• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Murskatut uudet perunat, savusärkeä ja tillihummusTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Murskatut uudet perunat, savusärkeä ja tillihummus

Murskatut uudet perunat grillataan ja täytetään lämpimällä tillihummuksella, valkosipulisilla särkipaloilla ja tillillä. Noin 0,75€/annos.

  • 12 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

12 kpl
    • 1/2kg(12 kpl)pieniä uusia tai jauhoisia perunoita
    • 2rklPirkka rypsiöljyä
    • 1foliovuoka

Tillihummus

    • 2isoa valkosipulinkynttä
    • 3rkltuoretta tilliä hienonnettuna
    • 2rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • 2rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1rkllimetinmehua
    • 1/4tlsuolaa
    • ripaus mustapippuria

Päälle

    • 1prk( 275 g /145 g)Järki särkeä, savustettu & luomuvalkosipuli
    • 1rkltuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese uudet perunat. Jos käytät muita kuin uusia perunoita, kuori perunat. Öljyä perunat kevyesti foliovuoassa ja pane vuokineen grilliin. Kypsennä noin 30 minuuttia kypsiksi.
  2. Valmista sillä aikaa hummus. Valuta kikherneet. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet veitsellä. Lisää kaikki hummuksen ainekset monitoimikoneen kulhoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
  3. Nosta perunat ulos grillistä. Poista halutessasi kuori. Paina jokaista perunaa lusikan pesällä siten, että peruna murskaantuu ja sen keskelle muodostuu pieni kuoppa. Lisää päälle hummusta sekä valutettuja särkipaloja.
  4. Nosta perunat täytteineen foliovuoassa grilliin ja kuumenna, kunnes palat on saaneet hiukan väriä.
  5. Viimeistele hienonnetulla tillillä. Tarjoa lämpiminä.

Tiesitkö että...

Voit valmistaa grillatut perunat myös edelliseltä aterialta ylijääneistä keitetyistä perunoista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua