Savustuspussissa savustettu lohifilee ja mummun kurkut
Savustetun lohen valmistaminen onnistuu myös grillissä. Raikkaat mummun kurkut maistuvat savulohen kanssa.
4 annosta30 - 60 min330 kcal / annos (255g)
Ainekset
4 annosta
- n. 800glohifileetä
- 1tlsuolaa
- 4oksaatuoretta rosmariinia
- 1savustuspussi (grilli)
Mummun kurkut
- 1(300 g)kurkku
- 1dltilliä hienonnettuna
- 2rklväkiviinaetikkaa
- 1rklsokeria
- ripaussuolaa
Paahdettu sitruuna
- 1sitruuna
- 1tlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Poista lohesta ruodot. Mausta lohi suolalla. Nosta päälle rosmariinin oksat.
- Lue savustuspussin ohjeet huolellisesti. Pane kalafilee savustuspussiin nahkapuoli alaspäin ja sulje pussi tiiviisti. Savusta pakkauksen ohjeen mukaan ensin mahdollisimman kuumassa grillissä noin 15 minuuttia. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä 20-30 minuuttia. Anna kalan jälkikypsyä vielä noin 5 minuuttia ennen pussin avaamista. Huom! Savustusajat ovat ohjeellisia, koska aikaan vaikuttaa muun muassa kalafileen koko ja grillauslämpötila.
- Leikkaa kurkku suikaleiksi. Lisää joukkoon tilli. Mausta etikalla, sokerilla ja suolalla. Sekoita ja anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
- Puolita sitruuna ja ripottele leikkauspinnalle sokeria. Paista kuumalla pannulla leikkauspinta alaspäin, kunnes pinta on paahtunut kauniin väriseksi. Tarjoa lohifilee uusien perunoiden ja mummun kurkkujen kanssa. Purista paahdetusta sitruunasta mehua lohen mausteeksi.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 255g100 g
- 330 kcal1 380 kJ
- Proteiinia 38 g
- Hiilihydraatteja6 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi