Kokonaisena paahdettu juuriselleri
Kokonaisena uunissa paahdettu juuriselleri on upea kasvisruoka. Uunissa juurisellerin maku paahtuu pähkinäiseksi. Tarjoa lisäksi ruskistettua voita. Noin 1,30€/annos.*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 900 g)kokonainen juuriselleri
- 25gPirkka voita
- 2tlsormisuolaa
- 1tlfenkolinsiemeniä
- 1/2tlmustapippuria
- 2oksaa tuoretta rosmariinia
Ruskistettu voi
- 150gPirkka voita
Valmistus
yli 60 min- Pese juuriselleri huolellisesti juuresharjalla. Jos selleri on kovin multainen, voit antaa sen liota vedessä vartin verran.
- Revi foliosta ja leivinpaperista reilut palat ja laita ne uunipellille päällekkäin niin, että folio tulee alimmaiseksi. Laita juuriselleri leivinpaperin päälle ja hiero pehmeä voi käsin sellerin pintaan. Mausta suolalla, fenkolilla ja pippurilla.
- Nypi rosmariinista lehdet ja painele ne juuriselleriin kiinni. Sulje folio tiiviiksi kääreeksi juurisellerin ympärille ja nosta pelti uuniin.
- Paista selleriä 200-asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes selleri tuntuu veitsellä kokeiltaessa pehmeältä. Avaa folio ja jatka paistamista vielä 10 – 15 minuuttia, kunnes selleri on kauniin ruskea.
- Kuutioi voi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna matalalla lämmöllä välillä sekoittaen. Varo, ettei voi pääse palamaan. Kun voi kuohahtaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, kaada se lämmitettyyn kannuun.
- Leikkaa selleristä lohkoja ja tarjoa ruskistetun voin kanssa kasvisruokailijan pääruokana tai lisäkkeenä liharuoille.
Tiesitkö että...
Jos haluat juuriselleristä vegaanisen, voitele se kasvimargariinilla tai öljyllä. Jätä ruskistettu voi pois annoksesta ja tarjoa lisäksi vegaanista tahinikastiketta tai minttu-korianterikastiketta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- yli 60 min3,6(83 arvostelua)
- yli 60 min4,8(130 arvostelua)
- yli 60 min4,7(55 arvostelua)
Kommentoi
Lihansyöjän lisäke ei voi yksinään olla kasvisruokailijan pääruoka.