UunilahnaReseptin takana bloggaaja

Uunilahna

Kokonainen lahna on helppo valmistaa uunissa. Myös syöminen on helppoa, sillä kypsästä lahnasta ruodot irtoavat helposti. Noin 1,80€/annos*

 • 4 annosta
 • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
  • 1 1/2kgkokonainen, perattu ja suomustettu lahna
  • 1rklhienoa merisuolaa

Maustetahna

Valmistus

yli 60 min
 1. Huuhdo perattu lahna kylmässä vedessä ja kuivaa se.
 2. Tee 5-6 viiltoa lahnan molempiin kylkiin. Hiero suolaa kalan vatsaan ja viiltoihin. Anna lahnan suolaantua tunnin ajan.
 3. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin teriyakikastike, fenkolinsiemenet ja timjami. Levitä maustetahnaa lahnan viiltoihin, pinnalle ja vatsaan.
 4. Laita uunipellille 3 leivinpaperiarkkia. Kääri ja taivuttele kaksi päällimmäistä arkkia lahnan ympärille kulhomaiseksi paketiksi niin, että arkit eivät peitä kalan päällimmäistä kylkeä. Sido arkit narunpätkillä lahnan pyrstö- ja pääpuolesta tiiviisti yhteen. Näin mausteseos valuu paistamisen aikana paperille talteen ja lahnan pinta saa kauniin värin ja hieman rapsakkuutta.
 5. Paista ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia, laske lämpöä 150-asteeseen ja kypsennä vielä 20 minuuttia.
 6. Tarjoa lahna uusien perunoiden, pinaatin ja fenkolin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille