 2kgporsaan ribsejä

Kuivamausteseos

    • 1(2 tl)luomusitruunan kuori raastettuna
    • 1rklruokosokeria
    • 1rklsuolaa
    • 1rklmustapippuria
    • 1rklkorianterin siemeniä rouhittuna
    • 1tlcayennepippuria

BBQ-kastike aasialaisittain

    • 1punainen chili
    • 1dlseesaminsiemeniä
    • 5dlBBQ-kastiketta
    • 2rklseesaminsiemenöljyä
    • 1rklriisiviinietikkaa
    • 1 1/2dlsoijakastiketta
    • 1rklSriracha-kastiketta
    • 2rklkalakastiketta
    • 1rkllimetinmehua

Maustevesi

    • 5lvettä
    • 1(90 g)keltasipuli
    • 5valkosipulinkynttä
    • 1iso porkkana paloina
    • 1ruukkutimjamia
    • 1laakerinlehti
    • 10kokonaista mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuivamausteseos: Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuoresta keltainen osa. Sekoita sitruunankuori ja muut kuivamausteet.
  2. BBQ-kastike: Hienonna chili siemenineen. Paahda seesaminsiemenet nopeasti kuivalla ja kuumalla pannulla. Lämmitä BBQ-kastike kattilassa. Lisää chili, seesaminsiemenöljy, riisiviinietikka, soija ja Sriracha-kastike. Anna hautua matalalla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää kastikkeeseen seesaminsiemenet, kalakastike ja limetinmehu. Nosta pois liedeltä.
  3. Valmistus kaasugrillissä savustuslaatikossa: Hiero kuivamausteseos lihan pintaan kauttaaltaan. Anna marinoitua kylmässä 1-2 tuntia. Nosta marinoitunut liha huoneenlämpöön tunti ennen savustusta ja grillausta. Ripottele kourallinen savustuspuruja ja -lastuja (½ osaa puruja ja ½ osaa lastuja, esimerkiksi omenapuu, tammi tai hikkori) laatikon pohjalle. Laita ritilä savustuspurujen ja -lastujen päälle ja lihat tasaisesti ritilän päälle. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja sulje kansi. Poista kaasugrillin ritilä ja lämmitä grilli maksimilämpöön. Laita savustuslaatikko kaasugrilliin ja laske lämpötila 100 asteeseen, kun savustuslaatikko alkaa kehittämään savua (noin 5 minuuttia). Kansi voi jäädä grillauksen ajaksi osin auki jos savustuslaatikko ei mahdu kokonaan grillin sisään. Grillaa 100 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta (2-3 tuntia). Lämmitä BBQ-kastike tarvittaessa juoksevaksi. Leikkaa kylkirivi 2 palan osiin ja valele kypsät ribsit runsaalla BBQ-kastikkeella.
  4. Valmistus savustingrillissä (smoker): Hiero kuivamausteseos lihan pintaan kauttaaltaan. Anna marinoitua kylmässä 1-2 tuntia. Nosta marinoitunut liha huoneenlämpöön tunti ennen grillausta. Lisää smokeriin savustuslastut (esimerkiksi omenapuu, tammi tai hikkori). Laita ribsit savustusgrilliin. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Savusta 80-100 asteessa kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta (4-5 tuntia). Lämmitä barbeque-kastike tarvittaessa juoksevaksi. Leikkaa kylkirivi 2 palan osiin ja valele kypsät ribsit runsaalla barbeque-kastikkeella.
  5. Valmistus kaasugrillissä: Pilko sipulit ja porkkana reiluiksi lohkoiksi. Lisää vihannekset ja mausteet veteen. Keitä ribsejä maustevedessä 1 tunti. Jäähdytä ribsit maustevedessä huoneenlämpöiseksi ja nosta ribsit pois liemestä. Hiero kuivamausteseos lihan pintaan kauttaaltaan. Grillaa maksimilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli. Valele kylkirivit barbeque-kastikkeella kummaltakin puolelta 2 kertaa grillauksen aikana (käännettäessä ja päätteeksi). Leikkaa kylkirivi 2 palan osiin ja valele kypsät ribsit vielä runsaalla BBQ-kastikkeella.
  6. Valmistus uunissa: Pilko sipulit ja porkkana reiluiksi lohkoiksi. Lisää vihannekset ja mausteet veteen. Keitä ribsejä maustevedessä 1 tunti. Jäähdytä ribsit maustevedessä huoneenlämpöiseksi ja nosta ribsit pois liemestä. Hiero kuivamausteseos lihan pintaan kauttaaltaan. Valele kylkirivit barbeque-kastikkeella kummaltakin puolelta. Grillaa lihat grillivastuksen alla 5-10 minuuttia kunnes pinnoissa on hyvä väri. Leikkaa kylkirivi 2 palan osiin ja valele kypsät ribsit vielä runsaalla BBQ-kastikkeella.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa ribsit myös perinteiseen tapaan keittämällä ja grillata joko kaasugrillissä tai uunissa. Tällöin ribsit eivät ole savustetut.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua