Savustetut BBQ-ribsit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 2 kg | porsaan ribsejä tai |
Kuivamausteseos | |
---|---|
1 (2 tl) | luomusitruunan kuori raastettuna tai |
1 rkl | ruokosokeria tai |
1 rkl | suolaa tai |
1 rkl | mustapippuria tai |
1 rkl | korianterinsiemeniä rouhittuna tai |
1 tl | cayennepippuria tai |
BBQ-kastike aasialaisittain | |
1 | punainen chili tai |
1 dl | seesaminsiemeniä tai |
5 dl | BBQ-kastiketta tai |
2 rkl | paahdettua seesamiöljyä tai |
1 rkl | riisiviinietikkaa tai |
1 1/2 dl | soijakastiketta tai |
1 rkl | sriracha-chilikastiketta tai |
2 rkl | kalakastiketta tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
Maustevesi | |
5 l | vettä tai |
1 (90 g) | keltasipuli tai |
5 | valkosipulinkynttä tai |
1 | iso porkkana paloina tai |
1 ruukku | timjamia tai |
1 | laakerinlehti tai |
10 | kokonaista mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 366 kJ / 326 kcal |
Rasva | 21 g |
josta tyydyttynyttä | 6,4 g |
Hiilihydraatit | 7,4 g |
josta sokereita | 5,7 g |
Proteiini | 25,9 g |
Suola | 4 g |
Valmistus
Kuivamausteseos: Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuoresta keltainen osa. Sekoita sitruunankuori ja muut kuivamausteet.
BBQ-kastike: Hienonna chili siemenineen. Paahda seesaminsiemenet nopeasti kuivalla ja kuumalla pannulla. Lämmitä BBQ-kastike kattilassa. Lisää chili, seesaminsiemenöljy, riisiviinietikka, soija ja sriracha. Anna hautua matalalla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää kastikkeeseen seesaminsiemenet, kalakastike ja limetinmehu. Nosta pois liedeltä.
Valmistus kaasugrillissä savustuslaatikossa: Hiero kuivamausteseos lihan pintaan kauttaaltaan. Anna marinoitua kylmässä 1–2 tuntia. Nosta marinoitunut liha huoneenlämpöön tunti ennen savustusta ja grillausta. Ripottele kourallinen savustuspuruja ja -lastuja (½ osaa puruja ja ½ osaa lastuja, esimerkiksi omenapuu, tammi tai hikkori) laatikon pohjalle. Laita ritilä savustuspurujen ja -lastujen päälle ja lihat tasaisesti ritilän päälle. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja sulje kansi. Poista kaasugrillin ritilä ja lämmitä grilli maksimilämpöön. Laita savustuslaatikko kaasugrilliin ja laske lämpötila 100 asteeseen, kun savustuslaatikko alkaa kehittämään savua (noin 5 minuuttia). Kansi voi jäädä grillauksen ajaksi osin auki jos savustuslaatikko ei mahdu kokonaan grillin sisään. Grillaa 100 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta (2–3 tuntia). Lämmitä BBQ-kastike tarvittaessa juoksevaksi. Leikkaa kylkirivi 2 palan osiin ja valele kypsät ribsit runsaalla BBQ-kastikkeella.
Valmistus savustingrillissä (smoker): Hiero kuivamausteseos lihan pintaan kauttaaltaan. Anna marinoitua kylmässä 1–2 tuntia. Nosta marinoitunut liha huoneenlämpöön tunti ennen grillausta. Lisää smokeriin savustuslastut (esimerkiksi omenapuu, tammi tai hikkori). Laita ribsit savustusgrilliin. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Savusta 80–100 asteessa kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta (4–5 tuntia). Lämmitä barbeque-kastike tarvittaessa juoksevaksi. Leikkaa kylkirivi 2 palan osiin ja valele kypsät ribsit runsaalla barbeque-kastikkeella.
Valmistus kaasugrillissä: Pilko sipulit ja porkkana reiluiksi lohkoiksi. Lisää vihannekset ja mausteet veteen. Keitä ribsejä maustevedessä 1 tunti. Jäähdytä ribsit maustevedessä huoneenlämpöiseksi ja nosta ribsit pois liemestä. Hiero kuivamausteseos lihan pintaan kauttaaltaan. Grillaa maksimilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli. Valele kylkirivit barbeque-kastikkeella kummaltakin puolelta 2 kertaa grillauksen aikana (käännettäessä ja päätteeksi). Leikkaa kylkirivi 2 palan osiin ja valele kypsät ribsit vielä runsaalla BBQ-kastikkeella.
Valmistus uunissa: Pilko sipulit ja porkkana reiluiksi lohkoiksi. Lisää vihannekset ja mausteet veteen. Keitä ribsejä maustevedessä 1 tunti. Jäähdytä ribsit maustevedessä huoneenlämpöiseksi ja nosta ribsit pois liemestä. Hiero kuivamausteseos lihan pintaan kauttaaltaan. Valele kylkirivit barbeque-kastikkeella kummaltakin puolelta. Grillaa lihat grillivastuksen alla 5–10 minuuttia kunnes pinnoissa on hyvä väri. Leikkaa kylkirivi 2 palan osiin ja valele kypsät ribsit vielä runsaalla BBQ-kastikkeella.
Vinkki! Voit valmistaa ribsit myös perinteiseen tapaan keittämällä ja grillata joko kaasugrillissä tai uunissa. Tällöin ribsit eivät ole savustetut.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka Korianteri 21g jauhettuHinta 0,69/kpl32,86/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,95/kpl43,18/kg
- GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 gHinta 3,29/kpl10,28/kg
- Pirkka BBQ-kastike 270mlHinta 2,95/kpl10,93/l
- Kikkoman 125ml paahdettu seesamiöljyHinta 3,85/kpl30,80/l
- Pirkka riisiviinietikka 100mlHinta 2,39/kpl23,90/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 1,99/kpl13,27/l
- Pirkka sriracha kastike 240mlHinta 3,25/kpl13,54/l
- LimeHinta n. 0,40/kpl4,99/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,85/kpl0,85/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- HK viljaporsaan spare ribs n2kgHinta n. 19,90/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,79/kpl5,05/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl